کد خبر:۹۴۷۵۹۸
آخر هفته با اخبار فناوری|

هر آنچه که باید درباره لیزر‌های درمانی بدانیم/ از جدیدترین روش درمان سرطان تا حذف ویروس کرونا با یک ماده استنشاقی

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

 

هر آنچه که باید درباره لیزر‌های درمانی بدانیم؟

 

 نور‌های معمولی مانند لامپ دارای طول موج‌های بسیاری است که در همه جهت‌ها پخش می‌شود. از سوی دیگر، اما نور لیزر دارای طول موج خاصی است. آن طور که داوود دانایی می‌گوید طول موج‌های مختص نور لیزر، در یک پرتوی باریک متمرکز شده و نوری با شدت بسیار بالا ایجاد می‌شود. از آنجا که لیزر‌ها می‌توانند بسیار دقیق بر روی نقاط با ابعاد بسیار کوچک تمرکز کنند، می‌توان از آن‌ها برای کار‌های جراحی بسیار دقیق یا برای برش دادن بافت به جای چاقوی جراحی استفاده کرد.

 

جمعه ۹ صبح / هر آنچه که باید درباره لیزر‌های درمانی بدانیم؟ / از جدیدترین روش درمان سرطان تا حذف ویروس کرونا با یک ماده استنشاقی

 

روشی نوین برای درمان غیر تهاجمی سرطان ارائه شد

 

دانشمندان دستورالعمل زیست‌سازگاری را برای سنتز نانوذرات طلا با مورفولوژی بهینه برای جذب نور نزدیک به مادون قرمز با استفاده از یک مولکول زیستی به نام پپتید B ۳ طراحی کرده‌اند. این نانوذرات با تبدیل نور جذب شده به گرما، امکان از بین بردن سلول‌های سرطانی را دارند. نتایج این پروژه درک جدیدی از روش‌های درمان غیرتهاجمی سرطان ارائه می‌دهد که در آن با سنتز نانو‌پلاک‌های طلای مثلثی و دایره‌ای می‌توان سلول‌های سرطانی را نابود کرد.

 

۱۶۴ اختراع ایرانی بین‌المللی شد

 

کانون پتنت ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد تا از مخترعین و مالکیت معنوی آن‌ها حمایت کند. ثبت مقدار پتنت بین‌المللی یکی از نشانه‌های پیشرفت کلی زیست‌بوم نوآوری کشور محسوب می‌شود. به تازگی آمار میزان ثبت بین‌المللی پتنت کشور منتشر شده است و ۱۶۴ اختراع، به ثبت رسیده است.

 

روشی نوین برای تشخیص سریع تومور سرطانی

 

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پنگ بو از انستیتوی اپتیک و مکانیک دقیق شیان (XIOPM)، آکادمی علوم چین (CAS)، نانوذرات زیست سازگار، غیرسمی (NPs) KHLF (K ۵ HoLi ۲ F ۱۰) ساختند که با کمک فلورسنت مادون قرمز نزدیک می‌تواند تومور سرطانی را به سرعت تشخیص دهد.

 

مسابقه طراحی بازی‌های رایانه‌ای برگزار می‌شود

 

رویداد بازی‌های جدی شناختی ماراتنی برای ساخت است و به مدت ۳ روز با هدف ایده پردازی و تجربه ساخت یک بازی جدی برگزار می‌شود. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی با همکاری با بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای و بنیاد ملی نخبگان با هدف شناخت استعداد‌های برتر و توانمندی‌های شرکت‌های خلاق و ایده‌پرداز که در علوم و فناوری‌های شناختی فعالیت می‌کنند، حضور ایده‌پردازان در این ماراتن فناورانه آسان کرده است.

 

حذف ویروس کرونا از سیستم تنفسی با یک ماده استنشاقی

 

پژوهشگران نشان دادند که می‌توان از طریق یک ماده استنشاقی جدید حاوی نانوذرات با ویروس کرونا مقابله کرد. این ماده استنشاقی برای هدف قرار دادن پروتئین سنبله SARS-CoV-۲ استفاده می‌شود. نتایج این مطالعه برای از بین بردن ویروس کرونا بسیار امیدوارکننده است و درمان موثر بالقوه‌ای برای بیماری کرونا ارائه می‌دهد. در آزمایش‌های انجام شده، این نانوماده بعد از استنشاق می‌توانند محافظت موثری در برابر عفونت با ویروس کرونا داشته باشند.

 

 هر آنچه که باید درباره لیزر‌های درمانی بدانیم؟ / از جدیدترین روش درمان سرطان تا حذف ویروس کرونا با یک ماده استنشاقی

 

تبدیل آب شور به شیرین با دستگاه تصفیه نانویی

 

شرکت پیام آوران نانو فناوری فردانگر یکی از شرکت‌های پیشرو در حوزه تصفیه آب با کمک فناوری نانو، دستگاهی برای تصفیه آب شور و تبدیل آن به آب شیرین ساخته است که برای استفاده در مناطق کویری ایده‌آل است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار