به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عصر امروز در حاشیه رونمایی از واکسن اسپوتنیک ایرانی، با اشاره به اینکه ایران جزء معدود کشورهایی است که واکسن کرونا تولید میکند، گفت: از همان ابتدا متوجه شدیم که با یک معجون از ویروس مواجه هستیم که با اجدادش متفاوت است.
وی با اشاره به این که هنوز هم کسی نمیتواند مدعی شود این ویروس کامل شناخته شده است و رفتار آینده آن را میتوان تشخیص داد، افزود: سوالاتی از ابتدای وجود داشت؛ ابتدا نمیدانستیم بیماری واکسن دارد یا خیر؟ واکسن چند درصد ایمن زایی خواهد داشت؟ و اینکه آیا واکسن تولیدی در مقابل با سویههای جدید ویروس ایمنسازی کرد یا خیر؟!
وی با اشاره به ابعاد ناشناخته ویروس کرونا، افزود: امروزه هیچ بیمارستانی با کمبود تخت آی سی یو و اکسیژن مواجه نیست.
وزیر بهداشت گفت: به یاد دارم روزی که خبر شیوع کووید ١٩ را شنیدیم اعلام کردم خودتان را برای سخت ترین کارزار برای مبارزه با پیچیده ترین موجود جهان آماده کنید و وقتی از نظر ایمونولوژی این ویروس را بررسی کردم دیدیم این ویروس پیچیده با اجدادش متفاوت است.
وی گفت: در اوج تحریم ها هیچ بیماری پشت درب بیمارستان به هیچ دلیلی سرگردان نشد ، ما در روزهای نخست نمی دانستیم بیمار کووید ٢۵ تا ٣۵ لیتر در دقیقه اکسیژن می خواهد و قبل از آن مصرف اکسیژن ما یک تا ٢ لیتر در دقیقه برای هر بیمار بود و بیمارستان های ما با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شدند، در یک سال میزان تخت ای سی یو ٢ برابر شد و ۴٧٠ بیمارستان به اکسیژن ساز با ظرفیت بالا مجهز شدند و اکنون ١۴ هزار تخت بیمارستانی که ٣٠ درصد ای سی یو است هر هفته افتتاح می کنیم.
نمکی گفت: ما در روزهای نخست عزیزانی را از دست دادیم که نتوانستیم حداقل ها را برایشان فراهم کنیم و تشت رسوایی آمریکایی ها درباره ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به ایران افتاد و علی رغم اینکه اعلام می کردند هیچ محدودیتی برای ایران قائل نیستیم اما این دروغ رو شد و رئیس جمهور آمریکا هفته پیش اعلام کرد از این پس ما مشکلی برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی نداریم و ما با سختی دارو و تجهیزات تامین می کردیم.
نمکی گفت: ما در کمتر از ٢ ماه ونتیلاتور و ماسک تولید کردیم و انقلابی ایجاد شد و ما امروز صادرکننده ماسک و تجهیزات هستیم و وقتی گفته شد رمدسیویر و فاویپیراویر برای بیماران موثر است نگذاشتیم داغ آنها بر دل مردم و بیماران بماند و ٣ تا ۴ شرکت آن را همزمان با واردات تولید کردند و ما امروز به نوع خارجی این داروها نیاز نداریم .