کد خبر:۹۴۰۳۲۴

افزایش کیفیت داروخانه‌ها در سایه رفع انحصار

داریوش شیوایی گفت: کسب و کار در حوزه داروخانه انحصاری است به گونه‌ای که می‌توان با پرداخت ۲ الی ۳ میلیارد تومان امتیاز داروخانه را در کشور خریداری کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، داریوش شیوایی گفت: کسب و کار در حوزه داروخانه انحصاری است به گونه‌ای که می‌توان با پرداخت ۲ الی ۳ میلیارد تومان امتیاز داروخانه را در کشور خریداری کرد.


وی در ادامه افزود: طبق آیین نامه موجود با جمع کردن امتیاز میتوان اقدام به تاسیس داروخانه کرد هرچند این امتیاز نیز قابل خرید و فروش است.


وی گفت: طبق آیین نامه‌ای که در گذشته وجود داشت برای تاسیس داروخانه علاوه بر کسب کردن این امتیازات، شرایط دیگری را هم لازم داشت. به عنوان مثال به ازای هر ۱۵ الی ۲۰ هزار جمعیت و یا اگر قصد احداث داروخانه در نقطه خاصی را داشتید باید فاصله ۲۰۰ متری را رعایت می‌کردند که همین موارد باعث می‌شده، افرادی که امتیاز لازم را هم کسب کرده بودند در برخی از موارد موفق به احداث داروخانه نشوند.


وی افزود: باید در نظر داشت که سود داروخانه تنها معطوف به فروش دارو نیست و در کنار آن فروش مکمل‌ها و لوازم آرایشی و بهداشتی سود قابل توجهی را برای داروخانه به دنبال دارد.


شیوایی گفت: نزدیک به دو سال گذشته یک جوان داروساز به دیوان عدالت درباره انحصار احداث داروخانه شکایت کرد و دیوان عدالت دستور اصلاح آن را داد و وزارت بهداشت نزدیک به دو سال این فرآیند اصلاح آیین‌نامه طول کشید و بعد از حدود دو سال این آیین‌نامه اصلاح شد و اخیرا ابلاغ شد.


وی اظهار داشت: ابلاغ این آیین‌نامه مصادف شد با این که یک عده از داروسازان خیلی خوشحال باشند و بیانیه حمایت صادرکنند، چرا که با این اصلاح آیین‌نامه محدودیت فاصله با داروخانه دیگر حذف شدو محدویت نسبت جمعیت هم دیگر مانند گذشته نیست. هر چند هنوز یکسری محدودیت‌های دیگر در آیین نامه وجود دارد.


وی در ادامه بیان کرد: پروانه داروخانه موروثی است به گونه‌ای که پروانه به فرزندان به ارث می‌رسد و انحصار در رشته تحصیلی موسسین نیز رفع نشده است.


شیوایی گفت: تاسیس یک سازمان با اداره کردن آن متفاوت است، اما مدیریت یک داروخانه باید با فرد فنی باشد در بحث امتیاز نیز اتفاقات خوبی رخ داده است. به عنوان مثال در گذشته افراد متقاضی احداث داروخانه باید در یک منطقه ۴۰۰۰ امتیاز کسب می‌کردند، اما این در حالی است که امتیازات داروخانه‌ها را تجمیع می‌کنند که این خود باعث می‌شود که داروساز‌های جوان به سرعت بتوانند داروخانه خود را احداث کنند.


وی افزود: این آیین‌نامه جدید اعتراضات عده‌ای را به دنبال داشت که این افراد بیشتر شامل آن دسته از افرادی می‌شدند که در گذشته داروخانه داشتند، اما در مقابل داروسازان جوان یک موج شادی در میان آن‌ها ایجاد شد به طور کلی باید در نظر داشت کاهش انحصار باعث افزایش کیفیت میشود همچنین باید یادآور شد که کاهش انحصار باعث کاهش هزینه نیز خواهد شد.


شیوایی در پایان باید خاطر نشان کرد: مسئله رفع انحصار پارادایم مهمی است که زمینه تولید را فراهم کند که اصل آن در شفافیت است و انحصار زدایی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار