کد خبر:۹۲۹۲۷۹
فرنگستان 1400|واکاوی نظرات نامزدهای انتخابات در حوزه سیاست خارجی؛

کنداکتور ضرغامی برای سیاست خارجی؛ از مذاکره قدرتمندانه تا انتخاب سفرا بدون توصیه و لابی!

کمتر از 2ماه تا آغاز ماراتن قدرت و رقابت بر سر تصدی صندلی استور فرصت باقی است و در این مدت عده ای رسما از عزم خود بر اعلام کاندیداتوری خبر داده اند عده ای سکوت کردند و گروه دیگر حضور خود را منوط به استقبال مردم و توصیه های احتمالی کرده اند.
کنداکتور ضرغامی برای سیاست خارجی؛ از مذاکره قدرتمندانه تا انتخاب سفرا بدون توصیه و لابی!

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ زهرا مهران راد؛این روز‌ها و با نزدیک شدن به مارتن ۱۴۰۰ ودر حالی که کمتر از ۲ ماه تا سررسید انتخابات زمان باقی است. کاندیدا‌ها رفته رفته در حال رونمایی ازپرونده حضور خود در انتخابات هستند در این بین عده‌ای شاید هیجان زده‌تر و شاید هم مکلف‌تر به حس مسئولیت و وظیفه؛ خیلی قبلتر اعلام کاندیداتوری کردند و عده دیگر نیز تا کنون سکوت اختیار کردند تا احتمالا در همان روز‌های ثبت نام که البته دو هفته‌ای هم بیشتر به آغاز آن باقی نمانده رسما پرده از حضور خود بردارند.

در این اثنا برآن شدیم تا به واکاوی نظرات هریک از این افراد با محوریت سیاست خارجی و برنامه آن‌ها در این حوزه بپردازیم و به عنوان اولین نفر به سراغ سیدعزت الله ضرغامی رئیس اسبق صداو سیما رفتیم.

در اردوگاه اصولگرایان و اصلاح طلبان تا انتخابات ۱۴۰۰ چه خبر است؟ / واکاوی برنامه کاندیدا‌های ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی/ ضرغامی؛ گفتگو با جهان را در دستور کار خواهد داشت

عزت‌الله ضرغامی که شعار خود را شعار "نان، مسکن، آزادی" انتخاب کرده است، در مصاحبه‌ای گفته است: دلیلی برای عدم احراز صلاحیت نمی‌بینم، ولی یک مسئولیتی برای خودم احساس می‌کنم که اگر تأیید شوم بار بسیار سنگینی روی دوش من خواهد بود، امّا اگر تأیید نشوم هم دعای خیر خانواده‌ام شدیداً همراه شورای نگهبان خواهد بود هم دعای خیر خود من که مسئولیتی از دوشم برداشته شده است.

وی در حوزه سیاست خارجی به ویژه موضوع برجام نیزمعتقد است: موضوع سیاست خارجی درواقع عشق و نفرت نیست. ما باید براساس منافع ملت تصمیم گیری کنیم البته طبق قانون اساسی آرمان‌های خودمان را باید با جدیت تعقیب کنیم. کارنامه برجام در طول این سال‌ها بهترین آینه است برای این که چه اتفاقی افتاد و تدبیر ما در ادامه این مسیر باید چه باشد.

کارنامه برجام در طول این سال‌ها بهترین آینه است برای این که چه اتفاقی افتاد و تدبیر ما در ادامه این مسیر باید چه باشد.


ببینید مهم‌ترین مسئله ما رفع تحریم‌ها بود. رفع تحریم‌ها یک مسئله است، دور زدن تحریم‌ها یک مسئله است، خنثی سازی تحریم‌ها یک مسئله است که به نظر من تنها راه حل پایدار و جدی برای حل مشکل تحریم که خودبه خود گفتگو و مذاکرات را در هر سطحی با هر کشوری و در هر حوزه‌ای که انجام می‌شود می‌تواند تقویت کند، داشتن ارزش افزوده است.

