به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دوره دستیاری دندانپزشکی یکی از مقاطع تحصیلات عالی دانشگاهی «Academic» است که دندانپزشکان عمومی متقاضی و واجد شرایط پس از کسب موفقیت در آزمون ورودی دستیاری با توجه به نمره مکتسبه در یکی از مراکز آموزشی که از طرف دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تعیین میشود آن را شروع کرده و پس از گذراندن تمامی دروس و نیز قبولی در آزمونهای حین دوره «نظیر ارتقا سالیانه» در آزمون گواهینامه/ دانشنامه تخصصی شرکت کرده و متناسب با نمره این آزمون، موفق به اخذ گواهینامه و یا دانشنامه تخصصی در رشته مربوطه میشوند.
دستیار به فردی اطلاق میشود که با داشتن مدرک دکتری دندانپزشکی عمومی و پذیرش در آزمون ورودی دستیاری، جهت آموزشهای نظری و کسب مهارتهای عملی در یکی از رشتههای تخصصی دندانپزشکی شامل «آسیب شناسی دهان و فک و صورت، ارتودانتیکس، اندودانتیکس، بیماریهای دهان و فک و صورت، پروتزهای دندانی، پریودانتیکس، جراحی دهان و فک و صورت، دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشکی کودکان و رادیولوژی دهان و فک و صورت طی مدت زمان مشخصی که برای آن دوره از طریق شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تصویب شده است، به امر آموزش، پژوهش و انجام فعالیتهای درمانی اشتغال میورزد.
آزمون ورودی دورههای دستیاری دندانپزشکی
ثبتنام آزمون پذیرش دستیار دورههای تخصصی دندانپزشکی از طریق مرکز سنجش آموزش پزشکی و بر اساس مفاد دستورالعمل اعلام شده از طرف دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی انجام میپذیرد.
جزئیات برگزاری آزمون ارتقاء دستیاران دندانپزشکی سال ۱۴۰۰
آزمون ارتقاء دستیاران دندانپزشکی هر ساله یک نوبت در دانشگاههای علوم پزشکی منتخب سراسر کشور برگزار میشود.
این آزمون دارای نمره منفی است و تعداد سوالات و منابع آزمون هر سال به اطلاع داوطلبان رسانده میشود. اعلام نتیجه اولیه به صورت کارنامهای حاوی نمره و رتبه داوطلب خواهد بود که به همراه فرم انتخاب رشته در اختیار داوطلبان قرار میگیرد.
آزمون ارتقاء دستیاران دندانپزشکی سال ۱۴۰۰ بر اساس آخرین تقویم آزمونهای مرکز سنجش و آموزش پزشکی ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.
داوطلبانی که ۵۰ درصد نمره کل آزمون را کسب کنند مجاز به انتخاب رشته خواهند بود. داوطلبان حایز شرایط برای استفاده از سهمیه بومی، در صورت کسب حداقل ۵۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در رشته انتخابی، مورد پذیرش قرار میگیرند، اما در صورت کسب نمره در سهمیه آزاد و ارائه درخواست کتبی، امکان پذیرش در سهمیه آزاد را صرفا پیش از ورود به دوره دستیاری خواهند داشت.
داوطلبان مجاز به انتخاب رشته میتوانند حداکثر ۵۰ رشته - محل را برای تحصیل انتخاب کنند. تکمیل ظرفیت در دوره دستیاری دندانپزشکی در صورت عدم تکمیل ظرفیت در رشته / محلها ممنوع است.
روش محاسبه نمره کل تراز و رتبه داوطلب:
روش محاسبه نمره خام به درصد و نمره تراز هر درس و نمره کل هر داوطلب به شرح زیر است.
نمره خام به درصد و چگونگی محاسبه آن:
در کارنامه اولیه که داوطلب دریافت میکند، نمرات خام هر درس به درصد محاسبه و درج شده که روش محاسبه این نمره به شرح زیر است.
تعداد سؤال هر درس N عدد است. داوطلب به تعداد n سؤال پاسخ صحیح و به تعداد n سؤال پاسخ غلط داده است. با توجه به امتیاز ۳ نمره به هر سؤال صحیح و ۱ نمره منفی به هر سؤال غلط، نمره اکتسابی این درس از طریق فرمول زیر محاسبه میشود. ۱ n -۳n = نمره خام درس i ام «این نمره در نهایت به درصد تبدیل میشود».
محاسبه نمره کل تراز:
در آزمون هر رشته، به تعداد m درس امتحانی، m عدد نمره خام به درصد «NKH» محاسبه شده است. در هر درس با کمک ماکزیمم نمره اکتسابی، نمره خام به درصد «NKH» تبدیل به نمره تراز «NT» میشود. به عبارتی «NKH» نمره خام به درصد درس i ام به نمره تراز «NT» تبدیل میشود.
با داشتن نمرات تراز «NT» دروس مختلف و ضرایب آنها در رشته مربوطه، نمره کل تراز «NKLT» از طریق فرمول روبه رو محاسبه میشود؛ که در آن j=۱,۲,.۱۰، نمرهی کل در هر یک از ده رشته تخصصی و K ضریب درس i ام است. «پذیرش افراد براساس این نمره است. این نمرهی کل در کارنامه درج شده و رتبه براساس این نمرهی کل تعیین میشود».