رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تستهای سریع، منفی کاذب زیادی دارند و متاسفانه مسافران از استانهای آلوده از جمله خوزستان با همین تستها در حالیکه ناقل ویروس کرونا هستند، قرنطینه را میشکنند و بیماری را گسترش میدهند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تستهای سریع، منفی کاذب زیادی دارند و متاسفانه مسافران از استانهای آلوده از جمله خوزستان با همین تستها در حالیکه ناقل ویروس کرونا هستند، قرنطینه را میشکنند و بیماری را گسترش میدهند.
حمید سوری افزود: قرنطینه سطوح مختلفی دارد. هدف از قرنطینه الزاما چفت و بست زدن به استان نیست. ضمن اینکه همه استان خوزستان درگیر اپیدمی شدید و ویروس جهش یافته نیست و بیشتر شهرهای جنوبی و غربی آن درگیر هستند، اما متاسفانه در مورد خیلی از مقرراتی که در کشور اجرا میشود در عمل یک عده متخلف پیدا میشوند که راههای فرار را پیدا میکنند، رسیدگی به این موضوع دیگر در اختیار وزارت بهداشت نیست بلکه در اختیار نهادهای انتظامی و نظارتی است که باید اقدام کنند و وزارت بهداشت هم نسبت به این موضوع گلایه دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا انجام تستهای سریع از مسافران هواپیما، قطار و اتوبوس موجب شناسایی بیماران و جلوگیری از انتقال بیماری میشود یا نه گفت: عمده تستهای کرونا که اکنون در کشور انجام میشود از نوع تستهای سریع است که البته دقت کافی را ندارند و ممکن است تعداد زیادی منفی کاذب داشته باشند. متاسفانه همین تستها برای مسافران هواپیماها، قطارها و سایر وسایل حمل و نقل عمومی انجام میشود و ممکن است افراد ناقل با در دست داشتن تستهای منفی کاذب در حالی که ناقل و حامل ویروس هستند، به مسافرت بروند و بیماری را به افراد دیگر منتقل کنند.
وی گفت: به طور کلی تستهای «پی سی آر» دقیقتر هستند، اما گسترش آنها نیازمند امکانات آزمایشگاهی است و امکان گسترش و افزایش زیاد تعداد این آزمایشها نیست، البته تستهای سریع ژنتیکی نیز وجود دارد که تعداد آنها زیاد نیست.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این پرسش که چرا با افرادی که پروتکلها را میشکنند برخورد نمیشود، گفت: در این نوع اپیدمیها سعی بر این است که برخوردهای فردی به حداقل برسد مگر اینکه قوانین و مقرارت کلی تدوین شود و بر اساس آن جریمههایی در نظر گرفته شود. اکنون سیاست کشور به دنبال شدت عمل در اجرای پروتکلها نیست و با توصیه و آموزش و پیشنهادها پیش میرود، اما به رغم فشارها و توصیههایی که شده موارد تخلفی دیده میشود که باید جدیتر برخورد شود.
سوری ادامه داد: گروهی معتقدند که این اقدامات کافی نیست و حتما باید اقدامات جدی تری علیه متخلفان صورت بگیرد، برخی جاها واقعا برخورد با پروتکل شکنان و افرادی که در رعایت مقررات سهل انگاری میکنند، لازم است، وزارت بهداشت هم معتقد به اعمال قانون و سختگیری علیه پروتکل شکنان است، اما به هر حال سیاستها ممکن است متفاوت باشد، اما اگر حتی ۱۰ درصد مردم پروتکلها را رعایت نکنند و بی توجهی کنند، در صورتی که مبتلا باشند دیگران را مبتلا میکنند و اپیدمی همچنان ادامه دار و رو به گسترش خواهد بود، اما متاسفانه همواره افرادی هستند که رعایت نمیکنند و جان خود و اطرافیانشان را به خطر میاندازند.
از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور (اسفند ۹۸) تا کنون یک میلیون و ۶۸۹ هزار و ۶۹۲ نفر به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۶۰ هزار و ۶۸۷ نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.