به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید ابراهیم رئیسی امروز در جلسه شورای عالی قوه قضاییه ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) اظهار کرد: از خداوند متعال میخواهیم توفیق معرفت نسبت به مقام امامت و محبت و دلدادگی به وجود مقدس امام موسی کاظم (ع) را عنایت کند و بواسطه وجود مقدس ایشان، حوائج مشروع ملت بزرگ ایران اسلامی را برآورده کند تا این کشور و نظام را به برکت خون مطهر شهدا به اهداف بلند خود نایل آید.
آیت الله رئیسی سپس با اشاره به در پیش بودن سالروز بعثت نبی مکرم اسلام (ص) عنوان کرد: احساس ما این است که امروز بیش از هر زمان دیگری جامعه بشری نیاز به آن موهبتی دارد که نتیجه و علت بعثت نبی مکرم اسلام بود.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به حدیث «بُعثتً لاُتمم مکارم الاخلاق و محاسنها» اظهار کرد: وجود مقدس نبی مکرم اسلام (ص) فرمودند «بعثت من برای آن است که جامعه بشری به مکارم اخلاق مزین شود». فلسفه بعثت نبی مکرم اسلام (ص) «مکارم اخلاقی» است.
آیت الله رئیسی مکارم اخلاقی را گمشده امروز عالم عنوان کرد و با بیان اینکه اگر انسانها وجود خود را به مکارم اخلاقی زیور دهند یقینا بسیاری از کاستی ها، زشتیها و پلشتیها از آنها دور میشود، گفت: نبی مکرم اسلام (ص)، انبیاء عظام الهی، امامان و پیشوایان همواره بر این نکته تاکید داشتند که وجود کرامتهای اخلاقی در انسان، او را از زشتیها و پلیدیها دور میکند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه خودخواهی، خودپرستی و استکبار را نقطه مقابل مکارم اخلاقی عنوان کرد و گفت: امروز جلوه مهم استکبار، بلاهایی هستند که مستکبرین بر سر مردم عالم میآورند.
آیت الله رئیسی در همین راستا «نظام سلطه» را جلوه استکبار در عصر کنونی دانست و افزود: روحیه خودخواهی، خودبزرگ بینی، استکبار و تفرعن، بلایی است که امروز آزادی، حیات انسانها و بسیاری از مواهبی را که خداوند متعال به انسانها مرحمت کرده است، تهدید میکند.
آیت الله رئیسی سپس تکبر فردی و دروغ را منشأ بسیاری از مشکلات بزرگ بشر دانست و با بیان اینکه ریشه برخی از پروندههای امروز دستگاه قضایی محصول «دروغ» است، اظهار کرد: اگر همین دروغ از جامعه بشری رخت بربندد، بسیاری از مسائل و مشکلات از بین خواهند رفت.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر این نکته که جامعه را باید از بدیها، زشتیها و پلیدیها دور داشت، افزود: مزین شدن به مکارم و کرامتهای اخلاقی انسان را از گرفتار شدن به انحرافات دور کرده و جامعهای متعالی و رشدیافته را نوید میدهد.
آیت الله رئیسی توجه به کرامتهای اخلاقی در دستگاه قضائی را نیز یک ضرورت دانست و افزود: حفظ کرامت ارباب رجوع، اصحاب دعوا، متهمان و همچنین همکاران به عنوان جلوههایی از رعایت کرامت اخلاقی، باید همواره مدنظر کارکنان دستگاه قضایی باشد.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه ضرورت حفظ کرامت انسان در همه دستگاهها و سازمانهای کشور وجود دارد، تاکید کرد: این موضوع در دستگاه قضا در حد یک سخنرانی، بخشنامه یا دستورالعمل نیست بلکه مسئلهای محوری است که همواره باید به آن توجه داشت.
آیت الله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر ضرورت ایستادگی و مقاومت در مقابل مستکبران و متجاوزان، تصریح کرد: توجه به راهبرد خنثی سازی تحریمها که مقام معظم رهبری طی سخنرانیهای اخیرشان برای ملت ایران تبیین کردند، راهگشای وضعیت امروز کشور است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه، ارسال پالس ضعف به خارج را خلاف شان و خواست ملت بزرگ ایران عنوان کرده و تاکید کرد: خواست مردم ایران ارسال پالسهای قوت و تولید قدرت هستند.
آیت الله رئیسی با اشاره به شرط جمهوری اسلامی مبنی بر رفع تحریمها که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، افزود: در موضوع راستی آزمایی نیز ابعاد موضوع به روشنی بیان شده و نباید خلاف آن رفتار کرد. انجام راهبرد خنثی سازی تحریم از داخل و تاکید بر شرط رفع تحریمها در خارج، هم دشمن را واردار به عقب نشینی خواهد کرد و هم گشایشها را برای کشور ما به ارمغان میآورد.
