به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، دهها قانونگذار مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را ارائه کردهاند که خواستار در نظر گرفتن تحریمهای مالی برای اشخاص، سازمانها و دولتهایی است که به حماس کمکرسانی میکنند.
این طرح که ۵۵ قانونگذار از هر دو حزب آمریکا آن را ارائه کردهاند خواستار «اعمال تحریمهای مالی علیه اشخاص، سازمانها و دولتهای خارجی است که به حماس، جهاد اسلامی فلسطین یا وابستگان آنها کمکرسانی میکنند.»
چنانچه این طرح در هر دو شاخه قانونگذاری کنگره به تصویب رسیده و پس از امضای رئیسجمهور آمریکا به قانون تبدیل شود، قوه مجریه را ملزم به ارائه گزارشی به کنگره برای شناسایی اشخاص، سازمانها یا حامی حماس، جهاد اسلامی فلسطین یا وابستگان آنها میکند.
«جاش گاتمیر» و «برایان ماست»، قانونگذاران ایالتهای نیوجرسی و فلوریدا این طرح را معرفی کردهاند. گاتمیر در بیانیهای گفت: «اهمیت حیاتی دارد که ایالات متحده و متحدانمان به منزوی کردن گروههای تروریستی مانند حماس و جهاد اسلامی از طریق قطع منابع مالی آنها ادامه دهند.»
چنانچه این طرح به قانون تبدیل شود رئیسجمهور آمریکا میتواند کمکهای دولت این کشور به هر دولت یا سازمانی که به حماس و سازمان جهاد اسلامی کمک رساندهاند قطع کند.
طرح قانونگذاران آمریکایی در شرایطی ارائه شده که کشورهای غربی بعد از درگیری ۱۲ روزه میان رژیم صهیونیستی و حماس از افزایش محبوبیت حماس احساس نگرانی میکنند.
اخیراً نتایج یک نظرسنجی نشان داده که حمایت مردم فلسطین از حماس پس از پیروزی مقاومت در نبرد «شمشیر قدس» علیه دشمن صهیونیستی به صورت قابل توجهی افزایش یافته است.
مرکز پژوهشهای سیاسی فلسطین در این نظرسنجی که روز ۲۶ خرداد منتشر شد به این نتیجه رسید که پیروزیهای حماس در مقابله با رژیم صهیونیستی، تحول گستردهای را در نزد افکار عمومی علیه تشکیلات خودگردان و رهبران آن به نفع «حماس» و مقاومت مسلحانه ایجاد کرده است.
براساس این نظرسنجی، بیشتر فلسطینیها با تصمیم تشکیلات خودگردان برای به تعویق انداختن انتخابات در فلسطین مخالف هستند و حدود ۷۰ درصد آنها خواهان برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاستی هستند و معتقدند که «حماس» برای رهبری ملت فلسطین شایستهتر است.
این نظرسنجی همچنین نشان داده است که محبوبیت «محمود عباس» به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان کاهش یافته است و همچنین ۷۷ درصد شرکت کنندگان معتقدند که حماس پیروز نبرد «شمشیر قدس» بوده و به همین نسبت معتقدند که مقاومت برای دفاع از قدس و اماکن مقدس آن وارد جنگ با اسرائیل شد نه به خاطر رقابت با جنبش فتح.
درگیری رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطین از روز دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه و پس از پایان ضربالاجل مقاومت به تلآویو مبنی بر لزوم پایان تعرضها در قدس و مسجدالاقصی آغاز شد.
در این درگیری که تا بامداد ۳۱ اردیبهشتماه ادامه داشت رژیم صهیونیستی با حملات خشن به مناطق مسکونی، زنان و کودکان فلسطینی را به شهادت رساند. گروههای مقاومت فلسطین در پاسخ به این جنایتها مواضع این رژیم را هدف حملات گسترده راکتی قرار دادند، به گونهای که سامانه گنبد آهنین در رهگیری بسیاری از راکتها ناکام ماند.
در این درگیری که تا بامداد جمعه هفته پیش (۳۱ اردیبهشتماه) ادامه داشت رژیم صهیونیستی با حملات خشن به مناطق مسکونی، زنان و کودکان فلسطینی را به شهادت رساند. گروههای مقاومت فلسطین در پاسخ به این جنایتها مواضع این رژیم را هدف حملات گسترده راکتی قرار دادند، به گونهای که سامانه گنبد آهنین در رهگیری بسیاری از راکتها ناکام ماند.