به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اینکه ۱۸ اردیبهشت ماه رأی نهایی و قطعی دادگاه بررسی فسخ قرارداد واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه مبنی بر خلع ید کارفرمای آن (امید اسدبیگی) صادر شده، اما هنور این حکم اجرایی نشده و تیم مدیریتی جدید از سوی دولت، معرفی نشده است.
تعلل دولت در اجرای حکم مذکور، خسارات بسیاری به این شرکت و کارگران آن وارد آورده که این خسارات شامل عدم تخصیص کامل حقآبه هفت تپه از سوی وزارت نیرو، ۲ ماه حقوق معوق کارگران و کارکنان شرکت و تمدید نشدن قراردادهای کاری کارگران دفع آفات شده که منجر به شروع اعتراضات کارگری در این مجموعه شده است.
به منظور اطلاع دقیقتر از وضعیت هفت تپه به گفتگو با یکی از فعالان کارگری کشت و صنعت نیشکر پرداختیم و او در این باره گفت: بیشتر از ۲ ماه از صدور حکم خلع ید کارفرمای سابق گذشته و هنوز تیم مدیریتی اسدبیگیها در شرکت مستقر هستند و با اینکه بارها از مسئولان استانی و کشوری درخواست و پیگیری کردیم تا هر چه سریعتر حکم را اجرایی کنند، هنوز این اتفاق صورت نگرفته و منتظر تحقق وعده آنها مبنی بر معرفی تیم مدیریتی جدید و تعیین تکلیف وضعیت هفت تپه هستیم.
این فعال کارگری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه اضافه کرد: کارگران این شرکت با همراهی برخی مسئولان و نهادهای نظارتی، پنج سال تلاش کردند تا قرارداد واگذاری این شرکت به اسدبیگیها فسخ شود و به موجب تخلفاتی که در نحوه واگذاری و قیمت گذاری آن صورت گرفته بود، در نهایت این مهم انجام شد که منجر به برگزاری جشن آزادی هفت تپه از سوی کارگران شد و امیدواریم مسئولان مربوطه همانگونه که تا صدور حکم خلع ید، همراه کارگران و کارکنان این شرکت بودند، باز هم با اجرای سریعتر حکم و معرفی تیم مدیریتی جدید به حمایت از این مجموعه و کارگرانش بپزدازند.
وی ادامه داد: یکی از عواقب تعلل در اجرای حکم خلع ید کارفرمای سابق و عدم معرفی تیم مدیریتی جدید از سوی دولت، تخصیص نیافتن حقآبه شرکت است و با اینکه تمامی شرکتهای نیشکری استان خوزستان امسال این حقآبه را دریافت کردند، وزارت نیرو به بهانه کم آبی از تخصیص کامل حقآبه مزارع نیشکری هفت تپه سر باز زده است.
به گفته این فعال کارگری هفت تپه، سهم حقآبه هفت تپه ۳۲ متر مکعب آب از سد دز است با این حال، فقط ۱۶.۵ متر مکعب آب به این شرکت تخصیص داده شده که این میزان جوابگوی کاشت و آبیاری نیشکرها را نمیدهد.
وی خاطرنشان کرد: عدم تخصیص کامل این حقآبه باعث شده بخشی از مزارع نیشکری که از قبل کشت شده اند در معرض نابودی قرار گیرند و علاوه بر آن، نتوانیم نیشکر جدیدی کشت کنیم که این موضوع باعث افت شدند میزان تولید و برداشت نیشکر در فصل بهره برداری میشود.
این فعال کارگری شرکت هفت تپه با اشاره به وضعیت معوقات کارگران، یادآور شد: یکی دیگر از مضرات حضور تیم مدیریتی اسدبیگیها در شرکت و تعلل در معرفی تیم مدیریتی جدید، پرداخت نشدن ۲ ماه حقوق کارگران و کارکنان این مجموعه است و از اردیبهشت ماه تا به الان، هیچ پرداخت حقوقی صورت نگرفته و پرداخت هر چه سریعتر این مطالبه خواسته جدی کارگران است.
وی ادامه داد: در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقها و تمدید نشدن قرارداد کاری ۱۷۰ نفر از کارگران دفع آفات، چند روزی است که اعتراضات کارگری مسالمت آمیزی را مقابل دفتر مدیریت شرکت برگزار کرده ایم و در این اعتراضات اعلام کردیم که خواستههای اصلی ما، خروج فوری کارفرمای خلع ید شده و محاکمه آنان، پرداخت حقوقهای معوقه و تمدید فوری قراردادهای تمامی کارگران دفع آفات، بازگشت به کار کارگران اخراجی و واکسیناسیون عمومی و رایگان تمامی کارگران شرکت علیه ویروس کرونا است و تا تحقق این مطالبه، دست از اعتراضات نخواهیم کشید.
این فعال کارگری خاطرنشان کرد: از مسئولان مربوطه میخواهیم هر چه سریعتر اقدامات لازم برای تعیین تکلیف وضعیت شرکت و خروج کارفرمای خلع ید انجام دهند و تیم مدیریتی جدید در این شرکت مستقر شود. بارها اعلام کردیم، مطالبه کارگران پیوستن هفت تپه به شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی استان خوزستان است و با واگذاری آن با هر گونه بخش خصوصی و خصوصیهای به اصطلاح تعاونی مخالف هستیم؛ از این رو، لازم است که مسئولان به این نکته توجه ویژهای داشته باشند.