به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
دانشبنیانها «مهپاش ضد سرقت» ساختند
یک شرکت دانش بنیان «مهپاش امنیتی» ضد سرقتی را تولید کرده است که صاحبان مغازه میتوانند با فشردن آن پدال آن مه بسیار غلیظی را در عرض چند ثانیه تولید کنند. این مه با مه طبیعی بسیار متفاوت است و شخص داخل آن نمیتواند چند سانتیمتری خود را ببیند، به همین دلیل سارق چارهای جز ترک محل ندارد.
استفاده از الکترودهای نانویی برای درمان دیجیتالی بیماریهای شدید
مرکز نوآوری مرک با هدف ایجاد محرکهای عصبی هوشمند برای درمان هدفمند بیماریهای مزمن راهاندازی شده است. این مرکز نوآوری با همکاری یک شرکت که در حوزه الکترونیک فعالیت میکند بر فعالسازی تحریک عصبی شدید با استفاده از الکترودهای گرافن متمرکز شده است تا راه حلی برای درمان بیماریهای شدید باشد.
ناباروری چگونه با سلولهای بنیادی درمان میشود؟
در سراسر جهان ناباروری ۸ تا ۱۲ درصد از زوجها را در سنین باروری تحت تاثیر خود قرار میدهد و به یک مشکل رایج تبدیل شده است. روشهای زیادی برای درمان ناباروری وجود دارد، از جمله دارو، تلقیح داخل رحمی و لقاح آزمایشگاهی. در سالهای اخیر، درمان سلولهای بنیادی امیدهای تازهای را در زمینه مدیریت ناتوانی تولید مثل ایجاد کرده است. سلولهای بنیادی نوعی از سلولها هستند که ویژگی تمایز نیافتگی و خود تجدیدشوندگی به انان کمک میکند که در شرایط مناسب بتوانند سلولهای تخصصی تولید کنند. آنطور که حسین سلطانی نژاد مدیر فناوری و تجاری سازی ستاد توسعه فناوری سلولهای بنیادی بیان میکند، این سلولها در تمامی مراحل جنینی، نوزادی و بزرگسالی وجود دارند و میتوانند به انواع مختلفی از سلولها تکثیر شوند.
ساختار جدیدی از DNA ویروسها را به دام میاندازد
هیچ پادزهر موثری در برابر بیشتر عفونتهای ویروسی وجود ندارد. یک تیم تحقیقاتی بین رشتهای در دانشگاه صنعتی مونیخ رویکرد جدیدی برای مقابله با این عفونتها ارائه کرده است. آنها ویروسها را با کپسولهای نانو به دام انداخته و از بین میبرند، کپسولهایی که با استفاده از روش DNA اوریگامی ساخته شدهاند. این راهبرد پیش از این در محیط کشت سلولی علیه هپاتیت و ویروسهای مرتبط با آدنو آزمایش شده است. این فناوری همچنین ممکن است در برابر ویروسهای کرونا موثر باشد.
ساخت نانوزیست حسگری که به سرعت کرونا را تشخیص میدهد
دانشگاه RMIT در حال همکاری با شرکایی از جمله استارتآپ زیست پزشکی استرالیایی سوتریوس (Soterius) است تا حسگر زیستی ساخته شود که قابلیت تشخیص مقادیر بسیار کم از ویروس کرونا و انواع آن را داشته باشد. این حسگر جدید که قابل اعتماد، دقیق و غیرتهاجمی است میتواند نتایج را در مدت زمان یک دقیقه ارائه دهد. با این کار فرد میتواند به محض وارد شدن به محیط کار خود درصورت آلودگی، هشدار دریافت کند.