آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۲۴۰۰
اتحادیه اروپا:

گسترش نفوذ چین در آفریقا و آمریکای لاتین نگران‌کننده است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از گسترش نفوذ چین در آفریقا و آمریکای لاتین انتقاد کرد و هشدار داد ممکن است اروپا رقابت بر سر نفوذ در این مناطق را به چین ببازد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از انتقال «ناکافی» واکسن کرونا به آفریقا و آمریکای لاتین انتقاد کرد و هشدار داد که با این روند اروپا ممکن است رقابت بر سر نفوذ را به چین ببازد.

پایگاه پولیتیکو نوشته اظهارات بورل در شرایطی مطرح شده که اتحادیه اروپا به وعده‌هایش در قبال آفریقا و آمریکای لاتین هم در زمینه کمک به مبارزه با کرونا و هم در زمینه برقراری پیوند‌های تجاری عمل نکرده است.

طبق ادعای پولیتیکو، همزمان چین واکسن‌های بیشتری به این مناطق ارسال کرده، سرمایه گذاری‌های بزرگی انجام می‌دهد و در حال توسعه نفوذش در آن مناطق است.

بورل در جریان برگزاری همایشی در دانشگاهی در اسپانیا گفت: «توسعه نفوذ چین در آفریقا و آمریکای لاتین باید ما را نگران کرده و ذهنمان را مشغول کند. در اروپا، ما ۶۰ درصد جمیعتمان را واکسینه کرده‌ایم این رقم در آفریقا ۲ تا ۳ درصد است. تأمین‌کننده بزرگ واکسن برای آفریقا کدام کشور است؟ چین! بزرگترین عرضه کننده واکسن به آمریکای لاتین کیست؟ چین.»

پایگاه پولیتیکو مدعی شده چین طی ماه‌های گذشته «دیپلماسی واکسن» را در کشور‌های در حال توسعه سرعت بخشیده است. چند هفته قبل‌تر، «شی جین پینگ»، رئیس‌جمهور آمریکا وعده داد ۳ میلیارد دلار به کشور‌های فقیرتر کمک می‌کند.

چین علاوه بر این، ۵۰۰ میلیون دوز واکسن به کشور‌های در حال توسعه عرضه کرده است.

بورل این وضعیت را با وعده‌های رئیس کمیسیون اروپا که وعده داد ۲۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا به کشور‌های متوسط از لحاظ درآمد و متوسط رو به پایین کمک خواهد کرد. او گفت: «بله، اما کی؟ مسئله فقط تعهد دادن نیست، کارآمدی هم هست.»

بورل گفت بر اساس ارقامی که به رویت او رسیده اروپایی‌ها «حدود ۱۰ میلیون دوز واکسن در آفریقا که قاره‌ای با ۱.۵ میلیارد جمعیت است توزیع کرده‌اند. این، واقعاً کافی نیست.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار