دستور الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه بیرجند از سوی وزارت علوم به این استان ابلاغ شده، اما علاوه بر جامعه دانشگاهی، با مخالفت مسئولان استانی نیز مواجه شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دستور الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه بیرجند را علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم ابلاغ کرد. این دستور از سوی شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی و براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی صادر شده و براساس آن عنوان دانشگاه بیرجند به دانشگاه بیرجند-پردیس صنعتی بیرجند تغییر میکند. اما استادان و دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند با این دستور وزارت علوم موافق نیستند.
نه به ادغام
ظهر امروز جمعی از استادان، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه مقابل استانداری خراسان جنوبی تجمع اعتراضی برگزار کردند. تجمع کنندگان پلاکاردهای در مخالفت با ادغام دانشگاه و حمایت از استقلال دانشگاه صنعتی در دست داشتند.
سیدحجت هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند هم در جمع اعتراض کنندگان حضور یافت و پس از گفتگوی کوتاه با برخی از آنان، برای گفتگو با استاندار درباره این موضوع وارد استانداری خراسان جنوبی شد.
البته ملانوری، استاندار خراسان جنوبی هم در جلسه شورای اداری که ظهر امروز برگزار شده، با طرح ادغام دانشگاههای این استان مخالفت کرده است. نگرانی اصلی او تبعات نامناسب اجتماعی است که شاید پس از اجرای طرح ادغام دانشگاه ها، بروز کند. ملانوری گفته است که مکاتبات و پیگیریهای لازم را از طریق استانداری خراسان جنوبی و دیگر دستگاههای مسئول انجام میدهد.
نصیرایی، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس و نماینده مردم فردوس در مجلس شورای اسلامی هم روز گذشته در صحن علنی مجلس نسبت به این موضوع اعتراض کرده است.
به گفته نصیرایی، ادغام مراکز علمی و دانشگاهها بدون کار کارشناسی برای دانشجویان تبعات اجتماعی دارد و در مصوبه ساماندهی دانشگاهها باید تکلیف دانشگاههای دولتی، غیردولتی، آزاد و بخش خصوصی مشخص شود.
خسروی اسفزاز، نماینده مردم بیرجند، درمیان و خوسف نیز خبر ادغام دانشگاههای بیرجند را خبری غیرمنتظره خوانده و گفته استکه اجرای این طرح با اهداف نقشه جامع علمی کشور از جمله توزیع عادلانه منابع، ایجاد فرصتهای برابر و جلوگیری از تجمیع امکانات منافات دارد.
نقش دانشگاه صنعی بیرجند در توسعه خراسان جنوبی
او تأکید کرده که دانشگاه صنعتی بیرجند در عمر ۱۳ ساله خود تنها دانشگاه صنعتی شرق کشور است و میتواند نقش موثری در توسعه زیرساختهای توسعهای خراسان جنوبی ایفا کند.
ظهر امروز هم احمد خامسان، رئیس دانشگاه بیرجند در نشست خبری حضور یافته و به تبیین اجرای طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی پرداخت.
خامسان نیز با زمان اجرای این طرح موافق نیست. او در نشست خبری بیان کرد: منتظریم تصمیم وزارت علوم درباره این طرح ابلاغ شود، اما بعید است که الحاق دانشگاهها به سرعت صورت گیرد.
طرح آمایش به سرعت انجام نمیشود
او با اشاره به اینکه تاکنون در هشت استان دیگر هم طرح آمایش آموزش عالی ابلاغ شده، افزود: براساس این طرح که به دنبال ساماندهی آموزش عالی است، تعداد دانشگاههای کشور کم میشود.
به گفته خامسان وزارت علوم با اجرای این طرح به دنبال ارتقای برخی دانشگاههای اقماری یا موسسات آموزش عالی کوچکتر است که در این شرایطی که جذب دانشجو به سختی صورت میگیرد، از بین نروند.
به نظر میرسد علاوه بر دانشجویان، روسای دانشگاههای خراسان جنوبی، نمایندگان مجلس و استاندار این استان هم نسبت به ابلاغ یکباره طرح آمایش نگران هستند. اما سوال مهمی که مطرح میشود این است که برنامه ریزی وزارت علوم برای جلوگیری از تبعات اجتماعی ادغام دانشگاهها چیست؟