به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، شرکتهای دانشبنیان و خلاق که پایههای اصلی زیستبوم فناوری و نوآوری کشور محسوب میشوند توان و همت خود را در روزهای شیوع کرونا افزایش دادند و پاسخی مناسب به نیازهای جامعه دادند. نیازهایی از نوع درمان، آموزش، خرید و حمل و نقل. روزهایی که اگر این ظرفیتهای علمی و تخصصی نبودند امروز حتی برای تامین ماسکهای مورد نیازمان هم باید دست به دامان دیگر کشورها میشدیم.
اما چنین نشد و این تواناییها و ظرفیتها خود را نشان داد و اعتماد به جوانان کشور بی پاسخ نماند. یکی از حوزههایی که با تلاش این شرکتها توسعه یافت و پاسخی در خور گرفت؛ بخش آموزش کشور بود. آموزش مدارس، دانشگاهها و حتی بخش خصوصی. یک سال از شیوع کرونا گذشت؛ اما هیچ خللی در آموزش کشور پیش نیامد. همه این اتفاقات را هم مرهون تلاشهای فناورانه و نوآورانه شرکتهای دانشبنیان، فناور و خلاقی هستیم که در این زمینه فعالیت میکنند.
ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمتدسازی معاونت علمی و فناوری نیز با حمایت از این فعالیتها کمک کرد تا نوآوری این شرکتها به بار بنشیند و باری از دوش کشور کرونا زدهمان برداشته شود. یعنی روزهای کرونایی را با کمترین میزان آسیب و خسارت بگذرانیم.
در حال حاضر ۹۵ شرکت در حوزه آموزش آنلاین فعال هستند. شرکتهایی که فناوریهای حوزه سامانه یکپارچه اطلاعاتی، تولید نرمافزار و پلتفرم دیجیتال را گسترش دادند. سهم شرکتهای خلاق از این آمارها بالا است.
تهران با ۶۱ محصول، خراسان رضوی با ۵ محصول و هرمزگان با ۴ محصول در رتبه اول تا سوم تولید این محصولات قرار دارند. از جمله این تولیدات میتوان به «سیستم جامع دانشجویی دانش»، «پلتفرم آموزش و عرضه مواد اولیه هنرهای دستی»، «سامانه برگزاری آزمون مدارس و تحلیل نتایج»، «سامانه جامع آزمون»، «سامانه هوشمند مدارس»، «نرم افزار مدیریت آموزش و یادگیری»، «نرم افزار مدیریت پژوهش» اشاره کرد.