به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامههایی ملی و جامع برای ارتقای حوزه سلامت در کشور تعیین کرده است که شامل تولید داروها، حد واسطها و مواد اولیه دارویی، تولید واکسنهای انسانی، تولید محصولات آرایشی و بهداشتی، تولید فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل، تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی و تکمیل زنجیره ارزش مواد صنعتی دارویی میشود. اجرای کامل آنها ۷۷۴/۶ میلیارد دلار به درآمد ناخالص ملی میافزاید.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه تکمیل زنجیره ارزش مواد صنعتی دارویی نیز ۶۴ برنامه ملی تعریف کرده است تا با کمک این برنامهها و با استفاده از ظرفیت دانشی و تخصصی دانشبنیانها بتواند مواد صنعتی مورد نیاز تولید داروها را تامین کند. این کار به ارتقای نظام بهداشت و درمان کشور کمک میکند. در صـورت تامیـن منابـع، تـا ۵ سـال آینـده یک هزار و ۱۰۰ میلیـون دلار ارزش افـزوده به اقتصاد کشور تزریق خواهد شد.
۱. ایجاد مراکز فرمولاسیون
راهاندازی ۴ مرکز فرمولاسیون برای تولید مواد صنعتی دارویی یکی از این پروژههای ملی است که با حمایت ستاد توسعه زیستفناوری و با کمک شرکتهای دانشبنیان توانمند به نتیجه خواهد رسید. پیشبینی شده است که با اجرای کامل این ۴ پروژه ۵ ساله، یکصد میلیون دلار ارزش افزوده به بدنه اقتصادی کشور تزریق و برای ۸۰ نفر نیز اشتغال پایدار ایجاد شود.
۲. تولید ۶۰ دارو و مولکول با کاربرد چندگانه از مواد پایه پتروشیمی
یکی دیگر از برنامههای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این حوزه کمک به اجرایی شدن ۶۰ پروژه ملی در زمینه تولید ۶۰ دارو و مولکول با کاربرد چندگانه از مواد پایه پتروشیمی است. طرحی که پس از ۵ سال منجر به اشتغالزایی برای یک هزار و ۵۰۰ نفر و جذب یک هزار میلیارد دلار ارزش افزوده خواهد شد.