به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ کمبود روغن نباتی در بازار عمومی مصرف کنندگان خانگی در حالی رقم میخورد که موجودیت این کالای پر مصرف در میان دلالان بیش از نیاز مجموع مردم است و به عبارتی بازار از وجود این کالا اشباع است.
مشکلاتی که در عرضه و فروش روغن نباتی وجود دارد ناشی از عدم مدیریت توزیع کنندگان اصلی این کالا محسوب میشود و در این میان این مردم ستند که برای خرید کالای مذکور با سختیهای متعددی روبرو هستند.
علی عطایی یکی از بنکداران خرده فروش موادغذای در خیابان مولوی است که به طور مستقیم با مصرف کنندگان خانگی سر و کار دارد.
به گفته عطایی متاسفانه روغن نباتی که این روزها توسط تولیدد کنندگان داخلی میان عمده فروشان در حال توزیع است به صورت عادی و منظم توزیع نمیشود و در صورت فروش ب خرده فروشان با فروش اجباری برخی اجناس دیگر مثل رب گوجه فرنگی، کیک و دیگر مواد غذایی که مورد استفاده برخی از توزیع کنندگان نیست صورت میگیرد.
در ادامه فیلمی از صحبتهای جالب و جنجالی این خرده فروش بازار موادغذایی را مشاهده میکنید که حرفهای وی شباهت بسیاری با سایر خرده فروشان موادغذایی در خیابان مولوی دارد.
این خرده فروش مدعی است: قیمت اجناسی که اجبار به خرید آنها در کنار روغن نباتی به آنها تحمیل میشود خیلی پایینتر ارزش اصلی کالا است و قیمت نهایی آن برای خرده فروشان گرانتر محاسبه میشود.
عطایی همچنین گفت: روغن نباتی که در مغازه امثال ما به فروش میرسد از تولید کننده و توزیع کننده اصلی به دست ما نمیرسد و پس از اینکه چندین دست در بازار چرخید به مغازه ما رسیده و ما هم مجبوریم قیمت را بالاتر از قیمت مصرف کننده به مشتریان اعلام کنیم.
وی تصریح کرد: در میان برخی از افرادی که ما از آنها روغن نباتی خریداری میکنیم افراد بسیاری هستند که این کالا را از فروشگاههایی چون رفاه، شهروند، افق کوروش و ... و با قیمت بالاتر از قیمت اولیه خریداری کرده و سپس به خرده فروشانی مثل ما هم با قیمت بالاتر میفروشند.
بر اساس تحقیقات میدانی خبرنگار خبرگزاری دانشجو، میزان روغنی که تولید کنندگان در اختیار فروشگاههای فوق قرار میدهند با میزان توزیع آنها میان مشتریان مردمی تفاوت بسیاری دارد و حجم روغن نباتی موجود در بازار دلالان که مدعی هستند روغن فوق را از فروشگاههای مذکور دریافت میکنند تفاوت محسوسی دارد.
به عبارتی ظاهرا فروشگاههای فوق روغن نباتی را که با نرخ پایینتر از قیمت تعیین شده برای مصرف کننده، از تولید کنندگان دریافت میکنند به جای توزیع میان مردم با قیمت بالاتر در اختیار دلالان این محصول پر مشتری قرار میدهند.
بیشتر بخوانید
عباس تابش رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان چندی پیش در گفتگو با رسانهها گفته بود که فروش اجباری هر کالایی با کالای دیگر را خلاف قانون است و تخلف محسوب میشود.
وی در جلسه ای با نمایندگان شرکتهای تولیدی و پخش در زمینه فروش اجباری روغن نباتی به همراه سایر محصولات، تصریح کرد: باید رفتار همه عوامل فروش، توزیعکنندگان و نمایندگیهای عرضه مورد رصد قرار گرفته و از انجام تخلف موضوعی به ویژه عرضه خارج از شبکه و گرانفروشی جلوگیری شود.
مسئولان اتاق اصناف نیز فروش اجباری کالاها را تخلفی آشکار میدانند و به گفته آنها مردم میتوانند گزارش تخلفات مربوط به فروش اجباری کالا را به شماره 15 سازمان تعزیرات حکومتی ارائه دهند.
دلال و خرده فروش و تولید کننده
مردم را سرکار گذاشتند