به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، افشین غنیزاده معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد کرمانشاه درباره فعالیتهای تولیدی موفق مجتمع کشاورزی و دامپروری در این دانشگاه گفت: تلاش برای توسعه کشاورزی و دامداری در این واحد دانشگاهی و کسب درآمدهای مناسب غیرشهریهای از مهمترین برنامههای سال پیش رو است.
غنیزاده در خصوص درآمدهای مجتمع کشاورزی دامپروری دانشگاه آزاد کرمانشاه، افزود: درآمدزایی این مجتمع در سال جاری موفقیت آمیز بوده و در تلاش برای گسترش کشاورزی، دامپروری و باغداری در این مجتمع و کسب درآمد بیشتر از محل آن هستیم.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد کرمانشاه توضیح داد: سال جاری از حدود ۶ هکتار زمین آبی زیر کشت جو پاییزه با نژاد بذر اصلاح شده ۳۰ تن محصول برداشت کردیم و از ۲۲ هکتار مزارع دیمی جو نیز با وجود تنش بارندگی در سال جاری ۳۳ تن محصول برداشت شد که ارزش مالی آن با کاه و کلش مربوط معدل ۶۰۰ میلیون تومان بود.
وی ادامه داد: محصولات دیگری مانند ذرت علوفهای در ۶ هکتار و نخود آبی دو هکتار و دیم در چهار هکتار در مزارع مجتمع دامپروری دانشگاه زیر کشت رفته که درآمدزایی این مزارع نیز مناسب و بهینه است به صورتی که پیشبینی برداشت محصول از هر هکتار ذرت علوفهای ۱۰۰ تن و هر هکتار نخود آبی یک تن و نخود دیم ۵۰۰ کیلوگرم است.
غنیزاده گفت: از برنامههای آینده حوزه کشاورزی مجتمع کشاورزی و دامپروری در دانشگاه آزاد کرمانشاه، افزایش سطح زیر کشت زمینهای آبی بوده که در تولید بهینه بسیار حائز اهمیت است.
وی در مورد باغ میوه «به» در مجتمع کشاورزی و دامپروری واحد کرمانشاه، گفت: این باغ اکنون سه ساله است و به سیستم آبیاری نوین «بابلر» مجهز بوده و تولید محصول دارد، اما در چند سال آینده به باردهی اقتصادی میرسد و میتواند در صورت تکمیل پروژه در کسب درآمدهای غیرشهریهای حائز اهمیت باشد؛ از برنامههای آینده در زمینه باغداری نیز میتوان به افزایش مساحت باغ میوه به چهار هکتار با همکاری جهاد کشاورزی استان اشاره کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد کرمانشاه در مورد درآمدزایی واحد گاوداری مجتمع کشاورزی و دامپروری در این دانشگاه، گفت: اکنون ۴۱ رأس گاو شیری و پرواری در این مجتمع نگهداری میشود که متأسفانه در سنوات گذشته از امتیاز مجوز این واحد در تهیه علوفه یارانهای استفاده نشده که همین مسئله موجب زیانده بودن گاوداری شده بود و اکنون این مشکل حل شده است.
وی بیان کرد: در جلسهای که با حضور اعضای هیئترئیسه دانشگاه آزاد کرمانشاه در مجتمع دامپروری این واحد دانشگاهی برگزار شد، برای جلوگیری از فروش ارزانقیمت گوسالههای یکروزه مقرر شد علوفه مورد نیاز دامها در زمان مناسب تهیه و گوسالههای تولیدی پرواربندی و پس از رسیدن به وزن مناسب به فروش رسند و این امر نیز در سودآوری بیشتر این واحد مؤثر است.
غنیزاده تأکید کرد: بهدلیل فروش دامهای شیری در سنوات گذشته شاهد زیانده شدن واحد دامپروری مجتمع بودیم که اکنون با افزایش تعداد دامها تا سقف ۱۰۰ رأس که طبق مجوز است و در دستور کار قرار گرفته است؛ مطمئنا بهزودی شاهد سودآوری بیشتر این مجتمع خواهیم بود.