به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، منصوری، مدیرعامل بنیاد علوی در نخستین گردهمایی فعالین پویش درخت یاری که در تهران برگزار شد، گفت: امورات محیط زیست، درختکاری و مواردی از این جنس اساسا باید در دست نیروهای انقلاب و متدین باشند، اما ما با یک غفلت تاریخی در این حوزه مواجه هستیم.
وی افزود: نیروهای انقلابی در اجرای طرح مساوات بار خیلی از کاستیها را برداشتند و جهادگونه این طرح را اجرا کردند با این وجود ضرورت دارد که این رویکرد در حوزههای محیط زیستی، طبیعت، درختکاری و گردشگری نیز استمرار یابد.
منصوری با اشاره به اینکه پویش درخت یاری یک گام برای جبران خلاهای موجود در حوزه محیط زیست بوده تصریح کرد: فرهنگ سازی در حوزه محیط زیست میتواند به یک سرمایه مادی و معنوی برای کشور تبدیل شود.
مدیر عامل بنیاد علوی با بیان اینکه در ستاد پویش درخت یاری همواره بر اصل مشارکت تاکید شده افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم انقلاب تحقق اهداف انقلاب را برعهده حلقههای میانی واگذار کرده اند و در واقع حلقههای میانی امثال گروههای جهادی هستند که در پویش درخت یاری مشارکت داشته اند.
وی با بیان اینکه حلقههای میانی کسانی هستند که میتوانند بدنه مردم را به مشارکت وا دارند، تصریح کرد: دستگاههای حاکمیتی در اجرای طرحهای محیط زیستی همچون درختکاری با محدودیتهای مالی مواجه هستند، اما اگر ما بتوانیم این امورات را به ظرفیت مردمی پیوند بدهیم نمیتوان سقفی برای پیشبرد این امورات قائل شد.
منصوری با بیان اینکه پویش درختکاری یک گام برای ورود بنیاد علوی به این عرصه بود، خاطرنشان کرد: در اجرای این پویش همواره بر انجام کار علمی و مهندسی، نگه داشت گونههای غرس شده و استفاده از گونههای متناسب با اقلیم مناطق تاکید شده به گونهای که انتخاب گونهها با مشورت گرفتن از دانشکدههای کشاورزی مناطق مختلف کشور انجام شده است.
مدیرعامل بنیاد علوی با بیان اینکه نگهداشت گونههای غرس شده مسئله مهمی است که متاسفانه در اجرای برخی از طرحهای درختکاری مانند کمربند سبز تهران به آن توجه نشده اضافه کرد: کارهایی از جنس درختکاری خیر کثیر و کار مبنایی هستند با این وجود اگر ما بتوانیم این گونه فعالیتها را توسعه بدهیم شاید بتوانیم با تکیه بر این اقدامات مدلهای اقتصادی را متناسب با هر منطقه احصا کنیم.
وی تصریح کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب یکی از وظایف بنیاد مستضعفان توانمندسازی محرومین است با این وجود اگر خداوند امسال به پویش درخت یاری برکت داد به خاطر اولویت اجرای این پویش در توانمندسازی محرومین بوده است، چون هدف گذاری متعادل ما این بود که به مناطق محروم کمک کنیم البته بنده نمیگویم که به طور کامل موفق شدیم، اما خداوند توفیق داد و در این جهت حرکت کردیم.
منصوری با تاکید بر اینکه باید از فرهنگ ناب مردم کشورمان در حفاظت از منابع طبیعی کشور استفاده کنیم، اضافه کرد: منابع طبیعی فراوانی در کشورمان وجود دارد، اما ما از این منابع غافل هستیم با این وجود با استفاده از این ظرفیتها باید متشکل شویم.