آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۰۱۶۵
با تلاش محققان ایرانی؛

معماری در اعماق نانومتری چارچوب‌های فلز-آلی امکان‌پذیر می‌شود

محققان ایرانی با همکاری محققانی از کشور‌های ژاپن، اسپانیا و استرالیا به بررسی تاثیر قالب‌های سخت در نانومعماری مورفولوژی و ایجاد نانوحفرات بسیار منظم در چارچوب‌های فلز-آلی پرداخته‌اند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، تاثیر قالب‌های سخت در نانومعماری مورفولوژی و ایجاد نانوحفرات بسیار منظم در چارچوب‌های فلز-آلی و کاربرد‌های پیشرفته این مواد، طی مقاله مروری- آموزشی در یکی از پراستنادترین مجلات شیمی مورد بررسی قرار گرفته است. این کار توسط محققانی از کشورمان و با همکاری محققانی از کشور‌های ژاپن، اسپانیا و استرالیا به ثمر رسیده است.

در دهه اخیر، استفاده از قالب‌های سخت برای سنتز چارچوب­‌های فلز-آلی باعث تحولی شگرف در علم مواد و شیمی شده است. ایجاد نانوحفرات منظم در چارچوب­‌های فلز-آلی و مهندسی مورفولوژی آن­‌ها با انتخاب قالب سخت مناسب به راحتی قابل دستیابی است.

 

چارچوب­‌های فلز-آلی سنتز شده با استفاده از قالب­‌های سخت، عملکرد مناسبی در کاربرد‌های پیشرفته‌ای نظیر سیستم‌های کاتالیستی، باطری­‌های یونی، ابرخازن‌ها، الک­‌های مولکولی و داروسانی از خود نشان داده‌اند.

در این مقاله مروری- آموزشی، که با هدف ارایه مطالب روز به‌طور جامع و مختصر و قابل ارائه به‌عنوان منبع تدریسی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی، برای اولین بار قالب­‌های سخت مورد استفاده در سنتز چارچوب­‌های فلز-آلی در سه گروه عمده فداشونده، شبه ­فداشونده و غیرفداشونده دسته‌بندی گردیده­‌اند. سپس روش سنتز با قالب­‌های سخت مدل مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و کاربرد‌های مواد سنتز شده نیز ذکر گردیده است.

این مقاله مروری- آموزشی طی همکاری دو ساله علیرضا ختائی و دانشجوی دکتری رامین حسن‌­دوست در دانشگاه تبریز،  اسماعیل دوست‌خواه پژوهشگر ایرانی موسسه ملی علوم مواد ژاپن (NIMS)، پروفسور رافاثل لوکه از دانشگاه کوردوبای اسپانیا و محمدحسین النصیف الاسدی از دانشگاه نیو­ساوت­ولز استرالیا (UNSW) در دومین مجله پراستناد شیمی دنیا (Chemical Society Reviews) با ضریب تاثیر ۸۴/۴۲ چاپ گردیده است. برای مشاهده مقاله، این لینک را کلیک کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار