گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مریم صادقی؛ با نزدیک شدن به ایام انتخابات، در هر دوره شاهد تحرکاتی از سوی برخی احزاب و افراد در این زمینه هستیم و هر بار مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز با رهنمودهای خود، پیشاپیش مردم را به حضور حداکثری و انتخاب اصلح سوق می دهند. با توجه به پیش رو بودن انتخابات مهم ریاست جمهوری، اخیرا شاهد تاکید رهبری بر لزوم مشارکت بالای مردم در انتخابات و انتخاب فرد اصلح در دیدارشان با مردم شریف تبریز بودیم .
انتخاب اصلح و مشارکت مردم لازم و ملزوم یکدیگر هستند و در هر انتخابات بهتر است این دو عنصر را توأمان داشته باشیم، چرا که فارغ از انتخاب فرد، مشارکت بالا؛ می تواند منجر به داشتن دولت قوی، امنیت، بروز آرمانخواهی و التزام مردم به ایران و اسلام شود و از سوی دیگر انتخاب فرد اصلح نیز می تواند کامل کننده موارد مذکور باشد.
نمی توان مشارکت را به تنهایی کامل دید دقیقا، با یک مثال ساده می توان این موضوع را روشن کرد، به این صورت که معمولا افراد متعهد و وظیفه شناسی در جامعه هستند که بر حسب وظیفه ملی و شرعی خود در انتخابات شرکت می کنند و رای سفید در صندوق می اندازند! در مورد آنان عنصر مشارکت رعایت شده، اما آیا مشارکت این افراد در آینده کشور تاثیر کاملی دارد؟
طبیعتا خیر! چرا که انتخاب فرد اصلح مکمل این امر خواهد بود و فرآیند سیاسی انتخابات را کامل می کند. هر فرد برای انتخاب اصلح می بایست جزییات زندگی خودش را تحت پوشش برنامه های کاندید مورد نظرش قراردهد تا ببیند وی برای دغدغه هایش راه حل و برنامه هایی دارد یا خیر.
در این زمینه می توان نگاه و رویکرد افراد کاندید شده به سیاست داخلی و خارجی، وضعیت اقتصادی، امنیت ملی، عدالت طلبی، کنترل فساد و... را در نظر گرفت، چرا که بی شک تمام این مولفه های عنوان شده، در زندگی و آینده ما تاثیرگذار خواهد بود.
البته که در ادوار مختلف شاهد وعده های انتخاباتی بسیاری بودیم و بعضا در مورد برخی این موارد در حد وعده باقی مانده و عمل نشده است! اما بلاشک معیارهای مطلوبی برای سنجش نامزدها وجود دارد که مهمترین آن سنجش نسبت دیدگاه های نامزدهای انتخاباتی با معیارهای برشمرده مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به عنوان مرجع فکری و نگاهبان انقلاب و در کنار آن توجه به سبقه سیاسی و اعتقادی فرد مورد نظر یا جریانات حامی وی است.
بهترین راه ارزیابی کارآمدی افراد نیز رجوع به سوابق فرد ویا جریان فکری حامی آن است. مردم فهیم ما می توانند عملکرد نامزد مورد نظر خود و یا جریانات حامی وی را در قالب رویکردهای رهبری در مقوله اقتصاد ، سیاست و ... قرار دهند، به عنوان مثال ببینند آیا این فرد در رویکرد خود در مقوله اقتصادی نگاه به داخل داشته و تاکید رهبری در خصوص اهمیت اقتصاد مقاومتی را پیگیر بوده است و یا صرفا نگاه به خارج دارد، به این صورت می توان میزان کارآمدی افراد را نیز سنجید چرا که نظر و رهنمودهای رهبری کاملا مطابق با پیشرفت کشور در تمام حوزه ها در نظر گرفته شده است.
در آخر مردم بصیر این بار مهر ابطالی بر قصه تاریخی و تکراری، غلبه احساسات و شعارزدگی بر انتخاب صحیح زنند و به تجربه، کارآمدی و توانمندی رأی دهند و مجذوب شعارهای غیرواقعی و هیجانات روزهای پیش از انتخابات نشوند.
همچنین با اذعان به تاثیر عملکرد نامناسب دولت فعلی بر بروز ناامیدی در جامعه، از همه مردم خصوصا قشر جوان جامعه، خواستارم با انتخاب عاقلانه و دور از سطحی نگری، آغازگر تغییر باشند و برای رأی خود ارزش قائل شوند، چه در خصوص انتخابات ریاست جمهوری و چه در انتخابات شورای اسلامی شهر، چرا که هر دو انتخاب با سرنوشت مردم و کشور ارتباط مستقیم دارد.
مریم صادقی - دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.