به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری در چهارمین نشست سرآمدان علمی ایران گفت: برنامه فدراسیون سرآمدان علمی را همچون دیگر برنامههای بنیاد ملی نخبگان به جریان انداخته و پیش میبریم تا نشان دهیم افراد و نیروی انسانی تا چه اندازه اهمیت دارند.
ستاری با پرسش این سوال که نگاه کشور به افراد مستعد و نخبه چگونه است، بیان کرد: متاسفانه کشور به کونهای برنامهریزی نشده است که پذیرای افراد نخبه باشد و نسبت به اینکونه افراد بی تفاوت هستیم.
وی با ذکر مثالی توضیح داد: برای ۱۰۰ نفر اول کنکور افغانستان بورس تحصیل در دانشگاههای ایران را گذاشتیم و ۸۵ نفر در پی آن به ایران آمدند و هماکنون در دانشگاههای ایران مشغول تحصیل هستند. ۳۰ نفر از این افراد دانشجوی رشته پزشکی هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تاکید بر اهمیت بخشیدن به افراد نخبه و توانمند اظهار داشت: متاسفانه در دانشگاهها هم با چنین افرادی برخوردی اداری و همچون دیگران داریم یعنی اساتید و دانشجویان شاخص با دیگران برایمان فرقی ندارد.
وی یادآور شد: پلتفرمهایی همچون فدراسیون سرآمدان علمی برای هدف تغییر نگرش هستند که دانشگاهها و کشور بدانند چگونه با افراد شاخص و مستعد برخورد کنند.
به گفته ستاری، بنیاد ملی نخبگان نیز در انتها یک تغییر فرهنگ و ریل تفکری در کشور است وگرنه در کشورهای مطرح مثل ایران بنیادی به اسم بنیاد ملی نخبگان وجود ندارد؛ لذا باید نوع نگاه به افراد تغییر کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور بیان کرد: امسال ۲۰ میلیارد تومان برای بحث سرآمدان علمی اختصاص دادیم هرچند که باید بیش از اینها بها داده شود.