به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فرنام در ابتدا و درباره اینکه گردشگری شهری چیست، گفت:" اولین چیزی که در حوزه گردشگری یاد میاد فضاهای خارج از شهر است، ولی باید به این توجه کنیم که ما فضاها و بافتهای خیلی زیادی هم در خود شهرها داریم که بسیار دیدنی هستند و حتی در حوزه اقتصادی هم سودآوری دارند. پیش از شیوع کرونا درآمد بسیار بالایی که در حوزه گردشگری کسب میشد مربوط به حوزه گردشگری شهری بود. ما در ایران پیش از کرونا سالیانه ۹ میلیون گردشگر داشتیم که به کشور میآمدند. "
وی درخصوص ورود گردشگر به کشور گفت:" ما چشم انداز خوبی در حوزه گردشگری داریم. ایران مقصدی اقتصادی و مقرون به صرفه است و هر گردشگر خارجی میتواند با هزینهای اقتصادی از همه جاذبهها دیدن کند و سفر بی نظیری داشته باشد. "
پژوهشگر مسکن و شهرسازی درباره شغلهایی که به واسطه گردشگری ایجاد شد هم توضیح داد:" به واسطه گردشگری شهری، شغلهای بسیاری در شهرها و روستاها ایجاد شد و فرصتهای شغلی بسیاری هم وجود دارد که میتوان به آنها پرداخت. "
فرنام درخصوص مقاصد گردشگری در کشور گفت:" شهرهای گردشگری زیارتی خصوصا مشهد مقدس را میتوان اولین مقصد گردشگری در ایران دانست و پس از آن شهرهای شمالی، اصفهان، شیراز، جزیره کیش و در ادامه بقیه شهرهای کشور به ترتیب بیشترین شهرهای گردشگر پذیر ایران هستند. "
وی توضیح داد که مدیران شهری باید به این باور برسند که گردشگری شهری سودآوری و ایجاد شغل دارد میمی توان درآمد زایی کرد. فرنام گفت:"گردشگری شهری محور اصلی شهرهای ما است. ما در حال حاضر ۱۶۸ شهر با بافت تاریخی و ۵۰۰ شهر با یک بنای تاریخی در کشور داریم که باید به آنها توجه شود. ما در آن ۱۶۸ شهر محلات و کوچههایی داریم که هم برای خودمان و هم برای گردشگران جالب است. گردشگران خارجی برای دیدن تاریخ، فرهنگ و سبک زندگی به ایران سفر میکنند و ما میتوانیم با همین ظرفیتهایی که در شهرها داریم مقصد خوبی برای گردشگران داخلی و خارجی باشیم. "
فرنام درباره پدیده جدید بوم گردی گفت:" بوم گردی برای ما اتفاق خوب و مبارکی بود. مخاطب و گردشگر به دنبال دیدن هویت تاریخی و سبک زندگی مردم است و وقتی خانهها به محل اقامت تبدیل میشوند فرصت بسیار مناسبی است که بتوان جذب گردشگر داشت. دیدن زندگی عشایر در سیاه چادرها، خانههای روستایی و .. شاید برای ما عادی باشند، اما برای گردشگر جذاب است. بوم گردی تلفیق همه چیزهایی است که ما در زندگی داریم. تاریخ و هویت ما در این بوم گردیها قابل مشاهده است. "
وی در ادامه گفت:" از ارزانترین تا لوکسترین بوم گردیها در کشور وجود دارد و گردشگران انتخابهای متنوعی دارند. با ایجاد بوم گردی ها، کسب و کارهای بسیاری هم شکل گرفت و باز هم میتوان با هزینهای کم این شغلها را افزایش داد. "
فرنام درمورد مرمت و بافتهای تاریخی گفت:" ما بافتهای مختلفی در کشور داریم که بافت تاریخی یکی از آنهاست. بافت تاریخی هویت یکپارچهای از تاریخ به ما میدهد که بسیار با اهمیت است. بافتهای فرسوده هم داریم که میشود با احیا و مرمت دوباره از آنها استفاده کرد. مرمت بعنی تعمیر و بازگرداندن هویت به بافت به صورتی که همان حس و حال قبل را به همراه داشته باشد. "
پژوهشگر مسکن و شهرسازی در پایان هم گفت که هموطنان خارج از کشور میتوانند برای تجدید خاطرات به کشور بازگردند و سرمایه گذاریهایی با سودآوری و بازگشت سرمایه اولیه در بافتهای تاریخی داشته باشند. در حال حاضر در برخی از شهرهای ما از بافت تاریخی به عنوان دانشکدههای هنر، کافه، رستوران و هتل استفاده میشود و بافتهای تاریخی ظرفیتهای بسیاری در این خصوص دارند و بازگشت سرمایه و سودآوری هم به همراه دارد.
بخش ورزش صبحگاهی، یکی از قسمتهای ثابت برنامه صبح پارسی است که توسط مربیان مطرح تیمهای ملی انجام میگیرد. در بخش میز خبر امروز هم اخبار مختلفی بررسی شد. این روزها المپیک در حال برگزاری است و حواشی آن برای همه مردم جذاب است. علیرضا حاجی روزبهانی هر روز با اخبار و حواشی جذاب المپیک و هدیه بیدی با اخباری جذاب از ایران و سراسر جهان در میز خبر حاضر میشوند.
برنامه صبحگاهی صبح پارسی از دوشنبه تا جمعه هر هفته از ساعت ۹ صبح به وقت ایران به مدت ۷۵ دقیقه و به تهیه کنندگی علیرضا نظارت و ابراهیم ارجمندی و اجرای شمیم علیزاده به عنوان مجری اصلی و هدیه بیدی و علیرضا حاجی روزبهانی مجریان میز خبر، با بخشهای متنوع و مهمانانی از حوزههای مختلف از قاب شبکه جهانی جام جم مهمان خانه ایرانیان سراسر دنیا است.