کد خبر:۹۵۲۰۸۱

طرح تحقیقاتی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سنندج در کشور چین‎‎ عنوان برتر را کسب کرد

طرح تحقیقاتی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سنندج با عنوان «بررسی بیان ژنی آدیپوکین‌های آپلین، ویسفاتین و آیریسین در تخمک، جنین و سلول‌های پیرامونی در گاومیش» در کشور چین‎‎ عنوان برتر را کسب کرد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، برهان شکراللهی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد سنندج و محقق پسادکتری در اکتبر ۲۰۲۰ به مدت یک سال به استخدام مؤسسه بزرگ گاومیش چین درآمد و در بدو ورود به تعریف طرح تحقیقاتی با عنوان «بررسی بیان ژنی آدیپوکین‌های آپلین، ویسفاتین و آیریسین در تخمک، جنین و سلول‌های پیرامونی در گاومیش» اقدام کرد.


آدیپوکین‌ها ترشحات بافت چربی هستند که ۲۷ سال پیش در سال ۱۹۹۴ برای نخستین بار شناسایی شدند. لپتین نخستین آدیپوکین کشف شده بود که نخستین بار به عنوان عامل چربی سنج بدن مورد ارزیابی قرار گرفت که بعداً مشخص شد که با تولیدمثل و بلوغ جنسی در انسان و حیوانات دارای ارتباط بسیار قوی است، پس از آن آدیپوکین‌های مختلفی شناسایی شد. آدیپوکین‌های مورد مطالعه در این پروژه از جدیدترین آدیپوکین‌ها هستند که هنوز اعمال تولیدمثلی آن‌ها مورد شناسایی قرار نگرفته است.


به همین دلیل مؤسسه گاومیش چین امکانات لازم را در اختیار وی قرار داد که به نتایج بسیار جدیدی دست پیدا کردند. در همین راستا مقاله اجمالی درباره نقش‌های شناخته شده این ترکیبات در حیوانات مزرعه‌ای در ژورنال Theriogenology Q ۱ به چاپ رسید که نویسنده آن شکراللهی بود.


با توجه به ارزیابی دولت محلی چین از پروژه‌های محققان خارجی، این پروژه در گروه پروژه‌های برتر قرار گرفت و در همین راستا گزارشی تفصیلی از این پروژه در تلویزیون دولتی کشور چین پخش شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار