به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نیما قیصرزاده داروساز، گفت: دادههایی که درمورد عارضه لخته شدن خون در اثر تزریق واکسنهای کووید ۱۹ گزارش شده خیلی کلی است و تا جایی که اطلاع داریم به احتمال زیاد عارضهی پُراحتمالی نبوده و یک عارضه نادر خواهد بود.
وی افزود: از میان ۲۵ میلیون نفری که واکسن کرونا (آسترازنکا) را استفاده کرده بودند نزدیک به ۸۶ نفر دچار این عارضه شده اند که معادل ۳۴ نفر در هر ۱۰ میلیون نفر میشود.
وی متذکرشد: هنوز برای قضاوت این عوارض نادر خیلی زود است و دادههایی که منتشر شده خیلی کلی و مبهم هستند.
قیصرزاده مطرح کرد: یکی از سوالات مهمی که در این موضوع وجود دارد این است که آیا گروه خاصی از کسانی که واکسن میزنند بیشتر به این عارضه مبتلا میشوند یا خیر؟ شاید در خبرها به صورت کلی شنیده باشیم که ظاهراً خانمها یا افراد زیر ۶۰ سال بیشتر دچار این عارضه میشوند و حتی برخی کشورها تصمیم گرفتند که واکسن آسترازنکا را به افراد بالای ۵۰ و ۶۰ سال تزریق نکنند.
وی گفت: یکی از مسائلی که در خبرهای کلی به آن اشاره نمیشود این است که تزریق این واکسن به گروه بالای ۶۵ سال ایمنی چندان مناسبی ایجاد نمیکند و به همین دلیل هم اغلب کشورهای اروپایی این واکسن را به افراد زیر ۶۰ سال تزریق کردند.
مدیر توسعه محصول شرکت پویش دارو متذکرشد: این نتایج درحالی ارائه شده که بیشتر افراد تزریق کننده از خانمها بودند بنابراین جامعهی مورد مطالعه محدود است و فوراً نمیتوان قضاوت کرد.
قیصرزاده مطرح کرد: از نگاه سیستم رگولاتوری، جذب اعتماد مردم درمورد واکسیناسیون خیلی اهمیت دارد چراکه معمولاً گروههایی خبرهایی را درمورد مضرات واکسیناسیون منتشر میکنند.
وی افزود: تا زمانی که واکسیناسیون به صورت عمومی استفاده نشود خیلی نمیتوان سیستم قوی برای جمع آوری گزارشات در این خصوص داشت.
وی با بیان اینکه بیماری کووید ۱۹ نرخ سرایت بسیار بالایی دارد گفت: واکسنهایی هم که وجود دارند در سطح وسیع و به سرعت تولید شده اند.
قیصرزاده اظهارکرد: امیدواریم وزارت بهداشت واکسیناسیون عمومی را هر چه سریعتر شروع کند تا بتوانیم به شکل سیستمی و دقیق، عوارض ناشی از واکسیناسیون را بررسی کنیم.