به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهاره آروین در برنامه پایش، درباره اقدامات شورای شهر در راستای شفافیت و کاهش فساد انجام شده است، گفت: ایده شهرداری تمام شیشهای که در ابتدای دوره پنجم شورای شهر تهران مطرح شد، براساس گلوگاههای اصلی فساد در شهرداری چهار محور اصلی داشت که شامل شفافیت قراردادها و معاملات، شفافیت حوزه شهرسازی و مجوزهای ساختمانی، شفافیت کمکهای نقدی و غیرنقدی شهرداری به اشخاص حقیقی و حقوقی و شفافیت آرای اعضای شورای شهر میشد. خوشبختانه اکنون میتوان گفت هر چهار محور شهرداری تمام شیشهای محقق شده و حتی چندین برابر این اطلاعات در دسترس عموم قرار گرفته است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: ما در اوایل سال ۹۷ موفق شدیم قراردادهای شهرداری تهران را روی وبسایت شفاف به آدرس shafaf.tehran.ir در دسترس عموم قرار دهیم و اکنون بیش از دو سال و نیم است که این قراردادها به صورت برخط در این وبسایت منتشر میشوند. البته در ابتدا قراردادهای بالای یک میلیارد تومان منتشر شدند و در ادامه تصمیم بر این شد که قراردادهای کلان (که امسال بالای ۴۵۰ میلیون است) نیز منتشر شوند. اخیرا هم موفق شدیم قراردادهای متوسط را در وبسایت شفاف منتشر کنیم.
رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران با اشاره به اینکه پیش از این اطلاعات مزایدات، مناقصات و قراردادهای مشارکتی در وبسایت شفاف منتشر شده بود، بیان کرد: برای انتشار اطلاعات حوزه املاک که حوزهای پرفساد محسوب میشود با مقاومت زیادی مواجه بودیم، اما اخیرا تلاشها به ثمر نشست و موفق شدیم قراردادهای ملکی هزینهای و درآمدی یعنی اجاره، خرید و فروش را در دسترس عموم قرار دهیم.
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه روی اطلاعات منتشرشده نظارت صورت میگیرد، اظهار داشت: برای پیشگیری از اینکه برخی قراردادها در کشوی میز جا بمانند و منتشر نشوند، ترتیبی دادیم که اطلاعات قراردادها پس از ثبت در سامانههای ذیربط به صورت برخط و بدون دستکاری به وبسایت شفاف منتقل شوند. اکنون تنها برخی از واحدهای تابعه به سامانههای شهرداری تهران متصل نیستند و اطلاعات قراردادهایشان بهصورت غیرسیستماتیک منتشر میشود که امیدواریم فرایندهای این واحدها نیز به زودی اصلاح شود.
آروین اضافه کرد: تا زمان سیستماتیک شدن انتشار عمومی قراردادها در واحدهای یادشده، ذیحسابان منتخب شورای شهر در این واحدها وظیفه دارند نظارت کنند تا هیچ پرداختی برای قراردادها صورت نگیرد؛ مگر اینکه اطلاعات آن در وبسایت شفاف منتشر شده باشد.
مجوز غرفههای شهرداری چند دست میچرخد تا به مستاجر اصلی برسد
این عضو شورای شهر در پاسخ به سوال دیگری درخصوص غرفهها و کیوسکهای شهرداری تهران اظهار داشت: متاسفانه رانتی که در این حوزه وجود دارد موجب شده است که با وجود دریافتی ناچیز شهرداری، مجوز این غرفهها و کیوسکها با چند واسطه به دست مستاجر نهایی برسد و اجارهای که مستاجر مزبور پرداخت میکند بسیار سنگین باشد. از این جهت اطلاعات روزبازارها و کیوسکها یکی از مواردی بود که در این دوره شفاف کردیم.
وی با اشاره به مقاومتی که در زمینه انتشار حقوق واقعی مدیران شهرداری تهران و دولت صورت میگیرد، گفت: متاسفانه یکی از استدلالهایی که مخالفان انتشار حقوق مدیران در شهرداری تهران داشتند این بود که هنوز هیچ ارگان دولتی حقوق و مزایای مدیران خود را منتشر نکرده و حقوق مدیران شهرداری در صورتی باید منتشر شود که دولت نیز به این قانون عمل کند. در حقیقت انتشار حقوق و مزایا و داراییهای مدیران دولتی از بسیاری از سوءاستفادهها جلوگیری میکند، اما پیگیری قوانین مرتبط با این امر در حیطه اختیارات مجلس است.
انتهای پیام/
عضو شورای شهر تهران در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به تاثیرات تحقق شهرداری تمام شیشهای گفت: خوشبختانه برخی از شهرداریهای دیگر شهرها از اقدامات شهرداری تهران در راستای شفافیت الگو گرفتهاند و اطلاعات قراردادها، اطلاعات حوزه شهرسازی، طرح تفصیلی و نظایر آن را به صورت عمومیمنتشر کردهاند. در حال حاضر بسیاری از شهرها وبسایت شفاف دارند یا در سایت شهرداریهایشان بسیاری از اطلاعات حوزه شهرسازی یا قراردادها را منتشر کردهاند.
وی افزود: ما در سال گذشته وبسایتی را تحت عنوان «پروژه رصد شفافیت در شوراها و شهرداریهای کشور» به آدرس tpmonitor.ir ایجاد کردیم و در آن وبسایت شهرداریها و شوراهای شهرهایی را که بیش از ۲۵۰هزار نفر جمعیت دارند بهلحاظ شفافیت رصد کردیم. مردم میتوانند با مراجعه به وبسایت پروژه رصد، نتایج این بررسیها و اقدامات شهرداریها و شوراهای کشور را در راستای شفافیت مشاهده کنند.