به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ثبتنام فراخوان جذب و استخدام عضو هیأت علمی پیمانی در رشتههای علوم پایه و بالینی دانشگاههای علوم پزشکی به صورت متمرکز و اینترنتی بوده و ملاک ثبتنام در فراخوان متقاضیان گرفتن کد رهگیری است.
مهلت ثبتنام در هجدهمین فراخوان جذب و استخدام عضو هیات علمی پیمانی در رشتههای علوم پایه و بالینی دانشگاههای علوم پزشکی و موسسات آموزش عالی و پژوهشی وزارت بهداشت پیش از این ۳۱ فروردین ماه بود که این مهلت تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ تمدید شد. بر این اساس داوطلبان تا پایان امروز ۱۵ اردیبهشت ماه فرصت دارند نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
در این دوره یک هزار و ۸۰۱ عضو هیأت علمی جدید در دانشگاههای علوم پزشکی جذب میشوند.
از این تعداد ۹۰۰ نفر در گروه علوم پایه، ۸۹۳ نفر در گروه بالینی و ۸ نفر در گروه عمومی (معارف اسلامی) جذب میشوند. همچنین از میان ۹۰۰ نفری که برای گروه علوم پایه جذب میشوند تعداد ۱۸ نفر ظرفیت به دکتری تخصصی پژوهشی اختصاص دارد.
از تعداد یک هزار و ۸۰۱ نفر ظرفیتی که برای عضویت هیأت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی در نظر گرفته شده است تعداد ۵۷۰ نفر به دانشگاههای مادر اختصاص دارد و مابقی ظرفیت به سایر دانشگاهها و دانشکدههای تابعه تعلق دارد.
جذب هیات علمی در ۶۸ دانشگاه، دانشکده و موسسه آموزش عالی و تحقیقاتی وابسته به وزارت بهداشت انجام میگیرد.
شرایط عمومی جذب و استخدام عضو هیأت علمی پیمانی
اعتقاد به مبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی و قانون اساسی
تدین به یکی از ادیان رسمی مصرح در قانون اساسی
داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
عدم محکومیت به محرومیت از استخدام دولتی و سابقه محکومیت کیفری و جزایی
عدم اعتیاد به دخانیات، مواد مخدر و روان گردان
انجام خدمت وظیفه عمومی، دارا بودن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا داشتن معافیت قانونی و یا پایان دوره ضرورت نظام (ویژه آقایان)
تأیید صلاحیتهای علمی و عمومی داوطلبان در هیأتهای اجرایی جذب دانشگاهها و هیأت مرکزی جذب وزارت متبوع طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی.
شرایط اختصاصی جذب و استخدام عضو هیأت علمی پیمانی
دارا بودن دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی (و یا گواهی دوره فلوشیپ) در رشتههای بالینی و دانشنامه دکتری تخصصی (Ph.D) و یا مدرک کارشناسی ارشد در رشتههای علوم پایه.
حداکثر سن برای داوطلبین استخدام که مدرک کارشناسی ارشد داشته باشند ۳۵ سال و برای دارندگان دانشنامه دکتری تخصصی (Ph.D) و دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی و یا دوره فلوشیپ ۴۵ سال است.
تبصره ۱: مستخدمینی که دارای مدرک دکتری تخصصی (Ph.D) بورد تخصصی و فوق تخصصی هستند تنها درصورت دارا بودن حداکثر ۱۵ سال سنوات خدمت میتوانند در فراخوان جذب هیأت علمی شرکت کنند. شرایط سنی این دسته متقاضیان مطابق بند اعلام شده در شرایط اختصاصی خواهد بود.
تبصره ۲: مستخدمین کشوری با مدرک کارشناسی ارشد به استثنای کارشناسی ارشد رشته تکنولوژی اتاق عمل (با رعایت شرایط تبصره ۱) نمیتوانند در فراخوان شرکت کنند.
شرکت افراد مشغول به تحصیل در فراخوان ممنوع است.
