به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در دومین گردهمایی اعضای کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل با قدردانی از گزارشهای ارائه شده توسط دانشجویان در حوزه بینالملل، آن را با فعالیتهای نزدیک به نیمقرن گذشته و زمان دانشجویی خود مقایسه کرد و گفت: دانشجویان از سدهای بزرگی عبور کردند تا پس از تلاش بسیار وارد این دانشگاه شوند.
وی افزود: طبیعتاً دانشجویان مجموعهای از انرژیها هستند که وقتی وارد دانشگاه میشوند، قصد دارند علاوه بر تحصیل، فعالیتهای فوقبرنامه دیگری نیز داشته باشند؛ چرا که دوره دانشجویی، دوره تمرین زندگی، معاشرت با مردم و افزایش تواناییها است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در ذهن خود دوران دانشجویی را تداعی کردم که در آن زمان تنها به درس خواندن و تحصیل علم قانع نبودیم و در فعالیتهای جانبی مختلفی مشارکت داشتیم. در دوران ما کمیتههای دانشجویی برای فعالیتهای متفاوتی تشکیل میشد؛ به عنوان مثال اداره کافهتریا در دانشکده پزشکی و یا کتابخانه دانشکده، توسط دانشجویان انجام میشد. در کنار این فعالیتها، ورزش و خصوصاً کوهنوردی نیز از فعالیتهای فوقبرنامه آن دوران بود.
وی به تغییرات کشور در حوزه پزشکی، در سالهای گذشته اشاره و تصریح کرد: پیشرفتهای حوزه پزشکی را مرهون تلاش دانشآموختگان این دانشگاه هستیم. سالهای گذشته، در بسیاری از شهرهای کشور، پزشکان خارجی فعالیت میکردند، هنگامی که دوره پزشک عمومی را میگذراندم، پزشکان غیر ایرانی در اقصی نقاط کشور از جمله ایلام که مدتی در آن بودم فعالیت میکردند.
کریمی گفت: در دوره رزیدنتی نیز کموبیش در برخی نقاط کشور با کمبود پزشک مواجه بودیم. پس از آنکه جراحی قلب را گذراندم، شرایط به کلی تغییر کرد و اکنون میتوانم قاطعانه بگویم که هیچ بیماری مگر به میل خود، برای جراحی قلب به خارج از کشور اعزام نمیشود لذا در این ۴۶ سال شاهد سیر تحولات مثبتی بودم که این تحولات به همت دانشجویانی همچون شما رقم خورده است. دانشجویانی که ایثار کردند، در کشور ماندند، کار کردند و یاد گرفتند.
وی تاکید کرد: به دانشجویان پیشنهاد میکنم که در کنار تحصیل پزشکی و طب، تاریخ بخوانند و از سرگذشت و تاریخ کشور مطلع باشند. پس از آن حتماً در رشته مورد علاقه خود فعالیت ورزشی داشته باشند و در نهایت درس را جدی بگیرند. در واقع اصرار دارم که دانشجویان تاریخ بدانند، ورزش کنند و درس بخوانند. نگذارید توجه به فعالیتهای علمی شما را افرادی تکبعدی بار بیاورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه «دانشجویی که در همه ابعاد رشد نکند، یک جنبهنگر میشود و نمیتواند مشکلات زمان خود را درک کند»، افزود: کشور و مملکت را دانشجویان میسازند و این شعار نیست؛ چرا که در سالهای گذشته گوشههایی از سیر تحول را در دانشگاه تجربه کردهام. در دوران ما دانشجویانی بودند که پیش از انقلاب، انقلاب، جنگ و پس از جنگ (دوران سازندگی) را تجربه کردهاند و این تجربهها در دورههای مختلف توانست کمک کننده باشد.
وی با یادآوری سالروز تشخیص ویروس کرونا در دانشکده بهداشت، توسط مختاری آزاد در دوم اسفند سال ۹۸ و تشکیل تیمهای اضطراری در دانشگاه و کشور، گفت: امروز یک سال از نخستین تشخیص در کشور میگذرد و دانشگاه علوم پزشکی تهران در این یک سال توانست با همکاری افراد دلسوز و پر تلاش، کاملاً موفق و خوب عمل کند. این موفقیت به دلیل تجربهای است که این تیم در مسائل گذشته، همچون جنگ تجربه کردند و امروز با همان تجربه توانستند در جبهه مبارزه با کووید ۱۹ مقابله کنند و موفق شوند.
کریمی ادامه داد: قطعاً این معضل آخرین مشکل نخواهد بود و دانشگاه باید همواره برای اتفاقات بعدی آماده باشد. از این رو توانایی دانشجویان برای آینده کشور بسیار اهمیت دارد و امیدوارم در سالهای بعد توانایی شما و افزایش توانایی شما برای حل چالشهای کشور مفید واقع شود.
در ادامه رامین کردی، معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران با گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم عباس شفیعی، استاد فقید دانشگاه و پدر داروسازی نوین ایران، گفت: آشنایی من با این استاد بزرگوار به بیش از ۳۰ سال پیش و تحصیل در ترمهای نخست رشته پزشکی مربوط میشود که ایشان متواضعانه و با روی باز در حاشیه یک کنفرانس بینالمللی با دانشجویان به مباحثه پرداختند.
وی بیان کرد: این آشنایی و حضور مختصر ما در یک رویداد بینالمللی زمینهساز شکلگیری تفکرات و اندیشههای جدیدی، چون استفاده از ارتباطات بینالمللی برای پیشبرد اهداف دانشگاه و اعتلای این مجموعه شد.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بهترین و باهوشترین دانشجویان کشور را داریم و برای من باعث افتخار است که امروز شاهد بخشی از دستاوردها و موفقیتهای آنها در حوزه بینالملل هستم.
کردی تاکید کرد: به طور حتم حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه در فعالیتهای بینالمللی باعث پیشرفت دانشگاه است و به نظر میرسد مسیر ارتقاء این مجموعه از ارتباطات بینالمللی میگذرد.
وی با اشاره به مقوله همهگیری کرونا و فرصتها و تهدیدهای ناشی از آن اظهار کرد: در کنار سختیهایی که کشور طی یک سال گذشته با وجود پاندمی کرونا و تحریمهای ظالمانه با آن مواجه بوده، بدون شک یکی از نقاط امید، پیشرفت قابلملاحظه نظام آموزش عالی کشور در استفاده از ارتباطات آنلاین و الکترونیک است.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران ابراز امیدواری کرد با گسترش روزافزون این سطح از ارتباطات و با تلاش دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه، گامهای مؤثرتری در مسیر گسترش شبکه بینالملل دانشگاه برداشته شود.
در این نشست دانشجویان ایرانی و خارجی به عنوان دبیران کمیتههای دانشجویی فعالیتهای بینالملل دانشکدههای فناوریهای نوین پزشکی، توانبخشی، بهداشت، طب ایرانی، داروسازی، علوم تغذیه و رژیمشناسی، پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی، دندانپزشکی پردیس بینالملل و شعبه جزیره کیش پردیس بینالملل گزارشی از فعالیت کمیتههای خود ارائه کردند.
گفتنی است؛ این دبیران با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون بین الملل دانشگاه تقدیر شدند.