به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از تاس، «ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که هیئت آمریکایی آماده بازگشت به «وین» برای گفتگو با ایران جهت احیای برجام است، اما این تهران است که باید درباره حضور و مشارکت خود تصمیم بگیرد.
پرایس ادعایش را این چنین مطرح کرد: ما آماده ایم برای ادامه گفتگوهای غیر مستقیم مبنی بر بازگشت متقابل به برجام به وین برگردیم. بسیار واضح است که مقامات در دولت ایران باید تصمیماتی در درون سیستم خودشان درباره مسیری که میخواهند ادامه دهند، بگیرند.
مطابق ادعای پرایس، چارچوب زمانی دور احتمالی بعدی (هفتمین دور) هنوز اعلام نشده است. وی اضافه کرد: ما همچنان معتقدیم که دیپلماسی عملیترین و موثرترین راه را برای پیشرفت ارائه میدهد. پرایس همچنین ادامه داد که واشنگتن به گفتگوها جهت تبادل زندانیان با تهران ادامه میدهد.
وی در این باره مدعی شد: ما گفته ایم که تضمین آزادی شهروندان آمریکایی که به طور غیرعادلانه در زندان هستند، یکی از اولویتهای مهم است. تا موقعی که آنها با خیال راحت بتوانند به جمع خانوادههای خود بازگردند، از تلاش برای آزادی شان دست برنخواهیم داشت.
این اظهارات پرایس در حالی است که پیشتر، «نورنیوز» پایگاه خبری نزدیک به شورای امنیت ملی ایران، گفته بود که به دلیل تداوم عهدشکنیهای آمریکا، ایران طرح مبادله ۴ زندانی و گرفتن ۷ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده را از دستور کار خارج کرده است.
از سوی دیگر، آمریکاییها میگویند که از نزدیک در حال رصد فرآیند انتقال قدرت در ایران هستند و منتظرند که ببینند رئیس جمهور جدید ایران چگونه بر فرآیند گفتگوهای غیرمستقیم میان واشنگتن و تهران برای بازگشت دوجانبه به برجام تأثیر خواهد گذاشت.
آخرین دور گفتگوها شش هفته پیش در روز ۲۰ ژوئن ۲۰۲۱ به پایان رسید و از آن زمان تاکنون، هیچکدام از طرفها برنامهای برای برگزاری دور جدید گفتگوها ترتیب نداده اند. این در حالی است که به ادعای «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده فرآیند مذاکره با ایران برای احیای توافق هستهای ۲۰۱۵ «نمی تواند بطور نامحدود ادامه یابد».
بلینکن در یک کنفرانس خبری در کویت پیرامون این موضوع مدعی شد: «واشنگتن به دیپلماسی متعهد است، اما این فرآیند نمیتواند برای یک مدت نامحدود ادامه یابد».
«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در نهادهای بینالمللی مستقر در وین نیز گفته بود که تاریخ دقیق آغاز دور هفتم مذاکرات وین هنوز مشخص نیست. اولیانوف در این باره افزود: با توجه به روی کار آمدن یک رئیس جمهور جدید و تشکیل دولتی جدید، نمیدانیم در رویکرد ایرانیها چه تغییراتی ممکن است ایجاد شود. این احتمال که دیدگاههای طرف ایرانی در باب برخی موضوعات مورد بحث در وین (با دولت جدید) تطابق داده خواهد شد، رد نمیشود. اما هنوز چیزی در این رابطه نمیدانیم.
اولیانوف تاکید کرد که حصول توافقی جدید در باب برنامه هستهای ایران غیر ممکن است و جایگزینی برای احیای برجام به شکل اولیه آن وجود ندارد.
گفتگوهای پنج قدرت جهانی (روسیه، چین، انگلیس، آلمان و فرانسه) با ایران بر سر احیای برجام از ماه آوریل سال جاری در وین پایتخت اتریش کلید خورد.