تبصره: چنانچه متقاضیان در زمان انجام مراحل جذب در آزمون Ph.D یا فوق تخصص و یا فلوشیپ پذیرفته شوند نیز مشمول این بند بوده و پرونده آنها از دستور کار جذب خارج خواهد شد.
شرکت متعهدین خدمت به دانشگاهها و دانش آموختگان مقاطع مورد تأیید تحصیلی، در آزمون فراخوان دانشگاهها بلامانع است. شرکت در فراخوان (متعهدین خدمت که تعهدات را در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی میگذرانند در فراخوان سایر دانشگاهها به غیر از دانشگاه محل تعهد یا خدمت با موافقت کتبی مؤسسه مبدا ممکن خواهد بود.)
دانش آموختگان مقاطع صرفاً دکتری تخصصی (Ph.D) و کارشناس ارشد جهت شرکت در فراخوان نیاز به شروع تعهدات در دانشگاهها ندارند.
متقاضیان کارشناس ارشد و (Ph.D) که بنا به نیاز دانشگاه به صورت کتبی، تعهدات خود را به صورت غیر هیأت علمی میگذرانند نیز میتوانند در فراخوان دانشگاه محل تعهد شرکت کنند و در صورت موافقت دانشگاه محل خدمت/ محل تعهد میتوانند در فراخوان سایر دانشگاهها شرکت کنند.
بر اساس مصوبات هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی، نخبگان میتوانند جهت شرکت در فراخوان ۵ انتخاب داشته باشند که باید دو انتخاب آموزشی و دو انتخاب پژوهشی باشد. واجدین شرایط نخبگی با امتیاز ویژه در فرآیند پذیرش هیأت علمی دانشگاهها دارای اولویت هستند مشروط بر آنکه گواهی نخبگی را در زمان شرکت در فراخوان ارائه کنند.
ایثارگران شامل فرزندان و همسران شهدا، جانبازان ۱۵ درصد و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، رزمندگان با حداقل ۶ سابقه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکتری مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت هستند و شرایط علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند در اولویت استخدام قرار دارند.
ممنوعیتهای شرکت در فراخوان جذب هیات علمی
متقاضیانی که از طریق آموزش از راه دور (دورههای مجازی) و یا دورههای غیرحضوری تحصیلات خود را به پایان رسانیدهاند نمیتوانند در فراخوان جذب هیأت علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور شرکت کنند.
اعضای هیأت علمی شاغل به صورت رسمی و پیمانی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور نمیتوانند در فراخوان شرکت کنند.
متقاضیانی که بورسیه دانشگاه خاصی هستند تنها در صورت انتقال تعهدات بورس به دانشگاه دیگر میتوانند در فراخوان آن دانشگاه شرکت کنند، در غیر این صورت تنها میتوانند در فراخوان دانشگاه محل تعهد بورسیه شرکت کنند.
متقاضیان دارنده مدرک تحصیلی بالاتر از رشته و مقطع اعلام شده در فراخوان، حق شرکت در فراخوان اعلام شده در مقطع پایینتر را ندارند.
دانش آموختگان رشتههای مامایی، بهداشت باروری و کلیه گرایشهای پرستاری تنها به صورت بالینی جذب دانشگاههای علوم پزشکی خواهند شد.
دانش آموختگان رشتههای طب هوا فضا- طب ورزشی- طب کار- پزشکی اجتماعی و طب سالمندی پس از فراغت از تحصیل میتوانند در فراخوان شرکت کنند. دانش آموختگان رشته پزشکی قانونی به شرط ارائه عدم نیاز سازمان پزشکی قانونی میتوانند در فراخوان شرکت نکنند.
استخدام اعضای هیأت علمی در دانشگاههای علوم پزشکی منوط به موافقت سازمان اداری استخدامی کشور با اعطای مجوز جهت جذب خواهد بود. همچنین استخدام منوط به داشتن ردیف و مجوزهای استخدامی توسط دانشگاههای ذیربط است. استخدام اعضای هیأت علمی در مرتبه استادیار به صورت تمام وقت جغرافیایی و در مرتبه مربی به صورت تمام وقت است.