محمدحسین فلاح مهرآبادی معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: در فاز اول تست انسانی واکسن کوپارس که برای بیماری کرونا ساخته شده است، 133 نفر برای دریافت واکسن داوطلب شدند و تزریق برای آنها انجام شد.
وی اضافه کرد: حدود 100 نفر هم در مرحله داوطلب شدند و واکسن برای این افراد در مرحله دوم هم تزریق شد و اولین دوزهای استنشاقی هم تزریق خواهد شد.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی تصریح کرد: دوزهای استنشاقی برای دو فرد داوطلب تزریق میشود و این دو نفر پس از دریافت واکسن نیازی به قرنطینه ندارند.
فلاح مهرآبادی خاطرنشان کرد: تا فاز سوم واکسن کوپارس اجرایی نشود و آنالیز بینابینی را پشت سر نگذراد، امکان ورود به بازار و تولید صنعتی برای این واکسن مثل سایر واکسنها وجود ندارد.
وی اضافه کرد: امیدواریم بر اساس پیش بینیها و برنامه ریزیهای ما که برای آنالیز مرحله سوم در شهریور ماه است، بتوانیم با عبور از مرحله سوم وارد تولید فاز صنعتی واکسن کوپارس شویم.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی تصریح کرد: خط تولید واکسن کوپارس دو مرحله دارد که مرحله اول تامین ارزو خرید تجهیزات بوده است که در اواخر سال گذشته انجام شده است و قراردادهای مربوط به آن منعقد شده است.
فلاح مهرآبادی همچنین گفت: مرحله دوم احداث ساختمان است که بخشی از آن به اتمام رسیده است و پیش بینی ما این است که پس از تجهیز کامل ساختمان اواخر مرداد و اوایل شهریور ماه شروع به کار تولید واکسن کرونا در فاز صنعتی خواهد بود.
وی اضافه کرد: مطابق پیش بینی ما که در فاز یک هم محقق شد واکسن کوپارس نوعی پروتئین نو ترکیب است و جزو کم خطرترین و بیضررترین واکسنهای موجود در دنیا است و تقریبا برای تمام گروههای سنی قابل استفاده است.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی افزود: مطالعات فاز اول واکسن کوپارس برای 18افراد تا 55 سال بود و فاز دوم این واکسن برای گروه سنی 18 تا 70 سال خواهد بود و فاز سوم سایر گروههای سنی را در برخواهد گرفت.
فلاح مهرآبادی گفت: ما جزئیات واکسنهای در حال ساخت در کشور را نمیدانیم و این نتایج به صورت محرمانه نزد سازمان قضا و دارو موجود است و خیلی نمیتوانیم اظهار نظر کنیم تا نتایج نهایی منتشر شود.
وی اضافه کرد: موسسه رازی با بیش از 96 سال قدمت در 3 حوزه تولید واکسن و ایمونوگلوبین های درمانی انسانی و واکسنهای درمانی دام و طیور فعالیت میکند.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: سالانه در برنامه واکسیناسیون سراسری کشور 6 واکسن از 10 واکسنی که به صورت اجباری در کشور برای جامعه هدف خود تزریق میشود را تولید میکنیم و این واکسنها شامل فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، دیفتری و کزاز هستند و بیش از 80 درصد نیاز واکسن کشور در موسسه رازی تولید میشود.
فلاح مهرآبادی گفت: هر ایرانی در طول عمر خود حداقل یکی از واکسنههای تولید شده موسسه رازی را استفاده کرده است و بیماری فلج اطفال فقط و فقط با استفاده از واکسن تیپ 2 موسسه رازی کنترل شده است.