به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، برنامه سه شنبه شب پایش، به موضوع مجوزهای کسبوکار پرداخت. آقای علی ترکمنی، کارشناس حوزه مجوزهای کسب وکار در رابطه با اهمیت مسئله مجوز ها، پرداختن به مشکلات مجوزها در حوزه کشاورزی، ساز و کار اصلاح مجوزها در قانون و اقدامات موفق در راستای تسهیل مجوزها به گفتگو پرداخت.
یک کارشناس اقتصادی در رابطه با دلایل سختی شروع کسب و کار در کشور گفت: افزایش بی رویه مجوزها در کشور را میتوان یکی از مهمترین دلایل بروز مشکل در راه اندازی کسب و کارها عنوان کرد.
علی ترکمنی در گفتگو با برنامه پایش اظهار داشت: پنجاه و پنج درصد مشکلات مردم در حوزه کسب و کار مربوط به مجوز است. البته از همین بین، نیمی از آن نیز مربوط به کشاورزی است.
وی در ادامه افزود: طی یکسال در تهران ۱۷۵۰ درخواست برای راه اندازی کسب و کار ثبت شده است از این بین با ۱۲۴ درخواست ما فقط شده و با ۸۳ درخواست مخالفت شده و به مابقی درخواستها جواب نیزنداده شده است. همچنین در استان سیستان و بلوچستان از ۵۷۰۰ در هاست برای راه اندازی کسب و کار ۳۲۰۰ درخواست بدون نتیجه باقی مانده است.
این کارشناس اقتصادی در رابطه با مشکلات اخذ مجوز در حوزه کشاورزی گفت: اولین مشکل پیش روی این حوزه زمین است، چراکه در بیشتر موارد سند زمین کشاورزی به صورت قولنامه است. از این رو به متقاضی اعلام میشود که برای زمین کشاورزی باید سند تک برگی گرفته شود.
وی یکی دیگر از مشکلات پیش روی اخذ مجوز در حوزه کشاورزی را کاربری زمین عنوان کرد و ادامه داد: بر اساس قانون این موارد جزو تغییر کاربری محسوب نمیشود، اما سازمان امور اراضی به تمام این موارد ورود پیدا میکند. به گونهای که در گذشته هر سه ماه یکبار جلسات خود را برگزار میکردند، اما در حال حاضر هر ماه جلسات خود را برگزار میکند.
ترکمنی گفت: برای آغاز به کار در حوزه دامداری حداقل نیاز به ۱۶ اعلام مجوز است که البته هر یک از این مجوزها برای استعلام از سازمانها و یا نهادهای دیگر استعلام میگیرند و هیچ کدام از آنها الزامی به پاسخگویی که یک زمان مشخص را ندارند البته یک سری از استعلامها مدت دار هستند که این نبود هماهنگی باعث ایجاد دور باطل میشود.
این کارشناس اقتصادی، تضاد دستگاهها را از دیگر موانع پیش رو راه اندازی کسب و کار دانست و اظهار داشت: در حوزه شیلات برای آغاز به کار مکان مورد نظر نباید هشتصد کیلومتر بیشتر فاصله با دریا داشته باشد، چرا که در تامین آب با مشکل مواجه خواهد شد، اما این در حالی است که دستگاه دیگر میگوید فاصله مکانی نسبت به دریا باید بیشتر از ۸۰۰ متر باشد چرا که امکان آلوده شدن آب دریا وجود دارد.
وی درباره اقدامات موفق در حوزه راه اندازی کسب و کار گفت: در اسفندماه سال گذشته یعنی زمان اوج کرونا با کمبود ماسک مواجه شدیم در همین زمان به وزارت صمت ابلاغیه داد که تولید ماسک و الکل نیاز به اخذ مجوز ندارد و هر شخصی در هر مکانی که میتواند تولید کند این خود عاملی برای از بین رفتن کمبود ماسک و الکل و تعدیل قیمت آن شد. به گونهای که به مرحله صادرات ماسک نزدیک شده ایم.
وی افزود: در حوزه دامداری نیز وضعیت به همین منوال است در این حوزه ابلاغ شده است که کشتارگاهها باید سلامت دام را برعهده بگیرند. بدین گونه که هر کس که دام را تولید کند و فارغ از اینکه در چه مکان و با چه شرایطی بوده به هنگام زد باید سلامت آن تایید شود.
