مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند گفت: رفتار وزارت علوم در طرح آمایش آموزش عالی نشان داد که نه تنها به مطالبه دانشجویان توجهی ندارد، بلکه به درخواست مسئولان رده بالای استانی هم بی اعتناست.
مرتضی جعفری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با انتقاد از عملکرد وزارت علوم در اجرای طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی گفت: رفتار وزات علوم نشان داد که توجهی به مطالبه ما ندارد و در این میان نه تنها به دانشجویان بی اعتنایی میکند، بلکه به درخواست استاندار، نماینده، ولی فقیه در خراسان جنوبی و نمایندگان مجلس هم توجهی ندارد.
جعفری بیان کرد: بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند از روز اول که نامه وزارت علوم به دانشگاه بیرجند منتشر شد، موضع خود را مشخص و اعلام کردیم که قاطعانه با ادغام شدن به دانشگاه بیرجند مخالفیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند یکی از اشکالات مهم این طرح را انجام نشدن کار کارشناسی و بررسیهای لازم برای اجرای آن دانست و گفت: این موضوع را همه مسئولان استانی درباره الحاق این دو دانشگاه اعلام کرده اند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن از وزارت علوم انتظار میرفت که اگر بررسی کارشناسی برای این طرح صورت گرفته، نتیجه این بررسیها را ضمیمه نامه ابلاغیه به استان ارسال کند.
جعفری بیان کرد: در نامه دومی که از سوی وزارت علوم به دانشگاه بیرجند ابلاغ شده، نام دانشگاه صنعتی بیرجند هم ردیف با ۱۴ دانشکده و موسسه آموزش عالی قرار گرفته که اصلا در اندازه دانشگاه صنعتی نیستند؛ چه از لحاظ تعداد دانشجو و چه از لحاظ تعداد اعضای هیات علمی. حتی از نظر وسعت کاری و رتبه کشوری دانشگاه صنعتی از این دانشکدهها و موسسات فاصله زیادی دارد.
وی ادامه داد: همین امر نشان میدهد که طرح الحاق دانشگاه صنعتی بیرجند به دانشگاه بیرجند نشأت گرفته از یک نگاه تخصصی نبوده و هر ایدهای که پشت این طرح بوده، شرایط اجتماعی و منطقه خراسان جنوبی را در نظر نگرفته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند تأکید کرد: این موضوع را استاندار خراسان جنوبی در سخنرانیهای خود و نماینده، ولی فقیه در نامهای که به وزیر علوم نوشت، مطرح کردند که اجرای این طرح حتما تبعات اجتماعی، سیاسی و امنیتی خواهد داشت.
وی تصریح کرد: علاوه بر استاندار و نماینده، ولی فقیه در خراسان جنوبی، رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند، رئیس دانشگاه بیرجند هم درباره این طرح نظر مخالف خود را اعلام کردند. از طرف دیگر نمایندگان خراسان جنوبی در صحن علنی مجلس به این موضوع پرداختند و حتی رئیس مجلس هم نسبت به شیوه اجرای این طرح در کل کشور واکنش نشان داد.
جعفری گفت: در میان همه این مخالفت ها، وزارت علوم نامه دوم را به دانشگاه بیرجند ابلاغ کرد و این موضوع علاوه براینکه نشان دهنده بی توجهی وزارت علوم به مطالبات دانشجویی بود، نشان داد که مسئولان استانی در طرحهایی که در خراسان جنوبی پیاده میشود، توانایی تأثیرگذاری زیادی ندارند که از ضعف مدیریت این مسئولان نشأت میگیرد.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی قطب ارتباط صنعت و دانشگاه در خراسان جنوبی و در شرق کشور است، افزود: این دانشگاه، تنها دانشگاه صنعتی این منطقه است و از نظر رتبه علمی افتخارات و مقالات علمی بین دانشگاههای کشور حرف برای گفتن دارد. دانشجویان فارغ التحصیل از این دانشگاه در سطوح بالاتر در دانشگاههای معتبر کشور مشغول به تحصیل هستند و از طرف دیگر برخی از آنان در دانشگاههای بزرگ کشور تدریس میکنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند با تأکید براینکه طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی به معنی انحلال این دانشگاه است، گفت: این موضوع هم میتواند ضربه بزرگ را از لحاظ تحصیلی و علمی به دانشجویان این دانشگاه بزند و هم به پیکره آموزش عالی در شرق کشور خدشه وارد کند.
وی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند از استانهای مجاور برای تحصیل به بیرجند میآیند، تصریح کرد: مطالبه ما دانشجویان و کارکنان دانشگاه، لغو کامل این طرح است نه اینکه اجرای آن به تعویق بیفتد.