برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژیهای روز با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
در حال حاضر در کشور، پایلوتهایی برای تامین آب شرب در مناطق روستایی با روش فناوری نمکزدایی به روش الکترودیالیز معکوس در استانهای خوزستان و بوشهر و سایر مناطق کشور اجرا یا تجاری سازی شده است و انتظار میرود از این فناوری نوین در آینده به شکل وسیعتری برای تامین آب شرب مورد استفاده قرار گیرد.
هوش مصنوعی زندگی ما را در بیشتر موارد، تحت تأثیر قرار میدهد، به عنوان نمونه، میتوان به بهینهسازی لجستیک، تشخیص تقلب، خلق آثار هنری، انجام تحقیقات و ارائه ماشینهای ترجمه، اشاره کرد. سیستمهای ماشینی هوشمند، زندگی ما را به سمت بهتر شدن، تغییر میدهند. هرچه این سیستمها، توانایی بیشتری پیدا میکنند، دنیای ما نیز کارآمدتر و در نتیجه ثروتمندتر میشود. گروه مطالعات اخلاقی پژوهشگاه فضای مجازی با بررسی اینکه کدام مسائل ذهن متخصصان هوش مصنوعی را بیشتر درگیر میکند، به تشریح ۹ موضوع برتر اخلاقی در پدیده هوش مصنوعی پرداخت.
شرکت اسپیس ایکس آزمایش نمونه اولیه فضاپیمای استارشیپ اس ان ۱۵ را در ارتفاع بالا لغو کرد. اسپیس ایکس دلیل این تصمیم را اعلام نکرده است. این آزمایش برای ۳۰ آوریل برنامهریزی شده بود، اما انتظار میرود انجام آن به هفته آینده موکول شود.
همکاری بین موسسه فناوری ماساچوست (MIT) و مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه باعث ایجاد سیمانی شده است که موجب انتقال برق و تولید گرما میشود. این فناوری میتواند برای کفسازی خیابان و جادهها استفاده شود تا در روزهای برفی، به آب شدن سریع یخ از کف خیابان کمک کند.
ناسا اخیرا با انتشار چند تصویر، از ورود آخرین قطعه موشک «سیستم پرتاب فضایی» به مرکز فضایی کندی در فلوریدا خبر داد. ناسا با انتشار این تصاویر نوشت: پس از اتمام موفقیت آمیز آزمایشات Green Run در مرکز فضایی استنیس در میسی سی پی، مرحله اصلی موشک به خانه جدید آن منتقل شد. چندی پیش آزمایش موتورهای هسته موشک در "سیستم پرتاب فضایی" (SLS) در مرکز آزمایش ناسا در میسیسیپی انجام گرفت. این مرحله اصلی با طول ۲۱۲ فوت، بزرگترین مرحله موشکی است که تاکنون ساختهایم.
تلسکوپ هابل تصویری حیرتانگیز از خوشهی کهکشانی "Abell ۳۸۲۷" ثبت کرده است. در این تصویر خوشهای از صدها کهکشان با شکلها و اندازههای مختلف دیده میشود که برخی از آنها ۱.۴ میلیارد سال نوری از زمین فاصله دارند.