جواد شمسایی سرپرست داروخانه مرکزی هلال احمر در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: از روزهای نخست شیوع بیماری کرونا در کشور داروهای مختص بیماران کرونایی در داروخانههای هلالاحمر به بیماران عرضه میشد و هلال احمر به کمک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و سایر نهادهای درگیر شتافت.
وی تصریح کرد: در پیک چهارم بیماری کرونا نیز بعضی از داروها که تا قبل از آن سهمیه بیمارستانی بود مثل رمدسیویر که فقط به بیمارستانها داده میشد به داروخانههای دولتی هم برای عرضه به بیماران داده شد که دسترس پذیری آن راحتتر باشد.
سرپرست داروخانههای هلالاحمر گفت: علی رغم مشکلات و گرفتاریهای مختلفی که در مباحثی چون تامین مالی و توزیع بین بیماران کرونایی داشتیم، زیرساختهای مورد نیاز را فراهم کردیم و با حداکثر توان به خدمات دهی به بیماران کرونایی مشغول هستیم.
شمسایی گفت: داروها از دستههای مختلف ضد ویروس و ... هستند و سعی ما بر این بوده است که همه آنها را تامین کنیم و هیچ بیماری از جهت دارو با مشکل مواجه نشود.
وی تاکید کرد: مراجعات به داروخانه مرکزی هلال احمر از دو نوع تهیه دارو برای بیماران بستری و سرپایی است و چون مرجع مراجعات مردمی محسوب میشود و کلیه خدمات قبلی به بیماران ارائه میشود.
سرپرست داروخانههای هلالاحمر گفت: بعضی از داروهایی که در حال حاضر در داروخانه مرکزی هلال احمر ارائه میشود داروهای ویژه بیمارستانی برای بیماران بستری است و برخی هم برای بیماران سرپایی عرضه میشود.
شمسایی اضافه کرد: مباحث بیمه داروها بیشتر اقتصادی است و اینکه هزینههای هر دارو که به نظام سلامت وارد میشود توسط بیمه محاسبه میشود که آیا در توان بیمه هست که هزینه آن را پرداخت کند یا خیر از پس تامین بودجه آن برنمیآید و البته عملکرد بیمه در این زمینه قابل قبول است.
وی تصریح کرد: تنوع دستههای دارویی وجود دارد و هر روز ممکن است در تحقیقات جدید مشاهده شود که اثر فلان دارو بیشتر است و یا بگویند اثر فلان دارو در درمان بیماری کرونا مثل سابق نیست.
سرپرست داروخانههای هلالاحمر گفت:سیستم بیمهای کشور باید آنقدر چالاک باشد که به محض اینکه اعلام شد فلان دارو از نظر علمی برای بیمار مفید و موثر است و به تایید پزشکان رسیده است، سریعا تصمیم گیری کند که وارد لیست داروهای تحت پوشش بیمه شود.
شمسایی افزود: ما در داروخانههای هلال احمر تلاشمان این است که همه منابع خود را به سمت تامین و توزیع داروهای مورد نیاز مردم متمرکز کنیم و از رنج آنها بکاهیم.
وی تصریح کرد: برخی از همکاران ما هم گرفتار بیماری کرونا شدهاند و در حال حاضر ۴ تن از پزشکان داروساز هلال احمر کرونا گرفتهاند و در قرنطینه به سر میبرند.
سرپرست داروخانههای هلالاحمر گفت: نگرانی از ابتلای پرسنل داروخانه مرکزی هلال احمر مانع از این نشده است که ما خدماتمان را کاهش دهیم و اتفاقا در شرایط فعلی بیشتر از قبل تلاش میکنیم و مثل سایر کادر درمان برای بهبود شرایط قدم برمیداریم.