به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ اجرای محدودیتها و ممنوعیتهای کرونایی در حالی در کشور آغاز شده است که همه استانهای کشور در وضعیت قرمز بیماری قرار دارند.
عدم تعیین محدودیتهای ترددی در طول نوروز و همچنین جدی نگرفتن وضعیت هشدار همهگیری بیماری کرونا از طرف مردم اوضاع وخیم فعلی را رقم زده است و عمدهترین راه حل خروج از این بحران رعایت پروتوکلها و دستورالعملهای بهداشتی و توجه به محدودیتهای تعیین شده محسوب میشود.
علی رغم قرمز بودن وضعیت و بحران پیش رو که هر لحظه بر تعداد مبتلایان کوید۱۹ اضافه میشود و جان هموطنان زیادی را میگیرد، برخی هنوز هم حساسیت اوضاع وخیم فعلی را درک نکرده و باور ندارند.
بسیاری از مشاغل برای ۱۰ روز با محدودیتها و ممنوعیتهای مختلف روبرو هستند و تصمیم بر عدم فعالیت برخی از مشاغل برای بهبود شرایط فعلی و خروج از وضعیت قرمز در راستای جلوگیری از افزایش شمار مبتلایان و همچنین کاهش تلفات گرفته شده است.
با عبوری گذرا از سطح شهر، شاهد فعالیت بسیاری از مشاغلی هستیم که در شرایط فعلی مجاز به فعالیت و ارائه خدمات به مشتریان خود نیستند و با نادیده گرفتن حقوق دیگران شهروندان و زیر پا گذاشتن قانون سر کار خود حاضر شدهاند.
کرکره نیمه باز بسیاری از مغازههای پایتخت حکایت از فعالیت جست و گریخته برخی از کسبه در وضعیت قرمز کرونایی کشور حکایت دارد و متاسفانه حضور و رفت و آمد به برخی از مردم هم جهت خرید و یا دریافت خدمات مورد نیاز شرایط را عادی جلوه داده و بر سرعت انتقال ویروس منحوس کرونا بیفزایند.
قریب به اتفاق کسبه فوق معتقد هستند که هیچ نهادی از آنها و ضرر مالی که به دلیل تعطیلی و محدودیتهای ایجاد شده، متوجهشان میشود حمایت نمیکند و مجبور هستند که خطر ابتلا و مرگ را به جان بخرند و مغازه را با وجود ممنوعیتهای مختلف به جان خود بخرند تا از پس اجاره مغازه، هزینههای زندگی و پرداخت بدهیشان بربیایند.
اگرچه این اقدام کسبه فوق تخلفی آشکار و آسیب زننده است اما از طرفی هم با توجه به شرایط اقتصادی فعلی و مشکلات معیشتی متعددی که بسیاری از مردم با آن روبرو هستند نمیتوان از مشکلات موجود چشم پوشید و دست روی دست گذاشت.
بهتر است دولت که در حال حاضر بیشتر از حامی، نقش تماشاچی و یک نظارهگر ساده را ایفا میکند و همچنین نهادهای حمایتی و امدادی برای اقشار مختلف مردم با توجه به شرایط سخت پیش رو چارهای اساسی بیندیشند و گذر از این روزهای پرخطر و آلوده را برای اقشار آسیب پذیر تسهیل کنند.
کمکهای گروههای خیریه و اقدامات جهادی مدیریت شده هم میتواند در کنترل و کاهش آسیبهای ناشی از شیوع بیماری کرونا تاثیر زیادی داشته باشد و لازمه سپری کردن شرایط معیشتی فعلی، حمایت هر چه بیشتر خیران و برنامه ریزی دقیقتر مسئولان در این خصوص است.
در حال حاضر مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا که خودشان هم سهم قابل توجهی در گسترش سرعت انتقال ویروس و قرمز شدن وضعیت داشتند مدعی برخورد با عواملی هستند که ضمن عدم رعایت محدودیتها و ممنوعیتهای تعیین شده در چرخش ویروس در سطح جامعه مقصرند و کوتاهی میکنند.
در محلات مختلف شهر تهران بسیاری از مغازه دارها کرکره مغازه را تا نیمه بالا داده و مشغول به کسب و کار هستند و در این میان مشاغل پر خطری چون آرایشگاهها، باشگاههای ورزشی، برخی رستورانها با ارائه غذا در محوطه رستوران و مشاغلی از این دست، بیتوجه به وخیم بودن اوضاع فعالیت خود را ادامه میدهند و نظارتها آنطور که باید و شاید جدی و کارساز نیست.
روزانه در شهری چون تهران هزاران نفر به کرونا مبتلا میشوند و دهها شهروند جان خود را از دست میدهند و با اجرای این چنینی محدودیتها نمیتوان به کاهش آمار در هیچ مورد امیدوار بود.
مسئولان و متولیان اجرایی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن ارائه برنامههای کاربردی و حمایتی از اقشار مختلف، باید بیش از پیش با جدیت بیشتری نسبت به برخورد با متخلفان قوانین و محدودیتهای وضع شده برخورد کنند.
افزایش کمکهای مومنانه و تلاش برای رفع بیتفاوتی مردم نسبت به یکدیگر مثل گذشتههای نه چندان دور این سرزمین در دوران جنگ، زمینه بهبود شرایط و عدم تشدید اوضاع وخیم فعلی را فراهم خواهد آورد.
یک تنه مردم را به خاک سیاه نشونده
اصلا ب روی خودش هم نمیاره که قرار بود حمایت کنه