پایگاه‌های آمریکا از افغانستان به حیاط خلوت روسیه منتقل خواهد شد؟!
آخرین اخبار:
کد خبر:۹۳۵۷۷۰
اظهار نگرانی سرویس اطلاعات خارجی روسیه؛

پایگاه‌های آمریکا از افغانستان به حیاط خلوت روسیه منتقل خواهد شد؟!

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه با ابراز نگرانی اعلام کرد که آمریکا تلاش می‌کند تا نیروهای این کشور را در کشورهای همسایه افغانستان مستقر کند.
پایگاه‌های آمریکا از افغانستان به حیاط خلوت روسیه منتقل خواهد شد؟!

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، چندی قبل برخی مقامات دولت بایدن به «وال‌استریت ژورنال» گفته بودند که تاجیکستان و ازبکستان گزینه‌های احتمالی واشنگتن برای انتقال پایگاه‌ها پس از خروج از افغانستان هستند.

کارشناسان در واکنش به این گزارش نیز اظهار داشتند که با توجه به روابط نزدیک تاشکند و دوشنبه با مسکو این توافق بعید است به سرانجام برسد.

با این حال، «سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه در این باره گفت که واضح به نظر می‌رسد، آمریکا خواستار انتقال نیروهایش از افغانستان به یکی از کشور‌های همسایه است، زیرا تمایل ندارد که کنترل افغانستان را از دست بدهد.

به گزارش اسپوتنیک، وی گفت که ما اطلاعاتی داریم که چنین تلاش‌هایی در حال انجام است، اما امیدواریم علاوه بر شرکای ما، متحدان سازمان پیمان امنیت جمعی نیز با این اقدام موافقت نکنند.

بر اساس توافقنامه قطر، قرار است که نیرو‌های آمریکایی تا یازدهم سپتامبر سال جاری میلادی به طور کامل افغانستان را ترک کنند.

گفتنی است که آمریکا در نخستین سال‌های حمله به افغانستان یک پایگاه در ازبکستان و یک پایگاه دیگر نیز در قرقیزستان داشت که از آن‌ها برای انجام عملیات در افغانستان استفاده می‌کرد، اما در پی فشار‌های گروه‌های منطقه‌ای وابسته به روسیه و چین در سال ۲۰۰۵ ازبکستان را ترک کرد و یک دهه پس از آن نیز پایگاه قرغیزستان را تخلیه کرد.

منبع: فارس
پربازدیدترین آخرین اخبار