نظام آبادی، معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص بودجه پژوهشی دانشگاهها گفت: بودجه پژوهشی دانشگاه را اگر علمی بررسی کنیم، باید ببینیم چقدر از میزان درآمد ناخالص ملی صرف بودجه میشود. در کشورهایی مثل ژاپن و کره که به صورت جدی کار پژوهشی انجام میدهند این میزان بالای ۳ درصد است.
نظام آبادی افزود: در چین و آمریکا هم این درصد بالاست. در شرایط کنونی ما در نظر داریم که آمار کشورمان را به ۱ یا ۵/۱ درصد برسانیم. با این وجود هنوز حدود نیم درصد هستیم. این در مقایسه با ژاپن که ۵/۳ درصد از درآمد خود را صرف امور پژوهشی میکند به شدت ناچیز است.
معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر خاطرنشان کرد: در دولت تدبیر و امید بنا را بر این گذاشتند که ۱۵ درصد از بودجههای دانشگاهی، صرف امور پژوهشی بشود. مثلا این عدد ۸ سال پیش در دانشگاه شهید باهنر حدود ۵/۲ درصد بود و الان به ۱۰ درصد رسیده است. با این حال دانشگاه ما ۶۰۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی و ۶۰۰ عضو هیات علمی دارد؛ بنابراین این مقدار کفاف فعالیتهایمان را نمیدهد.
وی گفت: همچنین در چند سال اخیر مسئله تحریم باعث بالا رفتن هزینهها شده؛ به عنوان مثال کیتی که قیمت آن قبلا ۴۰۰ هزار تومن بوده الان بالای دو میلیون تومان است. تجهیزات هم به همین صورت گران شده که این اتفاق آسیب زا است.
نظام آبادی با توجه به تلاش دانشگاه در حوزه کارآفرینی گفت: در دانشگاه باهنر مرکز نوآوری و رشد تاسیس شده که میتواند زمینهساز کارآفرینی بشود. همچنین دورههای کارآفرینی نیز برای اساتید برگزار شده است. در واقع سعی کردیم دانشگاه را از محیط آموزشی، پژوهشی صرف به کارآفرینی سوق بدهیم.
معاون پژوهشی دانشگاه شهید باهنر در پایان گفت: ما از نظر تعداد دانشجو به اعضای هیئت علمی در شرایطی مطلوب قرار داریم. اگر بخواهیم تمام دانشجویان روزانه و شبانه را در نظر بگیرم این تناسب به ۲۳ دانشجو و ۱ استاد میرسد و اگر تنها دانشجویان روزانه را حساب کنیم به ازای هر ۱۶ دانشجو یک عضو هیئت علمی داریم.