ترکمنی در رابطه با دستاوردهای جدید تسهیل مجوز گفت: متاسفانه در گذشته با مشکلی مواجه بودیم که هیئت مقرراتزدایی کسب و کارها را به صورت مداوم ارزیابی میکرد انحصار آن را از بین میبرد و اعطای مجوز را آسان میکرد، اما هیچگاه به مرحله اجرا در نیامد که شاید بتوان علت اصلی آن را در تعارض منافع جستجو کرد.
ترکمنی در پایان خاطرنشان کرد: رئیس جمهور دستور دادند که هیچ کسب و کاری نیاز به اخذ مجوز قبل از شروع به کار ندارد که امید میرود با پیگیری اصحاب رسانه این ابلاغیه به مرحله اجرا برسد. همچنین در حال حاضر طرح در مجلس شورای اسلامی وجود دارد که بر اساس آن هیچ مجوزی چه به صورت الکترونیکی و چه کاغذی اجازه ندارد خارج از G ۴ B به متقاضی ارائه شود.
در بخش دوم برنامه آقای کاوه منگلی کارشناس ارتباطات و رسانه در رابطه با رمز ارزها به گفتگو پرداخت.
کارشناس ارتباطات و رسانه در رابطه با ارز رمزها گفت: آن چیزی که ما امروز در واقع سال ۲۰۰۸ الی ۲۰۰۹ میلادی شروع شد، تا قبل از آن سیستمهای مختلفی در این حوزه فعالیت داشتند بیت کوین با توجه به تراکنشهایی که داشت با استقبال بسیاری از مردم مواجه شد.
کاوه منگلی بیان کرد: در ابتدا تراکنشها امنیت بالا و بدون نیاز به درگاه انجام میشد، اما به یک باره ارز رمز به یک رقیب برای سامانههای پولی تبدیل شد. اما بحث اصلی بلاک چین بود و رمز ارزهای بسیاری به وجود آمد، اما تعدادی از این رمز ارزها که در راس بازار قرار گرفتند اختصاص دادند کاربردهای خاصی را به خود اختصاص داده و امروز در سر تا سر جهان جایگاهی در تبادلات پولی پیدا کرده اند که البته با توجه به نوع قوانین کشور استفاده و ماهیت این ارز رمزها متفاوت است.
وی ادامه داد: باید دید که ارز رمز را قرار است از بعد فردی و یا بعد بین المللی مورد بررسی قرار دهیم زمانی که از بعد فردی به ارز رمز نگاه شود هیچ مرزی نمیتواند متوجه شود که شما چه میزان پول دارید وقرار است آن را در کجا سرمایه گذاری کنید؛ بنابراین یک حریم شخصی بسیار بسته برای فرد به وجود میآید، اما در بعد بین المللی تراکنشهای بسیار سخت و سنگین است در سایه حضور ارز رمز ساختارهای مالی یک رنسانس را تجربه میکنند که در عین حال خطرات خود را نیز به همراه خواهد داشت.
منگلی در رابطه با برق مصرفی برای استخراج ارز رمز گفت: برق را نمیتوان ذخیره کرد و به طور کلی نیازی به برق در همه زمان به یک اندازه نیست از این رو در زمانهایی که مصرف پیک مصرف نیست استفاده از برق برای استخراج ارز رمز میتواند بدون مانع باشد همچنین پیشنهاد میشود مناطقی را برای این کار استفاده کرد که باد در آنجا جریان داشته باشد. تا از این طریق مازوت عاملی برای ایجاد آلودگی هوا نشود. همچنین بهتر از مزیتهای نسبی این کار را نیز در نظر بگیریم.
منگلی گفت: متاسفانه در حال حاضر به اسم ارزهای دیجیتال کلاهبرداریهای بسیاری انجام شده است و ارزهای تقلبی بسیاری وجود دارد. بعضی از ارزها نیاز به خرید و زیرساخت ندارد، اما این در حالی است که این نوع عکسها تنها تبلیغ است و فرد در سایه آن پول خود را دریافت میکند و یکسری تبلیغات را ارسال خواهد کرد.
منگلی در خاتمه یادآور شد: بدون دانش نباید وارد این حوزه شد خطر سرمایه گذاری در حوزه رمز ارز بسیار بالا است.