رئیس دستگاه قضا سپس با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در روز درختکاری و گله مندی ایشان از وضعیت بازار، عنوان کرد: آنچه امروز ما در جامعه، سفرهای استانی، گزارشهای خبری صداوسیما و به واسطه ارتباط با مردم و نخبگان و دغدغهمندان مشاهده میکنیم حاکی از این است که امروز هم تولیدکننده هم توزیع کننده هم مصرف کننده ناراحت هستند.
آیت الله رئیسی با اشاره به نارضایتی تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان از وضعیت بازار به ویژه کالاهای مورد نیاز مردم، تصریح کرد: مدیریت زنجیره تولید، تامین و مصرف آنچنان دست نیافتنی و پیچیده نیست که در فقدان آن وضعیتی برای دلالان فراهم شود تا آنها عرصه را بر مردم، تولیدکنندگان و توزیع کنندگان تنگ کنند.
رئیس قوه قضاییه زنجیره تولید، تامین و مصرف را فرآیندی قابل مدیریت کردن دانست و با بیان اینکه این مدیریت میتواند مردم را در دستیابی به کالای مورد نظرشان کمک کند، افزود: امروز سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده، تعزیرات حکومتی، وزارت صمت و بخشهای مختلف در رابطه با مدیریت زنجیره تولید، تامین و مصرف، مسئولیت قانونی بر عهده دارند.
آیت الله رئیسی همچنین با بیان اینکه مسئولان و دولتمردان وظیفه دارند در شب عید با رفع دغدغههای جامعه، دسترسی مردم به کالاهای مورد نظرشان را تسهیل کنند، گفت: قوه قضاییه آماده است که در تمام شهرهای کشور به دولت و بخشهای مسئول در جهت دستیابی به مدیریت بهتر زنجیره تولید، تامین و مصرف کمک کند.
نظارت و بازرسی در خصوص بازداشتهای غیر ضروری و یا با دلیل اندک
در این نشست حجت الاسلام والمسلمین «جعفر منتظری» از برنامه دادستانی کل کشور برای نظارت و بازرسی از آن دسته از قرارهای منتهی به بازداشت، با دلایل کم و یا غیرضرور از ناحیه بازپرس یا دادیار و داستان خبر داد.
دادستان کل کشور افزود: در این باره هیچگونه گذشتی وجود نخواهد داشت، و بر همین اساس هیئتی در استانها تشکیل شده که پروندهها را بررسی میکند و اگر حکم بازداشتی با دلایل کم و قصور یا تقصیر صادر شده باشد، افراد متخلف به دادسرای انتظامی معرفی خواهند شد.
رئیس قوه قضاییه نیز با اشاره به گزارش دادستان کل کشور گفت: در موضوع زندان احتیاط، بر زندان نکردن افراد است. اگر بی دلیل کسی به زندان فرستاده شود، هم خلاف شرع هم خلاف قانون و هم خلاف حیثیت افراد بوده و دلخوریهای اجتماعی ایجاد میکند.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: موضوع زندان امری عادی نیست، چطور میتوان از فردی که نباید به زندان میرفت، اما با تشخیص غلط و یا قصور و تقصیر زندانی شده است و از خانواده او دلجویی کرد؟ تاکید ما بر اجرای پرقدرت «دستورالعمل ساماندهی زندانیان» در کشور برای جلوگیری از این گونه اتفاقات است.
کاهش ۱۹ درصدی محکومان زندانی صرفا مالی در زندانهای کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته
در این نشست مهدی حاج محمدی رئیس سازمان زندانها به ارائه گزارشی از عملکرد ۱۱ ماهه این سازمان پرداخت و از کاهش ۱۴ درصدی ورود به زندان در مقایسه با سال گذشته خبر داد و گفت: آمار زندانیان صرفا مالی زندانهای کشور نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد کاهش داشته است.
حاج محمدی با اشاره به سیاست هوشمندسازی قوه قضاییه در دوره تحول، اعلام کرد: ۲۲ درصد از کل اعزام و بدرقه زندانیان به مراجع قضایی به صورت هوشمند و از طریق دادرسی الکترونیک انجام شده است.
وی همچنین افزود: در سال گذشته و با وجود شرایط خاص شیوع بیماری کرونا در کشور ۵۵ هزار مورد بازدید توسط قضات از زندانها صورت گرفته است.
رئیس سازمان زندانها در مجموع شاخصهای بررسی شده در سال جاری، استانهای خراسان شمالی، هرمزگان، زنجان، کرمان، البرز و اردبیل را واجد دریافت بالاترین امتیاز عملکرد برشمرد.