یعنی شما باید قدرتمند بروید، بنشینید و مذاکره انجام دهید. روابط خارجی باید آزاد باشد.یک برادری نقل می‌کرد از دوستان وزارت خارجه که مسئولیت داشت، می‌گفت اول این دولت، حالا می‌توانند آقای ظریف تکذیب کنند، می‌گفت لیست سفیران را برای همه جای دنیا نوشتیم و این لیست به دفتر رئیس جمهور رفت، برای این که تاییدشود.

آقای حسین فریدون این لیست را گرفت و تمام آن را زیر و رو کرد و گفت قبول نیست، یعنی یک فرد تمام محاسبات وزارت خارجه را کنار گذاشت.

بر این اساس به نظر می‌رسد برنامه مدون عزت الله ضرغامی برای عرصه سیاست خارجی، گفتگوی قدرتمندانه با همه کشور هاست و او نیز برنامه‌ای برای حذف دیپلماسی و گفتگو از کنداکتور وزارت خارجه دولت احتمالی خود ندارد، برنامه دیگر او در این حوزه انتخاب آزادانه سفرا بدون لابی و توصیه افراد دور و نزدیک است و معتقد است دولت احتمالی او با حرکت در این ریل می‌تواند در عرصه دیپلماسی موفق وپردستاورد باشد.

در اردوگاه اصولگرایان و اصلاح طلبان تا انتخابات ۱۴۰۰ چه خبر است؟ / واکاوی برنامه کاندیدا‌های ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی/ ضرغامی؛ گفتگو با جهان را در دستور کار خواهد داشت

در این بین و تا روز‌های نهایی منتهی به ۲۸ امین روز خرداد هم برخی از کاندیدا‌هایی که دست خود را پرقدرت بلند کردند؛ احتمالاتا موعد انتخابات به این نتیجه برسند که دستِ خود را به نفع کاندیدایی دیگر پایین بکشند.

برخی از کاندیدا‌هایی که دست خود را پرقدرت بلند کردند؛ احتمالاتا موعد انتخابات به این نتیجه برسند که دستِ خود را به نفع کاندیدایی دیگر پایین بکشند

 


در کارزار نه چندان داغ انتخاباتی اولین سال قرن به نظر می‌رسد، اصولگرایان گوی سبقت را تا کنون از اصلاح طلبان ربوده اند؛ به طوریکه بهارستان به تنهایی آبستن مسافران زیادی  است که عزم پاستور دارند؛ افرادی، چون امیرحسین قاضی زاده هاشمی نائب رئیس مجلس یازدهم و علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی دولت دهم و نائب رئیس مجلس یازدهم، حمید رضا حاجی بابایی بابایی نمایندهٔ ادوار و دور یازدهم مجلس شورای اسلامی و وزیر آموزش و پرورش در دولت دهم به چشم می‌خورد البته در این بین نام سید مصطفی میر سلیم و محمد باقر قالیباف نیز به عنوان کاندیدای احتمالی بهارستان به مقصد پاستور به چشم می‌خورد.


یک گروه دیگراز کاندیدا‌های اصولگرایان، وزرا و مسئولان دولت‌های نهم و دهم می‌شوند که می‌توان از میان آن‌ها به محمد ناظمی اردکانی وزیر تعاون دولت نهم و دبیرکل جامعه اسلامی مدیران، رستم قاسمی وزیر نفت دولت دهم، محمد عباسی وزیر پیشین ورزش و جوانان، امیر محمدحسن نامی وزیر ارتباطات دولت دهم، صادق خلیلیان وزیر کشاورزی دولت دهم اشاره کرد.


در جبهه اصولگرایان البته نام سید ابراهیم رئیسی و محسن رضایی و سید عزت‌الله ضرغامی نیز جزو نام‌های پرتکرار است.
در میان کاندیدا‌های مستقل نیز سردار حسین هقان وزیر دفاع دولت یازدهم و سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه خاتم‌الانبیاء بیش از دیگران فعالیت انتخاباتی دارند.

