به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «بوریس جانسون» نخستوزیر انگلیس روز پنجشنبه اظهارات جنجالی «دومینیک کامینگز» مشاور ارشد سابق دولتش را رد کرد.
به نوشته خبرگزاری «رویترز»، جانسون گفت: «برخی از اظهاراتی که شنیدم هیچ ارتباطی با واقعیت ندارد و آنچه مردم از ما میخواهند این است که نقشه راه خود را پیاده کنیم و به شکل محتاطانه کشور را از میان یکی از دشوارترین دورههایی که فکر میکنم هرکسی از زمان جنگ [جهانی دوم]به یاد دارد، عبور دهیم».
جانسون درخصوص این افشاگری که سال گذشته اظهار داشته حاضر است هزاران جسد روی هم انباشته شوند، ولی قرنطینه دیگری اعمال نکند گفت: «در اینباره صحبتی نمیکنم».
جانسون در پاسخ به این سوال که آیا افشاگریهای کامینگز درباره انفعال و تعلل دولت در مقابله به موقع با شیوه ویروس کرونا صحت دارد گفت: «نه اینطور فکر نمیکنم. البته که با یک سری تصمیمات بسیار سخت مواجه بودیم که هیچ یک از آنها دستکم نگرفتیم».
کامینگز که سال گذشته از مقام خود برکنار شد، در انگلیس بهعنوان معمار برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) شناخته میشود. او روز گذشته (چهارشنبه) با حضور در پارلمان انگلیس درخصوص کوتاهیهای دولت در قبال مهار کووید-۱۹ دست به افشاگری زد.
او در جلسه استماع پارلمان گفت، درخواستهای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا برای همکاری لندن در حمله هوایی به مواضع شبهنظامیان نزدیک به ایران در عراق باعث شد جلسه اضطراری دولت انگلیس برای بررسی قرنطینه کشور به تعویق افتد.
کامینگز گفت، سه روز پس از آن جلسه اضطراری دیگری برگزار شد که در نتیجه آن فقط بر فاصلهگذاری اجتماعی تأکید شد. اواخر ماه مارس دولت نهایتاً دریافت تدابیری که در نظر گرفته بسیار ناچیز است و به جان باختن پانصد هزار نفر در اثر ابتلا به ویروس کرونا منجر خواهد شد.
کامینگز همچنین بیان داشت: «وقتی در جلسات کابینه درباره تجهیزات محافظتی صحبت میکردیم به ما اطلاع داده شد که تا چند ماه خبری از این تجهیزات نخواهد بود، چون انتقال آنها چند ماه طول میکشد».
وی در ادامه گفت: «در همین زمان شاهد بودیم ترامپ سیا را روانه میکرد تا از دیگران تجهیزات محافظتی تلکه کند».
مشاور سابق جانسون همچنین گفت، «مت هنکاک» وزیر بهداشت انگلیس بارها و بارها درباره وضعیت شیوع کرونا و اقدامات دولت دروغ گفت و باید یه خاطر عملکرد ضعیفش اخراج میشد.
کامینگز گفت، تصور دولت انگلیس از ویروس کرونا بسیار اشتباه بود و هنکاک دستورالعملهای نهادهای آمریکایی را مطالعه میکرد. به گفته او حتی جانسون برای ایجاد اعتماد بین مردم و القای این فکر که کرونا مانند آنفلوانزا است، پیشنهاد کرد به او در برابر دوربینهای تلویزیونی، سرنگ ویروس کرونا تزریق شود.
علاوه بر جانسون، هنکاک نیز روز پنجشنبه افشاگریهای کامینگز را خلاف واقع دانست و گفت: «تمام این ادعاهایی که روز گذشته مطرح شدند، ادعاهایی جدی هستند و از فرصت استفاده میکنم که به طور رسمی اعلام کنم اینها ادعاهایی که درباره صداقت ما صورت گرفته بیاساس هستند و حقیقت ندارند. من همواره با مردم و در جامعه یا در جلسات خصوصی روراست بودهام».
تاکنون حدود چهار و نیم میلیون نفر در انگلیس به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۱۲۷ هزار نفر نیز در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند که یکی از بالاترین آمارهای جهان از نظر نسبت به جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است.