رئیس کمیته شورای اپیدمیولوژی کرونا با اشاره به اینکه تب از مهمترین علامتهای کرونای انگلیسی است گفت: این بیماری در سطح کشور پراکندگیهای متنوعی دارد و بیشتر در جنوب کشور مشاهده شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید سوری در برنامه «تهران ما سلامت» رادیو تهران درباره تاثیر ویروس انگلیسی کرونا بر بدن انسان و مرگ سریع اظهار داشت: قابلیت بیماری زایی این ویروس بالا است. در سطح کشور پراکندگیهای متنوعی دارد و بیشتر در جنوب کشور قابل مشاهده است. این ویروس تفاوتهای بالینی با ویروس اصلی ووهان دارد. در نوع انگلیسی تب از علائم مهم محسوب میشود، سرعت پیشرفت بیماری بیشتر است و گاهی افراد خلط دارند، اما این به معنی آن نیست که میتواند طی ۳ روز فرد را از پای درآورد. سرعت گسترش بیماری زیاد است و میتواند فرد مبتلا را دچار غفلت کند.
وی افزود: افرادی که به بیماری کرونای انگلیسی مبتلا میشوند معمولا در سه روز اول حال عمومی خوبی داشته و مشکل جدی ندارند به همین دلیل در مراجعه به مراکز درمانی و دریافت خدمات تعلل میکنند.
رئیس کمیته شورای اپیدمیولوژی کرونا با اعلام اینکه تب شاخصترین علامت در بیماری کرونای انگلیسی است خاطرنشان کرد: سرفه و بقیه عوامل هم به جز تب وجود دارند، ولی به نظر میرسد تب بالای ۳۸ درجه اصلیترین علامت است. اگرچه این بیماری تابلوی بالینی یکسان و ثابتی ندارد و نکته مهم در این بین سرعت پیشرفت بیماری است. افراد نباید تصور کنند این بیماری ساده است بلکه با افزایش علامت باید به سرعت با پزشک معالج تماس بگیرند تا وی معاینات لازم را انجام دهد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اساس کار همچنان تمهیدات پیشگیرانه و رعایت پروتکلهای بهداشتی است گفت: از مجموعه ویروسهای جهش یافته بیشتر ویروسهای آفریقای جنوبی، برزیلی و انگلیسی مهم و نگران کننده هستند. دو نوع اول که خوشبختانه به کشور ما وارد نشده و بیماران نوع انگلیسی هم با تمهیدات اتخاذشده شناسایی و رهگیریی شده و تیمهای واکنش سریع درتعامل با مقامات استانی به سرعت وارد عمل شده و مجموعه را تحت کنترل قرار میدهند.
سوری در واکنش به اظهارات دکتر حریرچی مبنی بر اینکه حدود ۱۱ ماه است جهش ویروس در کشور ما رخ نداده است گفت: استعداد بالقوه جهش همیشه وجود دارد، اما اتفاقی حتمی نیست. همه چیز به سیاستهای اتخاذشده و اجرای آنها و همراهی مردم برای رعایت پروتکلها بستگی دارد. موردی که بسیار نگران کننده است عدم رعایت پروتکلها توسط برخی گروهها است. بر اساس آمار، این پروتکلها در برخی شهرها به مقدار کافی رعایت نمیشود به همین دلیل آن دسته افرادی که این قوانین را رعایت نمیکنند، دیگر هموطنان را قربانی بی توجهی و کم توجهی خود میکنند.