به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احسان مصطفوی مدیر پروژه کارآزمایی بالینی واکسن ایران -کوبا، عضو هیئت علمی و مدیر روابط عمومی انستیتو پاستور در برنامه «دارونامه» با بیان اینکه رسالت متخصصان امر، تفکیک اخبار جعلی از مطالب صحیح و اطلاع رسانی به مردم است گفت: رسانه میتواند افراد متخصص واقعی را شناسایی و حرفهای آنها را به جامعه منتقل کند.
وی افزود: وقتی موضوعی به اهمیت کرونا مطرح میشود که ابعاد مختلف زندگی بشر را تحت الشعاع قرار میدهد تاثیرپذیری از اخبار کذب و انحرافات نیز بیشتر میشود و لذا انتظار داریم که حساسیتها نسبت به این موضوع بیشتر شود.
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی واکسن ایران-کوبا اظهارکرد: اگر قرار باشد که به سازمانهای تأییدگر کشورمان هم شک و شبهه داشته باشیم دیگر سنگی روی سنگ بنا نخواهد شد.
*باید بهسازمان غذا و دارواعتماد کنیم
مصطفوی ادامه داد: هر واکسنی که به داخل کشورمان وارد و یا تولید میشود مراحل رسمی ارزیابی را سپری میکند و سازمان و غذا و دارو نیز موظف به بررسی ترکیبات دارو و نتایج قبلی مطالعات است و با حساسیت خاصی موضوع را دنبال میکند لذا باید به این مجموعه اعتماد کنیم که واکسنی که تأیید میکند به صلاح مردم و با در نظر گرفتن پروتکلهای استاندارد است.
مدیر روابط عمومی انستیتو پاستور با تأکید بر اینکه باید از سازمانها و دستگاههای نظاره گر و محققان در این حوزه حمایت کنیم گفت: بنده این اطمینان را از طرف انستیتو پاستور به مردم میدهم که واکسنی که فاز سوم کارآزمایی بالینی خود را طی میکند طبق چارچوبها بوده و یک واکسن کم خطر و با اثربخشی بالایی همراه است.
مصطفوی با بیان اینکه کار واکسن محافظت از بیماری است گفت: همه واکسنهایی که در دنیا تولید میشوند یک هدف اصلی دارند و آن هم تحریک سلولهای سیستم ایمنی فرد تحریک است تا در صورت ورود کرونا به بدن، سیستم ایمنی بتواند پاسخ سریع و شدیدی دهد و فرد مبتلا نشود.
*کاهش شدید مرگ و میر ناشی از کرونا با واکسن
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی واکسن ایران-کوبا خاطرنشان کرد: ادعای اکثر واکسنهای کرونای تولیدشده در دنیا این است که از مدلهای شدید این بیماری پیشگیری میکنند و باعث کاهش شدید مرگ و میر میشود، اما درمورد مدلهای خفیف این بیماری جای سوال وجود دارد.
وی با تذکر این نکته که فرد واکسینه شده هم احتمال ابتلا به کرونا را دارد گفت: این موضوع با اینکه فردی واکسن بزند و مبتلا شود متفاوت است ینی ابتلا به کرونا به خاطر واکسن زدن نیست و بلکه به دلیل عدم محافظت از خود است.
مصطفوی با اشاره به اینکه فاز سوم واکسن ایران-کوبا از دوشنبه هفته گذشته در ایران آغاز شده گفت: فاز یک و دو کارآزمایی بالینی این واکسن نوترکیب در کشور کوبا روی هزار نفر مطالعه شده و جمعیت هدفگذاری شده در ایران برای فاز سوم کارآزمایی نیز ۲۴ هزار نفر در هر شهر است.
*واکسن ایران-کوبا کم خطر است
مدیر پروژه کارآزمایی بالینی واکسن ایران-کوبا با بیان اینکه تزریق این واکسن در چند شهر ایران آغاز شده افزود: مطالعات نشان میدهد که این واکسن کم خطر است و فقط در تعداد کمی از افراد عوارض خفیفی گزارش شده است.