به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه صبح امروز سه شنبه ۲۴ فروردین ماه در چهل و یکمین نشست خبری خود به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
سخنگوی قوه قضاییه در نخستین نشست خبری خود با خبرنگاران در سال جدید گفت: از این هفته تا هفته قوه قضاییه در نشستهای سخنگویی بر عملکرد قوه قضاییه در سال ۹۹ مروری خواهیم داشت همچنین تلاش ما ین است که در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵۰ درصد سند تحول را اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: قوه قضاییه برای تحقق شعار سال به صورت جهادی اقدام کرده است؛ احیای بیش از ۲ هزار واحد تولیدی دلیل روشنی بر صدق این ادعاست برخی توییت بازان و افراد صاحب مناصب به اجرای گزارش عملکرد نهاد مربوط خودشان عملکرد قوه قضاییه را زیر سوال بردند در انجام وظیفه از کسی تشکر نخواسته ایم و نمیخواهیم، اما فرافکنی را شایسته نمیدانیم به سایر بخشهای حاکمیتی توصیه میکنیم شما هم بیایید و در این مسیر قدم بردارید هچنین حدود ۷۰ درصد واحدهای تولیدی لرستان نیمه فعال و غیرفعال بودند که با ورود قوه قضاییه در حال فعال شدن است؛ دیگران هم ورود کنند تا مشکل باقی واحدهای تولیدی رفع شود.
اسماعیلی با بیان اینکه در واحدهای قضایی سراسر کشور در سال ۹۹ شاهد افزایش ۵ درصدی ورود پروندههای یکتا به واحدهای قضایی و شوراهای حل اختلاف بودیم ادامه داد: حدود ۸ درصد ورودی پروندهها نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرد، اما افزایش ۱۲ درصدی عملکرد در رسیدگی به پروندهها را داشتیم ۲۰ درصد افزایش عملکرد همکاران در دستگاه قضا را شاهد بودیم ۱۵ روز نرخ رسیدگی به پروندهها کاهش پیدا کرد.
وی افزود: ابلاغ الکترونیکی به مرز ۹۰ درصد رسید صدور احکام جایگزین حبس ۲۹ درصد نسبت به سال ۹۸ افزایش داشت پروندههای تصادفات رانندگی در سال ۹۹ در مقایسه با سال ۹۸ قریب ۲۰ درصد کاهش داشته است.
اسماعیلی پیرامون عملکرد زندانها گفت: عملکرد زندانها از بسیاری از واحدها بسیار بهتر بود عدد مرخصی زندانیان از ۱۰۰ هزار نفر تجاوز کرد ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند که ۸۶ درصد در مقایسه با ۹۸ رشد داشت و در مقایسه با سال ۹۷ (قبل از دوره تحول) ۴۱۸ درصد رشد داشت در سال ۹۹ عدد زندانیان تازه وارد به زندان ۱۱ درصد کاهش داشت با تجهیز ۹۰۰ اتاق دادرسی الکترونیک بیش از ۱۱۱ هزار دادرسی الکترونیکی انجام دادیم۳۲۰۰ زندانی تحت مراقبت پابند الکترونیک قرار گرفتند در طرح پایش زندانها بیش از ۵۰ هزار بازدید قضات از زندانیان را داشتیم در سال ۹۹ همکاران قضایی حدود ۱۶۰ هزار حکم جایگزین حبس صادر کردند و ۸۷۸ مورد از محکومان قصاص با کمک مصلحین، خیرین و شوراهای حل اختلاف از قصاص نجات پیدا کردند.
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود خبر از دو انتصاب در این قوه داد.
وی افزود: «علی غلامی» به عنوان معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه منصوب شد حجت الاسلام والمسلمین دکتر «مصدق» به عنوان رئیس دیوان عدالت اداری منصوب شد.
سخنگوی دستگاه قضا درباره آخرین وضعیت پرونده شکایت سرباز راهور از نماینده مجلس عنوان کرد: این پرونده منتهی به صدور کیفرخواست شده است به زودی جلسات دادگاه آن برگزار خواهد شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد احتمال فیلترینگ شبکه اجتماعی «کلاب هاوس» گفت: این موضوع را بخشی از حوزه فضای مجازی کشور میدانیم از رهاشدگی فضای مجازی گله داریم همانطور که مرزهای آبی، دریایی و ... ساماندهی و مدیریت میشوند فضای مجازی نیز نیازمند ساماندهی و مدیریت است این مسولیت به عهده دولت، وزارت ارتباطات و نهادهای متولی است، آنها باید این فضا را مدیریت و ساماندهی و از رها شدگی آن جلوگیری کنند چنانچه در انجام ماموریتهای خود قصور کنند باید در ارتباط با قصور خود پاسخگو باشند.
وی تصریح کرد: تدوین بسته سیاست جنایی بستری برای بازنگری در قانون مجازات اسلامی خواهد بود با تدوین سیاست جنایی اسلام تغییراتی را در مجازاتها خصوصا در تعزیرات خواهیم داشت مجازاتهای تعزیری باید بازدارندگیهای لازم را داشته باشد و عوارض آن برای خانوادهها به حداقل برسد.
سخنگوی قوه قضاییه در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده «آزاده نامداری» گفت: خبری در ارتباط با پزشکی قانونی منتشر شد در حالی که نظریه پزشکی قانونی واصل نشده بود بررسیهای قضایی و پزشکی قانونی جنایی بودن این موضوع را منتفی میداند با توجه به جنایی نبودن پرونده پزشکی قانونی نظر خودش را اعلام میکند.
اسماعیلی گفت: رسیدگیهای قضایی ما نقش بسزایی در سالم سازی فضای اقتصادی داشته است در ایام اخیر سیر نزولی پروندههای مربوط به مفاسد اقتصادی را شاهد بودیم ورود قوه قضاییه و برخورد با مفسدین اثر گذار بوده است بازگشت اموال به تاراج رفته وبه یغما رفته به بیت المال بخش دیگری از اقدامات دستگاه قضاست.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه نمایندگان مجلس گزارش استنکاف رئیس جمهور از قانون را به قوه قضاییه ارسال کردند گفت: نمایندگان مجلس مکاتبات متعددی را در روزهای اخیر در ارتباط با موضوعات مشابه داشتند نمایندگان مجلس علاوه بر مکاتباتی که انجام میدهند میتوانند از ابزارهای قانونی در اختیار خودشان مانند سوال و تحقیق و تفحص بهره بیشتر بگیرند این ابزارها میتواند به بهبود شرایط کمک کند؛ خیلی بدنبال مچ گیری نیستیم مواردی که به قوه قضاییه میفرستند اگر توام با اسناد و مدارک و دلایل کارشناسانه باشد ما را در فرایند رسیدگی کمک میکند.
اسماعیلی در واکنش به اینکه اکثر مناطق کشور وارد پیک چهارم کرونا شده است و آیا مدعی العموم در ارتباط با سهل انگاریها در این خصوص که منجر به فوت عدهای شده است ورود میکند یا خیر؟ بیان کرد: قطعا هر یک از مسولان و متولیانی که محرز شود در انجام وظایف و مسولیتهای خود کوتاهی و سهل انگاری کردهاند و این قصور و تقصیر خساراتی برای جامعه به بار آورده، حتما باید پاسخگوی اعمال خود باشند در این موضوع حتما سوال و بازخواست انجام خواهد شد.
این خبرتکمیل می شود/