آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۸۸۰۴
گزارش|

فاضلاب‌گرفتگی، مشکل همیشگی اهوازی‌ها / وعده‌هایی که به ثمر ننشست!

پس‌زدگی فاضلاب و آبگرفتگی معابر در شهرهای خوزستان قصه جدیدی نیست و با اینکه طی سال‌های گذشته اعتبارات بسیاری به رفع این مشکل اختصاص یافته؛ اما در عمل اقدام خاصی صورت نگرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* فاضلاب‌گرفتگی و آبگرفتگی معابر شهرستان اهواز در فصول پاییز و زمستان، قصه جدیدی نیست و سال‌هاست که مردم این منطقه با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.


با اینکه اهواز در مرکز استان خوزستان به عنوان قلب توسعه و مهمترین استان کشور واقع شده، شبکه فاضلاب این شهرستان به حدی فرسوده است که بعد از بارش چند ساعته باران، اغلب راه‌های ارتباطی آن مسدود می‌شوند و مخلوط آب و فاضلاب به داخل خانه‌های مردم نفوذ می‌کند.


اهوازی‌ها معتقدند که مشکلات امروز این شهرستان در زمینه پس‌زدگی و بالازدگی فاضلاب حاصل سوءمدیریت برخی از مدیران و ناکارآمدی مسئولان استانی است. مشکل فاضلاب‌گرفتگی در اهواز به حدی جدی است که بارش باران برای اهالی این شهرستان به چالشی بزرگ تبدیل شده و کار را به جایی رسانده که مردم بجای اینکه برای بارش باران دعا کنند، برای نباریدن آن دست به دعا می‌شوند.

 

//فاضلاب گرفتگی، مشکل همیشگی اهوازی‌ها / وعده‌هایی که به ثمر ننشست!


در سیل فروردین ۱۳۹۸ شاهد بودیم که آبگرفتگی معابر در استان خوزستان و بخصوص شهرستان اهواز بر اثر نبود شبکه فاضلاب مناسب برای مردم دردسر ساز شد و به واسطه آن منازل مسکونی به لجن‌زاری تبدیل شدند و مردم چاره‌ای جز دور انداختن وسایل زندگی خود نداشتند. بعد از وقوع آن سیل و فروکش کردن آب، مسئولان استانی و کشوری وعده‌های بسیاری برای حل مشکلات آب و فاضلاب استان خوزستان و بخصوص شهرستان اهواز دادند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که این وعده‌ها عملیاتی نشدند.

 

ناگفته نماند که به دنبال وقوع سیلاب در فروردین ۱۳۹۸ و خسارات بسیاری که این بلای طبیعی برای جنوبی‌ها به بار آورد، مقام معظم رهبری در همان زمان دستور ویژه‌ای مبنی بر اختصاص ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار از صندوق توسعه ملی برای حل مشکل فاضلاب اهواز دادند. اختصاص این اعتبار باعث امیدواری اهوازی‌ها برای حل یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های هر ساله‌شان شد، اما بر خلاف آنچه که انتظار می‌رفت، این اعتبار هم گره‌گشا نبود و به واسطه سوءمدیریتی که در این شهرستان حاکم است، مشکل فاضلاب حل نشد و این مسئله به قوت خود باقی ماند و در سال ۱۳۹۹ هم بار‌ها شاهد بودیم که معابر اهواز دچار آبگرفتگی شدند و آب به داخل خانه‌ها نفوذ کرد.

 

بیشتر بخوانید:



 

خالی از لطف نیست به این موضوع اشاره کنیم که بانک جهانی هم در اوایل دهه ۸۰ اعتبار کلانی را به رفع مشکل فاضلاب اهواز اختصاص داده، اما شواهد نشان می‌دهد که این اعتبارات خرج فاضلاب نشدند؛ حجت‌الاسلام سیدعبدالنبی موسوی‌فرد، امام جمعه اهواز هم ۲۹ آذرماه ۱۳۹۸ در خطبه‌های نماز جمعه این موضوع را تایید و اعلام کرد: بانک جهانی اعتبار کلانی را برای رفع مشکل فاضلاب اهواز و برخی نقاط کشور اختصاص داده، اما متاسفانه این اعتبارات در این شهرستان هزینه نشد و باید تلاش کنیم تا اعتبارات اختصاص داده شده به درستی مدیریت شود.

امام جمعه اهواز: بانک جهانی اعتبار کلانی را برای رفع مشکل فاضلاب اهواز و برخی نقاط کشور اختصاص داده، اما این اعتبارات در این شهرستان هزینه نشده است.


