آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۱۱۱۶
زنگنه در گفتگو با دانشجو:

اکثر گروه‌های سیاسی عراق مخالف الکاظمی هستند/ سفر نخست‌وزیر به آمریکا بیشتر وقت گذرانی است

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی گفت:مقامات عراقی از جمله نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور قبل از سفر به آمریکا باید موافقت همه گروه‌های سیاسی در عراق را جذب می‌کردند این در حالی است که همه همراهان الکاظمی در سفر به واشنگتن وزرایی از یک طیف و جناح خاص هستند.

صباح زنگنه سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص انتقاد احزاب مختلف در عراق پیرامون اظهارات روز گذشته وزیر خارجه این کشور در واشنگتن و اعلام نیاز بغداد به نیرو‌های آمریکایی در حوزه آموزش و تجهیزات گفت: مشکل اصلی در این کشور آن است که دولت فعلی عراق دولتی با شرح وظایف محدود است.

وی ادامه داد: این شرح وظایف در راس خود موظف است تا فضا را برای انتخابات زود هنگام مهیا کند و لذا یک دولتی نبود که با اختیار تام بتواند قرارداد یا توافق نامه‌ای امضا کند.

زنگنه تصریح کرد: از این منظر سفر مقامات عراقی به آمریکا یک نوع وقت گذرانی است و این موضوع مشکل اساسی در حکومت عراق است.

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه دولت فعلی در عراق مورد حمایت همه جناح‌های سیاسی در این کشور نیست گفت: تنها برخی جریان‌های سیاسی مانند کرد‌ها و برخی احزاب منطقه غرب عراق مانند اهل تسنن هستند که با هر نوع مذاکره‌ای که توسط دولت الکاظمی صورت پذیرد موافق هستند، اما اکثریت احزاب عراقی عملا مخالف این نوع اختیارات و توسعه شرایط و مذاکرات برای بحث‌های دراز مدت در عراق هستند.

وی با اشاره به بی تفاوتی آمریکایی‌ها در این خصوص گفت: آمریکا به دنبال آن است که یک مقام عراقی ولو به شکل صوری به عنوان نخست وزیر یا وزیر خارجه عراق با آن‌ها ملاقات کند و این ملاقات‌ها به نوعی کلاه گذاشتن بر سر مردم عراق است.

زنگنه با تاکید براینکه ذکر این نکته را نباید از نظر دور داشت که مردم عراق مخالف همکاری صنعتی، فنی و تکنولوژی با عراق نیستند گفت: مشکل اصلی مردم صرفا با حضور نظامی آمریکا درعراق است که حضوری تهدید کننده برای حاکمیت نظام این کشور است

سفیر سابق ایران در سازمان همکاری اسلامی ادامه داد: نیرو‌های آمریکایی در طول این مدت حتی به نیرو‌های امنیتی عراق نیز حمله کردند و این در حالی است که آمریکایی‌ها خود را صاحب اختیار در این کشور می‌دانند تا به این ترتیب هر گونه اقدام نظام در عراق انجام دهند و کسی جلوه دار آن‌ها نباشد.

وی افزود: تا این لحظه امریکایی‌ها تسلط بر تحرکات هوایی در عراق را به شدت تحت کنترل خود قرار دادند اقدامی که از دایره کنترل عراق بیرون است و تا زمانی که آمریکا در فضای هوایی عراق کنترل داشته باشد کم و زیاد شدن نیرو‌های آن‌ها در این کشور به معنی خروج از عراق نخواهد بود.


زنگنه در پایان خاطر نشان کرد: مقامات عراقی از جمله نخست وزیر و وزیر خارجه این کشور قبل از سفر به آمریکا باید موافقت همه گروه‌های سیاسی در عراق را جذب می‌کردند این در حالی است که همه همراهان الکاظمی در سفر به واشنگتن وزرایی از یک طیف و جناح خاص هستند جز یک نفر که وزیر مربوط به امور امنیتی عراق است همگی خواستار ادامه حضور آمریکا در عراق هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار