به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عصر امروز (سهشنبه ۲۶ اسفند) در نشست خبری رونمایی از سامانه مردمیار (شبکه پایش مردمی محسن رضایی)، گفت: در پایان سالی قرار داریم که جهان از یکی از اشرار و افراد اخلالگر در سطح جهانی یعنی ترامپ خلاص شد. امیدوارم دولتمردان جهان بویژه غربی از این درس تلخی که او بوجود آورد عبرت بگیرند.
وی با اشاره به سامانه مردمیار گفت: سامانه مردمیار، سامانهای است برای ارتباط نزدیک و خودمانی بین دولتمردان آینده کشور و مردم.
رضایی با بیان اینکه مدیریت باید از پشت درهای بسته بیرون بیاید گفت: هیچ دلیلی ندارد اگر در روستایی مشکلی بوجود آمد، بلافاصله دولت مرکزی خبردار نشود و چندسال زمان نیاز باشد تا دولت مرکزی باخبر شود.
وی ادامه داد: مهمترین دستاورد نظام این بوده که صدای مردم شنیده شود، اما متاسفانه در سالهای اخیر درهای دولتمردان به روی مردم بسته شد. مخصوصاً در این روزهای کرونایی و مشکلات اقتصادی که بیش از همیشه نیاز است در بین مردم باشیم.
رضایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای روحانی گفته است دولت در اداره کشور موفق بوده و کسانی واقعیتهای کشور را تحریف نکنند، گفت: اگر الان که در پایان راه دولت هستیم، عملکرد آن را ارزیابی نکنیم پس چه زمانی باید این کار را بکنیم؟
وی با بیان اینکه از دولت میخواهیم کام مردم را در شب عید شیرین کند و میدوانند این کار را انجام دهند، گفت: دولتمردان بروند در صفهای مرغ بمانند تا در کمتر از ۲۴ ساعت مشکل مرغ حل شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه پدران در شب عید به دلیل مشکلات اقتصادی، شرمنده خانواده خود شدهاند، خاطرنشان کرد: قرار بوده ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی تخصیص داده شود تا در این زمینه مشکلی نداشته باشیم، اما ۵۱ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی از دست رفته و معلوم نیست پانصد ششصد هزار میلیارد تومان به دست چه کسانی رسیده است.
رضایی با بیان اینکه دولت، حقیقتاً بدون برنامه است، تصریح کرد: سکوت و همراهی مردم در شرایط کنونی نباید باعث اشتباهکاری دولتمردان شود.
وی در ادامه با اشاره به سامانه مردمیار گفت: چه به صحنه انتخابات بیاییم چه فرد دیگری دولت را تشکیل دهد، سامانه مردمیار باعث میشود که درهای بسته دولت به روی مردم باز شود. درواقع در هر نقطه کشور اگر کسی مشکلی پیدا کرد یا نخبهای در گوشهای از کشور ایدهای داشت، این باید به سرعت به دولت برسد.
رضایی، گام دوم انقلاب را سرآغاز برخی تحولات دانست و گفت: از مهمترین تحولات، یکی شدن سفره مردم و دولت است. یکی شدن همه گروهها و جناحها و بسیج عمومی برای رفع مشکلات مردم است.
وی با تاکید بر اینکه باید ابتکاراتی را در اداره کشور بهکار ببندیم، سامامه مردمیار را یکی از این ابتکارات دانست و گفت: سامانه مردمیار، ۴ بخش اصلی دارد. بخش اول، بیان مسائل و مشکلات است. این سامانه در تمام موبایلها وجود خواهد داشت و هر فردی هر زمانی مشکلی مشاهده کرد، میتواند آن را گزارش دهد. در همین بخش، دیگران میتوانند راهکارهای خود را برای حل آن مشکل ارائه دهند
رضایی ادامه داد: بخش دوم سامانه مردمیار به بانک مدیران فردای کشور تعلق دارد.
وی با بیان اینکه در دفاع مقدس به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از نخبگان آینده شناخته نیستند و از طریق روالهای عادی اداری قابل شناسایی نیستند، گفت: انقلاب و دفاع مقدس یک فراخوان عمومی برای شناسایی نخبگان بود.