 

در اردوگاه اصولگرایان و اصلاح طلبان تا انتخابات ۱۴۰۰ چه خبر است؟ / واکاوی برنامه کاندیدا‌های ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی/ ضرغامی؛ گفتگو با جهان را در دستور کار خواهد داشت

در طیف اصلاح طلب، اما به دلایل مختلف از جمله عملکرد غیرقابل دفاع دولت دوازدهم در موضوع معیشت و اقتصاد مردم به نظر می‌رسد کمتر کسی حداقل از تیم دولت سودای پاستور در سرداشته باشد؛ چون به طور طبیعی نماینده عملکرد دولت در سال‌های اخیر خواهد بود و به این ترتیب شانس کمتری برای تکیه به کرسی سیزدهم ریاست جمهوری خواهند داشت.

به دلیل عملکرد غیرقابل دفاع دولت دوازدهم در موضوع معیشت و اقتصاد مردم به نظر می‌رسد کمتر کسی حداقل از تیم دولت سودای پاستور در سرداشته باشد؛ چون به طور طبیعی نماینده عملکرد دولت در سال‌های اخیر خواهد بود و به این ترتیب شانس  کمتری برای تکیه به کرسی سیزدهم ریاست جمهوری خواهند داشت. 


دراین طیف اصلی‌ترین گزینه محمد جواد ظریف وزیرخارجه دولت یازدهم و دوازدهم بود که البته بار‌ها تاکید کرده بود که عزمی برای پاستور ندارد، وی روز ۱۱ فروردین نیز، با حضور در شبکه اجتماعی کلاب‌هاوس اعلام کرد "نه خودش کاندیدا می‌شود و نه عضو ستاد و کمپین انتخاباتی کسی؛ نه آقای لاریجانی و نه هیچ‌کس دیگر. "

با این‌حال بعد از اعلام انصراف سید حسن خمینی از کاندیداتوری به توصیه مقام معظم  رهبری، نام ظریف مجدداً در بین اصلاح‌طلبان بر زبان افتاده است. وزیر خارجه دولت روحانی که این روز‌ها درعرصه بین المللی نیز درگیر ماراتنی به نام مذاکرات وین است  هرازچندگاهی نیز واکنش‌هایی به موضوعات داخلی ازجمله انتخابات و اعلام موضع درخصوص عدم کاندیداتوری اش نشان می‌دهد،

وی در پست اینستاگرامی اخیر خود مجدداً درباره انتخابات موضع گرفت و گفت: ترس من از رای نیاوردن نیست بلکه از رای آوردن است". بر عزم خود برای نامزد نشدن استوارم، ولی تداوم فشارها، آزارها، افتراها، تهدید‌ها در اقبال عمومی و در این عزم تاثیر معکوس دارد.

در اردوگاه اصولگرایان و اصلاح طلبان تا انتخابات ۱۴۰۰ چه خبر است؟ / واکاوی برنامه کاندیدا‌های ریاست جمهوری در حوزه سیاست خارجی/ ضرغامی؛ گفتگو با جهان را در دستور کار خواهد داشت


با این‌حال در همین اردوگاه محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید مجلس دهم و کاندیدای سال ۹۲ و همچنین صادق خرازی دبیرکل حزب ندا و سفیر اسبق ایران در فرانسه و مسعود پزشکیان، محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران جزو افرادی هستند که به‌عنوان گزینه بالقوه مطرح‌اند وعلی مطهری نماینده ادوار مردم تهران در مجلس، رامین مهمان پرست سخنگوی اسبق وزارت خارجه، محمد غرضی وزیر ارتباطات دولت هاشمی ومحمد زارع فومنی دبیرکل حزب مردمی اصلاحات رسما برای انتخابات ۱۴۰۰ اعلام کاندیداتوری کرده اند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار