به گزارش گروه دانشگاه خبرگزارى دانشجو، حجتالاسلام حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد قم در وبینار ملی نقش دانشگاهیان در مشارکت حداکثری در انتخابات، گفت: خداوند را بابت همه نعمتهایی که به ما ارزانی داشته و به ویژه نعمت انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی و بابت مردم مقاوم و با بصیرت ایران اسلامی شاکریم.
حجت الاسلام خیرى افزود: بحث انتخابات موضوع بسیار مهم امروز است، در این بخش، دو موضوع بسیار حائز اهمیت است موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید دارند و آن مشارکت حداکثری مردم و انتخاب کاندیدای اصلح است.
رئیس دانشگاه آزاد قم گفت: دانشگاهیان این واحد دانشگاهی نیز تلاش میکنند به ساحت همه حقداران این نظام مقدس ادای دینی کرده باشند، نظامی که پایه و اساس آن بر مردمسالاری دینی استوار است و یکی از شاخصهها و مولفههای مهم مردمسالاری انتخابات و به ویژه انتخابات ریاستجمهوری است.
حجت الاسلام خیری گفت: باید مردم بصیر و آگاه در جامعه وجود داشته باشند، زیرا پایه امت مردم هستند. بین دیکتاتوری از یک سو و هرج و مرج از سوی دیگر آن عنصری که میتواند انقلاب اسلامی را تشکیل دهد و نظامی با بصیرت ایجاد کند امت است، اما امتی که با بصیرت و آگاه باشند.
وى افزود: بصیرت نیاز به رهبری دارد؛ بنابراین جامعه دارای راهبر فهیم میتواند جامعه بابصیرت تولید کند؛ بصیرتی نیاز به راهبر دارد، بنابراین در جامعه دو کانون حوزه و دانشگاه وظیفه راهبری را بر عهده دارند.
رئیس دانشگاه آزاد قم بیان کرد: دانشگاهیان در ابتدای انقلاب در مساجد تحصن میکردند و انقلاب اسلامی را هدایت میکردند؛ بنابراین شاهد تعامل بین حوزه و دانشگاه در این برهه از زمان بودیم، حتی در دوران دفاع مقدس بههمین صورت بود، زیرا استادان و اندیشمندان دانشگاه نیز در عرصه دفاع مقدس حضور فعال داشتند.
حجت الاسلام خیری با بیان اینکه برگزاری نماز جمعه در محوطه دانشگاه نشان از وحدت حوزه و دانشگاه است، گفت: طول تاریخ انقلاب اسلامی هم رفع و دفع فتنهها با حضور دانشجویان و طلاب بوده و در حقیقت حوزه و دانشگاه بودند که انقلاب اسلامی عظیم را به این بالندگی رساندند.
وی افزود: خون شهید چمرانها و علمالهدیها و شهید میثمیها به هم آمیخته شده و همواره حوزه و دانشگاه با یکدیگر همراه بودند.
این استاد دانشگاه افزود: در صحنههای مختلف دفاع و علم دانشگاهیان و حوزویان خوش درخشیدند، موفقیتهای بزرگ در عرصههای متعدد علمی نشان میدهد که حوزه و دانشگاه توانستند کار خودشان را خوب انجام دهند.
وى گفت: مردم و مردمسالاری در عرصه انتخابات بسیار حائز اهمیت است که اگر انتخابات مهم نبود این همه دشمن سرمایهگذاری نمیکرد که همه مردم را از حضور در انتخابات و آمدن پای صندوق رای مایوس کند.
رئیس دانشگاه آزاد قم گفت: باید کسانی باشند که آرمانهای انقلاب را بیان کنند ناکامیها را سوءمدیریتها را بیان کنند و در عین حال بر اساس آن آرمانها امیدآفرینی کنند و راه را نشان دهند که کجا انحراف رفتیم و باید مراقبت کنیم و راه درست کدام مسیر است؟
حجت الاسلام خیری افزود: این جا است که نقش صاحبان نفوذ و نخبگان جامعه تعیین کننده است بیتردید استادان دانشگاهها جزء قشر نخبگان و برترین نخبگان و بانفوذترین افراد جامعه هستند.
وی گفت: این که این همه سرمایهگذاری میشود که ارزشهای انقلابی را از صحنه دانشگاه برچینند به خاطر این است که نفوذ کلام، نفوذ معرفتی و نفوذ هویتی در دانشگاه و حوزه تحقق پیدا میکند، بنابراین تکلیف نخبگان تکلیف مضاعفی است.
رئیس دانشگاه آزاد قم گفت: توجه به عنصر مردمی به عنوان عنصر عاملیت در مقابل ساختار مهم بوده و اساس بیانیه گام دوم بر عاملیت مردم است، بنابراین مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم بر خودسازی و تمدنسازی تاکید دارند که در آن عنصر مردم وجود دارد که تبلور حضور مردم در انتخابات و حضور حداکثری در انتخابات است.
وى با تاکید بر اینکه باید به مردم امید داده شود، بیان کرد: تکلیف حوزویان و دانشگاهیان در ایجاد امیدآفرینی میان مردم بسیار حائز اهمیت است، زیرا انقلاب اسلامی بر پایه بصیرت، دانش و معرفت است.