به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه تلویزیونی «صندلی داغ» برای اولین بار در نوروز سال 1383 به روی آنتن رفت.
**ساخت فصل اول با اجرای «داریوش کاردان»
نوروز سال 83 اولین فصل از برنامه تلویزیونی «صندلی داغ» از شبکه دو سیما پخش شد. آغازگر این برنامه داریوش کاردان بود که سوالات بسیار جنجالی از مهمانان خود می پرسید. برنامه یک دکور ساده و بسیار معمولی داشت ولی گفت و گوها بسیار چالشی و متفاوت بود. همین هم باعث شد که پس از مدت کوتاهی صندلی داغ به یک برنامه پرمخاطب تلویزیونی تبدیل شود و توانست مخاطبان خوبی در همان ویژه برنامه نوروزی برای خود دست و پا کند.
**ادامه راه با حضور «منوچهر نوذری»
از آنجایی که پخش برنامه گرفته بود، مدیران آن زمان تصمیم گرفتند که برنامه را به صورت هفتگی نیز روانه آنتن کنند و به همین دلیل سر و شکل برنامه را تغییر دادند. دکوری متفاوت برای برنامه رقم زدند و زنده یاد «منوچهر نوذری» جایگزین داریوش کاردان در این برنامه شد.
برنامه در این مدت نیز همچنان محبوبیت خود را حفظ کرد و طنازی های مرحوم نوذری به همراه سوالات صریحی که می پرسید باعث شد صندلی داغ خیلی زود به یک برند تلویزیونی تبدیل شود.این که مخاطبان هر هفته منتظر بمانند تا یک برنامه متفاوت ببینند، چیزی است که به راحتی اتفاق نمی افتد و راحت به دست نمی آید. اما این اتفاق برای برنامه صندلی داغ افتاد هرچند که این حضور دیری نپایید و تا پایان سال مرحوم منوچهر نوذری بیشتر مجری این برنامه نبود.
**حضور «احمد نجفی» به عنوان آخرین مجری و بازگشت کاردان
در نوروز سال 84 و پس از خداحافظی مرحوم منوچهر نوذری، «احمد نجفی» اجرای صندلی داغ را بر عهده گرفت. این اجرا تا حدود یک سال به صورت هفتگی ادامه پیدا کرد و در نهایت سازندگان در سال 85 و ویژه برنامه نوروزی باز هم به داریوش کاردان رسیدند.
در همان مقطع مرحوم «حمید آخوندی» یکی از تهیه کنندگان مجموعه صندلی داغ در گفت و گویی راجع به این رفت و برگشت ها و تغییر مدام مجری های برنامه توضیح داد: این اقدام و نگاه ما به برنامه، بازگشت به گذشته نیست. هر چند که اگر چنین هم باشد، مطلب بد و ناپسندی محسوب نمی شود. شخص یک بار صحبت می کند و بعد از اینکه متوجه اشتباه خود شد، آن را تصحیح می کند. البته ما بر این اعتقاد نیستیم که طی این مدت اشتباه کرده ایم، بلکه شرایطی پیش آمد که ما اجرای این برنامه را پس از کاردان به نوذری و نجفی سپردیم و حتی با وجود بازگشت کاردان، بازهم از حضور و نظر احمد نجفی استفاده می کنیم. ولی ما در سری جدید این برنامه تلاش کرده ایم تا با تغییر نوع سوالات و مستقیم تر و صریح تر بودن آنها شرایط برنامه را تغییر دهیم.
**کاردان: صندلی داغ حرارت خود را از دست داده بود
اما فصل جدید هم با اجرای دوباره داریوش کاردان خیلی نگرفت و پس از مدت کوتاهی کاردان از اجرای برنامه انصراف داد. وی بعدا درباره این انصراف گفت: دلیل اصلی این بود که بنده شخصا انصراف دادم و گفتم نمیآیم. حتی با تهیه کننده و کارگردان برنامه، کارمان به مشاجره لفظی هم کشید. گفتم: آقا نمی آیم، نمی آیم، نمی آیم! برای اینکه برنامه حرارت خود را از دست داده است. جالب اینجاست که بعد از اینکه نرفتم و افراد دیگری برنامه را اجرا کردند اما در هفته دفاع مقدس و هفته بسیج باز هم من رفتم و صندلی داغ را اجرا کردم. چون دلم می خواست بروم. برای اینکه سرداران می آمدند، برای اینکه جانبازان می آمدند.
برای اینکه اهل جبهه و جنگ می آمدند و این دوستان همیشه دغدغه داغ من هستند. خب من آنجا با آدمهایی مثل سرلشکر فیروز آبادی صحبت کردم، با آقای محسن رضایی صحبت کردم. واقعا دوست داشتم برنامه به جایی برسد که با خیلی ها حرف بزنیم. الان هم دلم همین را می خواهد، دوست دارم با رئیس جمهور صحبت کنم.
**آغاز دوباره برای صندلی داغ این بار در رادیو
حالا پس از چند سال غیبت برنامه صندلی داغ در تلویزیون، این بار رادیو تصمیم گرفته این برنامه را به شکلی تازه برای مخاطبان خود تولید کند. طبق برنامه ریزی های انجام شده، بناست «صندلی داغ» با حضور چهره های مختلف و با سبک و سیاقی متفاوت روی آنتن رادیو برود.
**سوهانی: «صندلی داغ» را از نوروز آغاز می کنیم
در رابطه با ساخت برنامه «صندلی داغ» در رادیو نمایش با «محمد سوهانی» مدیرکل هنرهای نمایشی و رادیو نمایش گفت و گو کردیم و وی در این باره به فارس گفت: گفت و گو های چالشی و سخت یا به قول فرنگی ها هارد تاک، پیگیران پر و پا قرصی در شبکه های رادیو تلویزیونی سراسر دنیا دارد. به همین منظور شبکه رادیویی نمایش در کنداکتور نوروزی اش یک هارد تاک ویژه تدارک دیده که قطعا بسیار متفاوت است.
وی ادامه داد: تصمیم داریم برنامه «صندلی داغ» را به شکل رادیویی احیا کنیم و طی آن چهره های شاخصی روی صندلی داغ بنشینند و به سوالات چالشی مجری پاسخ دهند.
سوهانی درباره اجرای این برنامه نیز گفت: اجرای برنامه را به «ایرج نوذری» سپرده ایم و بناست مهمانان در مقابل چالش های ایرج نوذری بنشینند و به سوالات وی پاسخ دهند. مرحوم منوچهر نوذری یکی از نخبگان همه فن حریف هنر ایران زمین بود که خاطرات ماندگاری برایمان خلق کرد. ایرج عزیز نیز به عنوان فرزند خلف آن زنده یاد، به چندین هنر آراسته است. سوای بازیگری، اجرا و گویندگی، یک فعال بین المللی با تسلط کامل به چند زبان و ورزشکار رزمی هم هست.
وی تصریح کرد: گفت وگوهای اولیه با ایرج نوذری انجام شده است و توافق اولیه صورت گرفته است. با ایشان جلساتی هم داشته ایم. پیشمان که آمد، از دیدن دوباره حیاط تاریخی ارگ، استودیو ۸ و یادآوری خاطرات مرحوم نوذری چشمانش تر شد. گفتم این جا خانه شماست که امانت کلیدداری اش به ما رسیده است.
مدیر کل هنرهای نمایشی درباره مهمانان برنامه نیز توضیح داد: در تلاش هستیم تا مهمانانی متفاوت از همه حوزه ها داشته باشیم. مهمانان مختلفی که قطعا حضور متفاوتی را در یک برنامه تجربه خواهند کرد و به سوالات صریح و شفافی پاسخ خواهند گفت. البته ما برای نوروز برنامه های دیگری هم تدارک دیده ایم و جدول پخش رادیو نمایش نیز به زودی با تغییرات بسیاری همراه خواهد بود.