آیت الله رئیسی نیز با اشاره به گزارش رئیس سازمان زندانها از بررسی وضعیت شاخصهای زندانها در ۱۱ ماهه سال جاری، معاون اول قوه قضاییه را مامور کرد تا استانهایی که در طرح پایش زندانیان عملکرد موفقی داشتند مورد تشویق قرار گرفته و استانهایی با عملکرد نامطلوب مورد بازخواست قرار گیرند.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم رسیدگی از نزدیک و رو در رو با مشکلات مردم اشاره کرد و افزود: قصد داشتیم در یک سال اول مسئولیت به تمامی استانهای کشور سفر کنیم که محدودیتهای کرونا موجب تاخیر در انجام این برنامه شد، اما این برنامه را همچنان در دستور کار داریم و به تمام استانهای باقی مانده نیز سفر خواهیم کرد.
آیتالله رئیسی حضور مسئولان عالی قوه قضائیه از جمله معاون اول، دادستان کل و رئیس دیوان عالی در سفرهای استانی و اختصاص زمان بسیار زیاد برای شنیدن شکایات و درد دل مردم اشاره کرده و از اهتمام مسئولان عالی قضائی برای رسیدگی به شکایات مردمی تشکر کرد.
رئیس قوه قضاییه به برخی تخریبهای صورت گرفته نسبت به چهرههای قضایی کشور در فضای رسانهای نیز اشاره کرده و گفت: این وظیفه دستگاه است که از قاضی و مدیر شجاع و کارآمد خود در مقابل این هجمهها حمایت کند. گاهی میبینیم افرادی در قوه قضاییه مورد هجمه قرار میگیرند که ۴۰ سال است زندگی آنها را میشناسیم و به پاکی و طهارت آنها شهادت میدهیم.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود، خطاب به معاون بین الملل قوه قضاییه گفت: هیچ ظلم و اتهامی علیه جمهوری اسلامی را بی پاسخ نگذارید و از همه ظرفیت نهادهای حقوقی بین المللی برای رساندن پیام مظلومیت جمهوری اسلامی به دنیا استفاده کنید.
ارسال ۴ گزارش هشدار به رئیس جمهور و ۲ گزارش هشدار به وزیر جهاد کشاورزی درباره بازار مرغ
حجت الاسلام حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این جلسه به ارائه گزارشی درباره پیگیریهای صورت گرفته پیرامون وضعیت بازار مرغ پرداخت و گفت: در موضوع وضعیت بازار مرغ از سال گذشته ۴ فقره هشدار برای رئیس جمهور و ۲ مورد هشدار به وزیر جهاد کشاورزی ارسال شده است.
وی افزود: پس از تذکر رهبر معظم انقلاب در مورد وضعیت گرانی نیز کارگروه ویژهای در این زمینه تشکیل شد که مهمترین علل افزایش قیمت، کاهش میزان جوجه ریزی، مسئله تامین نهادهها و موضوع توزیع مرغ و همچنین فعالیت مجدد رستورانها و هتلها و افزایش تقاضا برای مصرف این محصول در بازار بوده است.
تشکیل پرونده اخلالگران در بازار نهادههای دامی توسط دادستانی تهران؛ بازداشت ۱۳ دلال و محتکر نهادههای دامی
«علی القاصی مهر» دادستان عمومی و انقلاب تهران نیز از تشکیل کارگروه ویژه نظارتی برای نظارت بر بازار مرغ توسط این دادستانی خبر داد و گفت: بر اساس تحقیقات میدانی و پروندههای قضایی، عدم نظارت نهادهای نظارتی موجب شده تا نهادههای دامی که با ارز دولتی وارد کشور میشوند به دست مصرف کننده واقعی نرسیده و در بازارهای سیاه با ارقام نجومی به تولید کنندگان عرضه شوند.
دادستان تهران با اشاره به تشکیل پرونده «اخلال در بازار نهادههای دامی توسط واردکنندگان با ارز دولتی» در این دادستانی گفت: در همین راستا چند شبکه توزیع نهادههای دامی در استانهای خوزستان، مازندران، مرکزی، قزوین و تهران شناسایی و ۱۳ دلال غیرمجاز در این خصوص دستگیر شدند که در خارج از سامانه بازارگاه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی اقدام به احتکار، گرانفروشی، ایجاد بازار سیاه و قاچاق نهادههای دامی نموده و موجب اخلال در امر تولید مایحتاج عمومی مردم را فراهم آورده بودند.
وی افزود: این افراد در تحقیقات اولیه به خرید و فروش نهادههای دامی چند برابر قیمت دولتی اعتراف کرده و در اغلب موارد متهمین مدعی شدهاند که با جعل اسناد و پرداخت رشوه به مدیران استانی مرتکب این قبیل جرایم شده اند که تحقیقات در این خصوص و شناسایی عوامل احتمالی به ویژه در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی در حال اجراست.
دادستان تهران همچنین از تشکیل تیم بازرسی مشترک با مدیریت دادستانی تهران و حضور نمایندگانی از دستگاههای ذی ربط تشکیل به منظور نظارت و بازرسی و حضور میدانی خبر داد.