به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت چند بسیج دانشجویی کشور، همایش ۱۳ دقیقه پیرامون دولت سیزدهم پیرامون برنامه و گفتمان اصلی دولت آینده با حضور چند تن از کارشناسان و فعالان سیاسی و اجتماعی برگزار شد.
محمد ترک یلماز، مسئول سابق قرارگاه شهید باقری بسیج دانشجویی و مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در این همایش گفت: در حال حاضر موضوع انتخابات در کشور ما باید موضوع داغ محافل مختلف بین مردم باشد؛ اما چنین نیست. فهم و تحلیل ریشه این مسئله نیز بسیار قضیه مهمی در حال حاضر است. مهمترین پروژه دولت سیزدهم باید این باشد که کشور را به جایی برساند که بتوانیم یک انتخابات خوب داشته باشیم. این مسئله نیز فقط مربوط به دولت نیست و کل حاکمیت را در بر میگیرد و ابعاد سیاسی و اجتماعی و اقتصادی زیادی دارد.
وی در ادامه افزود: تا یک انتخابات خوب در کشور ما برگزار نشود، هیچ اصلاحی در کشور صورت نمیگیرد. اگر ما به جایی برسیم که آنچه ظرفیت مردم و کشور ما بوده است، به میدان بیاید و مردم احساس کنند که از طرف آنان نمایندگی در حاکمیت وجود دارد، این افراد پراکنده که در جامعه ما وجود دارند، تبدیل به جریانی میشوند که میتوانند مسائل کشور را اصلاح کنند. اما اگر مشارکت مردم برانگیخته نشود، مسیر برعکس اصلاح طی خواهد شد. باید این نکته را هم گفت که رأی دادن مردم در انتخابات لزوماً به معنای مشارکت نیست. خود رسیدن به این مرحله مستلزم تحولات بسیاری هست و به سادگی صورت نمیگیرد.
یلماز با تأکید بر مسئله جوانی در این نشست اظهار کرد: مسئلهای که خیلی ما در حال حاضر درگیر آن هستیم، مسئله جوانگرایی میباشد. جوانگرایی مسئلهای هست که جامعه ما با آن همراهی کامل دارد و همه احساس میکنیم که یک رخوت و رکود و خستگی در فضای حاکمیت وجود دارد که تا روحیه جوانی و تازگی جایگزین آن نشود، مسئلهای حل نخواهد شد. اما سوال اساسی اینجاست این چیزی که تحت عنوان جوانگرایی مطرح است، آیا مسئلهای است که می تواند مسائل را حل کند؟ یا منظور از جوانگرایی فقط قشری خاص است؟ آیا ما شجاعت و فهم جوانگرایی درست را داریم؟ چرا کسانی که خارج از دولت سعی بر جوانگرایی داشتهاند، خروجی آنها خیلی مطلوب نبوده است؟ اگر واقعاً فهم درستی از جوانگرایی خصوصاً در دولت آینده به وجود بیاید، میتواند امیدآفرینیهایی را در جامعه ایجاد کند.
مسئول سابق قرارگاه شهید باقری بسیج دانشجویی در پایان بیان کرد: مسئله تولید ملی نیز مانند فهم از جوانگرایی است و باید تعریف آن را ابتدا تبیین کنیم. حوزه تولید ملی فقط مسئله اقتصادی و کارگاههای تولیدی نیست. در حال حاضر موانع و ساختارهای اشتباهی در حوزه اقتصادی وجود دارد که مانع پیشرفت تولید میشود. اگر واقعاً عمق مسئله تولید را بفهمیم، خیلی از مسائل حل خواهد شد. همه این کارها و فعالیتها، مسائل آسانی نیست و نیاز به زمان خواهد داشت.