به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، دفتر طرحهای فصلی کتاب در سالی که با شیوع ویروس کرونا به پایان رسید، از اردیبهشتماه باز شد؛ ماهی که تا پیش از شیوع ویروسی که ابتدا چین و بعد دنیا را به هم ریخت بنا بود برگزاری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را به خود ببیند، با تخفیف طرح «بهارانه» (به عنوان سیزدهمین دوره طرح توزیع یارانه کتاب) در کتابفروشیها میزبان علاقهمندان و خریداران شد.
این البته درحالی بود که موسسات زیرمجموعه معاونت فرهنگی وزارت ارشاد هنوز دچار ادغام نشده بودند و از اینرو طرح «بهارانه» بنا به روال گذشته طرحهای فصلی، توسط خانه کتاب برگزار میشد.
بر اساس اعلام نیکنام حسینیپور (مدیر خانه کتاب در آن زمان) در طرح «بهارانه کتاب ۹۹» ۲۰ میلیارد ریال یارانه به کتابفروشیها و ۲۰درصد تخفیف تا سقف ۱۵۰۰۰۰۰ ریال نیز به خریداران اختصاص پیدا کرد. پس از آنکه چند روزی از اجرای طرح میگذشت، اعتبار کتابفروشیهای عضو طرح ۲۰درصد افزایش یافت و سر آخر، آمار فروش طرح تخفیفی کتاب در بهار ۹۹، با مشارکت ۶۸۵ کتابفروشی چنین اعلام شد: ۳۰۴هزار و ۲۵۵ نسخه کتاب به مبلغ ۱۱۷ میلیارد و ۴۸۸ میلیون و ۷۱۰هزار و ۵۷۴ ریال توسط ۱۰۸هزار و ۲۵۸ نفر خریداری شد؛ هرچند این عدد به عنوان تعداد خریداران صحیح نیست چون عده قابل توجهی از خریداران با دو یا چند کد ملی برای یک نفر خرید میکنند.
ضمنا استان تهران با ۴۶هزار و ۶۵۱ نسخه کتاب در صدر پرفروشترین استانها بر اساس کتاب قرار گرفت و خراسان رضوی با فروش ۳۴هزار و ۶۲۶ نسخه کتاب رتبه دوم پرفروشترین استانها براساس تعداد کتاب را به خود اختصاص داد. استان اصفهان با فروش ۳۳هزار و ۴۱۹ نسخه کتاب، رتبه سوم طرح «بهارانه کتاب ۹۹» شد. این در حالی بود که استانهای تهران، اصفهان و خراسان رضوی پرفروشترین استانها بر اساس مبلغ فروش در این طرح اعلام شدند.
هرچند پرونده «بهارانه کتاب» در آن زمان با این ارقام بسته شد اما انگار با تغییرات سازمانی، برخی اعداد هم تغییر کردند؛ در حالی که از طریق اطلاعرسانی در سایت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد گفته شده بود تعداد کتابهای به فروشرسیده ۳۰۴هزار و ۲۵۵ نسخه بوده اما این عدد در سخنان مسئول جدید برگزاری طرحهای فصلی کتاب، ایوب دهقانکار در پایان طرح «تابستانه» تغییر کرد و او گفت که در «بهارانه کتاب» ۳۰۴هزار و ۲۴۹ نسخه کتاب فروخته شده است.