رضایی افزود: در بخش دوم سامانه مردمیار، امکان معرفی افراد توانمند برای مسئولیتهای مختلف وجود دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ده هزار مدیر برای اداره کشور لازم داریم، گفت: چرا برای تشکیل دولت از مردم نظرخواهی نکنیم.
رضایی، سومین بخش سامانه مردمیار را جمعسپاری دانست و گفت: در این قسمت، حل مشکلات کشور به نخبگان سپرده میشود و در آینده نزدیک مشکل مسکن را جمعسپاری خواهیم کرد و از نخبگان خواهیم خواست تا نظرشان را برای حل مشکل مسکن بگویند.
وی افزود: بخش چهارم سامانه مردمیار درباره کابینه دولت آینده است. مردم تمام کسانی را که فکر میکنند در دولت آینده تحولی ایجاد کنند معرفی کنند.
رضایی با بیان اینکه الگوی انتخاباتهای گام اول انقلاب در گام دوم قابل ادامه نیست، گفت: دیگر نباید یعنی یک نفر انتخاب شود و او هر کاری خواست بدون مشورت انجام دهد، با مجلس اختلاف پیدا کند و در نهایت از نظام فاصله بگیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه نیازمند الگوی جدیدی در انتخابات هستیم، گفت: الگوی مدنظر من، «رئیس جمهور ـ کابینه ـ برنامه» است. منتها در هر سه زمینه باید با مردم مشورت شود. مردمسالاری را باید جدی و واقعی ببینیم.
رضایی در پاسخ به سؤالی درباره رایزنیهای انجام شده بین وی و سعید محمد از کاندیداهای احتمالی انتخابات ۱۴۰۰ گفت: در این انتخابات نیاز به روی کار آمدن دولت قوی هستیم و در این راستا از هر نوع رایزنی و همکاری استقبال میکنیم، لذا امیدواریم اکثر کاندیداهای فعلی در دولت آینده حضور داشته باشند.
وی درباره وحدت اصولگرایان گفت: یک نوع وحدت قبل از انتخابات است که منطق آن این است که صحنه تصمیمگیری برای مردمروشن شود. یک وحدت دیگر مربوط به بعد از انتخابات است که همه نیروهای کارآمد باید در دولت حضور داشته باشند.
رضایی با بیان اینکه امروز کشور از فساد وناکارآمدی رنج میبرد، گفت: باید فساد پیشبینی و از آن جلوگیری شود، وگرنه چنانچه صرفاً به دستگیری فاسدان اکتفا شود، فاسدان جدید تولید میشود.
وی ادامه داد: اگر بنده دولت آینده را تشکیل بدهم مطمئن باشید اولین فردی خواهیم بود که پاسخگوی فساد خواهم بود.
رضایی با بیان اینکه دولت باید سازمان بازرسی مختص به خود را داشته باشد، گفت: دولتها سازمان بازرسی ندارند. نظارت را نمیشود از مدیریت جدا کرد.
وی درباره جوانگرایی در دولت آینده گفت: باید ترکیبی از جوانان ۶۰ ساله و سی چهل ساله در دولت آینده شکل گیرد. قاسم سلیمانیهای ۶۰ ساله و جوانان سی چهل ساله با اداره دولت را در دست بگیرند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تعدد کاندیداها هیچ اشکالی ندارد، گفت:ای کاش ده جوان دیگر وارد عرصه انتخابات شوند و ثبتنام کنند و بعد با فرمول خاصی به ائتلاف برسند.
رضایی با تأکید بر اینکه به هیچ وجه نگران تعدد کاندیداها نیستم و صرفاً نگران حضور مردم هستم، گفت: حضور افراد متعدد باعث میشود که جامعه با ظرفیتهای جدید آشنا شود.
وی با اشاره به پایان مهلت ثبتنام داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: با توجه به شرایط کرونایی، درخواست میکنم مهلت ثبتنام را ۷۲ ساعت دیگر تمدید کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سؤال که روحانی گفته است لوایح مربوط با FATF در مجلس و شورای نگهبان تأیید شده و در مجمع تشخیص مصلحت گیر کرده است، گفت: اگر شورای نگهبان این لوایح را تأیید میکرد که دیگر بهعنوان مورد اختلافی بین مجلس و شورا به مجمع تشخیص مصلحت نظام نمیآمد.