به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یکی از شرکتهای انشعاب یافته از دانشگاه کلگری کانادا، محلول استخراج لیتیم مبتنی بر فناوری نانو را توسعه میدهد.
شرکت لیتوس (Litus) از راهاندازی LiNC، راه حلی به منظور استخراج لیتیم خبر داد، فناوری که در ابتدا در دانشگاه کلگری در آلبرتای کانادا، توسعه یافته و در حال حاضر در انتظار ثبت اختراع است.
مسئولان این شرکت گفته اند که مواد نانوکامپوزیتی LiNC دارای میل ترکیبی یونی و انتخابگری بالایی نسبت به لیتیم در حضور غلظتهای بالای یونهای رقیب مانند سدیم، منیزیم و کلسیم دارند.
لیتوس انتظار دارد شرکتها بتوانند با استفاده از این فناوری منابع جدیدی از لیتیم را در اختیار بگیرند که با فناوریهای قبلی، استخراج از آنها غیراقتصادی بود.
در گزارش مختصر رسانهای این شرکت آمده است: «در حالیکه نشان داده شده است که موادی با چنین تمایل بالایی به جذب انتخابی لیتیم به شدت شکننده هستند، لیتوس موادی را تولید کرده است که قادر به ترکیب منحصر به فرد با راندمان بالا و دوام مورد نیاز برای کاربردهای صنعتی موثر و مقیاسپذیری هستند. عملکرد و انتخابگری بالای LiNC منجر به راه حلی میشود که قادر است در یک مرحله، بیشتر از آنچه فناوریهای رقیب با چندین مرحله و مصرف انرژی و مواد شیمیایی زیاد بهدست میآورد، ارائه دهد.»
به گفته لیتوس، این فناوری قادر است لیتیم را به طور کارآمد و پایدار از منابع آب نمک بیشتر از روشهای مشابه استخراج کند.
در بیانیه شرکت لیتوس آمده است: «تقاضا برای لیتیم با سرعتی در حال رشد است به طوریکه روشها و فنآوریهای فعلی تولید به راحتی نمیتوانند آن را برآورده کنند. از طریق استفاده از نانوکامپوزیت LiNC، شرکتهای فعال در حوزه معدن این فرصت را دارند که نه تنها ذخایر و تولید داراییهای موجود خود را افزایش دهند بلکه باید بتوانند منابع جدیدی از لیتیم را ایجاد کنند، منابعی که از نظر اقتصادی پیش از این مقرون به صرفه نبوده یا از نقطه نظر محیطزیست بسیار حساساند و با استفاده از فناوری استخراج قبلی قابل استحصال نبودهاند.»