با اینکه تخصیص اعتبارات کلان برای حل مشکل فاضلاب اهواز، به دلیل سوءمدیریت‌های موجود راهکاری قطعی نبوده، غلامرضا شریعتی استاندار سابق خوزستان اوایل شهریورماه سال گذشته مدعی شد: حل مشکل فاضلاب اهواز نیازمند اختصاص ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است و با اختصاص این بودجه، ظرف سه سال آینده شرایط اهوازی‌ها از نظر فاضلاب گرفتگی بهبود می‌یابد. 

 

کد ویدیو


اما گویی استاندار سابق خوزستان فقط سعی در جذب اعتبارات داشت و اساسا به دنبال حل مشکل فاضلاب نبود چرا که مدتی بعد از درخواست اختصاص ۴۰۰۰ میلیارد اعتبار مذکور، اواسط آذرماه در گفتگویی تلویزیونی در خصوص مشکل فاضلاب گرفتگی اهواز گفت: اهواز سیستم جمع آوری آب‌های سطحی ندارد و سال هاست با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند و حل این مشکل جزو وظایف شهرداری است، اما شهرداری توان مالی کافی برای رفع آن را نداشته است. از سویی، موسی شاعری شهردار سابق اهواز هم (اواسط آذرماه) در گفتگویی تلویزیونی در این باره گفت: دولت یک ریال پول بابت آب سطحی به شهرداری اهواز پرداخت نکرده است.

 

کد ویدیو


اظهارات ضد و نقیض مسئولان استان خوزستان برای حل مشکلات فاضلاب اهواز به مسئله‌ای عادی برای اهوازی‌ها تبدیل شده، اما آنان همچنان خواستار رسیدگی به این مصائب هستند. ناگفته نماند که اواسط آذرماه ۱۳۹۹ هم برای بار دیگر شهرستان اهواز دچار آبگرفتگی شد و این مسئله صدای مردم را درآورد تا جایی که رئیس قوه قضائیه به حجت‌الاسلام حسن درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور دستور داد به منظور پیگیری مشکلات و معضلات آبگرفتگی اهواز و دیگر شهر‌های خوزستان به این منطقه عزیمت کند.


حجت‌الاسلام درویشان هم ۱۷ آذرماه ۱۳۹۹ به این استان سفر کرد و در خصوص مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو اختصاص‌یافته به مسئله فاضلاب اهواز از محل صندوق توسعه ملی، گفت: برخی مدیران استانی گله داشتند که این رقم کاهش یافته که همین جا اعلام می‌کنیم مبلغی که با تشخیص رهبر انقلاب اسلامی برای رفع مشکل فاضلاب اهواز اختصاص یافته، باید ۱۰۰ درصد و به قیمت روز اختصاص یابد و کسی امکان کاهش این مبلغ را ندارد.

 

//فاضلاب گرفتگی، مشکل همیشگی اهوازی‌ها / وعده‌هایی که به ثمر ننشست!


رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: به همه مدیران استانی و شهرداری‌های خوزستان اعلام می‌کنم تکرار معضل آبگرفتگی در خوزستان به هیچ‌وجه قابل قبول و پذیرش نیست و اگر در این زمینه کوتاهی شود، قطعاً برخورد متفاوتی با مقصران و مسببان صورت می‌گیرد. خسارت‌های ایجاد شده برای مردم نیز باید در سریع‌ترین زمان ممکن و با رقم مناسب پرداخت شود تا آسیب‌های وارد شده به آن‌ها تا حدودی کاهش یابد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: تکرار معضل آبگرفتگی در خوزستان به هیچ‌وجه قابل قبول و پذیرش نیست.


بعد از آن هم، به دلیل کم‌کاری مسئولان در زمینه آبگرفتگی معابر، اواسط آذرماه با حکم استاندار خوزستان شهردار بندر امام خمینی و یکی از شهرداران اهواز برکنار شد و رئیس آبفا بندر امام خمینی (ره) نیز بازداشت شد. اما رئیس سازمان بازرسی در این باره اعلام کرد: با افرادی که در موضوع آبگرفتگی و فاضلاب در خوزستان اهمال و ترک فعل کرده اند، برخورد قانونی می‌شود و در این خصوص تاکنون چند نفر نیز بازداشت شده اند.

 

کد ویدیو


لازم به ذکر است که مشکلات شبکه فاضلاب استان خوزستان و به‌خصوص شهرستان اهواز همچنان حل نشده و با اینکه وعده‌های بسیاری برای رسیدگی به آن از سوی مسئولان مختلف داده شده، هنوز هم در عمل اقدام خاصی صورت نگرفته است. خالی از لطف نیست به این موضوع اشاره کنیم که خبرگزاری دانشجو، در چندین گزارش به مسئله پس‌زدگی فاضلاب و آبگرفتگی معابر خوزستان و به خصوص شهرستان اهواز به عنوان مرکز این استان پرداخته و همچنان پیگیر این مسئله است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار