به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، دیدن فیلم کودک زابلی در روزهای گرم تابستان که با گریه و دردمندانه میخواهد فکری برای بیآبی این منطقه و وضعیت هشداردهنده شهرهای جنوبی و شرقی کشور کنند؛ آه از نهاد همگان برآورد و بلافاصله تشکلهای مردمی و دولتی برای رفع این معضل تشکیل شد. هرچند که این اقدامات ضربالعجلگونه و پرشتاب میتواند مرهمی موقتی و کوتاه برای این گونه مشکلات باشد؛ اما راه چاره نیست.
ایران را کشوری خشک و محصور شده در کمربندی خشک کره زمین میدانیم، اما این معضل همیشگی راهکارهایی دارد و میتوان با اتخاذ تصمیماتی درست و فناورانه اقدام به مدیریت آن کرد و از دل این تهدید پیش آمده برای کشور فرصتی بی نظیر و ظرفیتی دانشی بیرون کشید. استفاده از توان فناوران و دانشمندانی که در شرکتهای دانشبنیان و خلاق، آمادگی کاملی دارند تا با نوآوریها و ظرفیتهای خود به این مشکلات پاسخی ماندگار دهند؛ یکی از این ظرفیتهای موجود در کشور است.
بر همین اساس نیز کارگروه تخصصی توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درصدد برآمده است تا با افزایش سهم تولید محصولات دانشبنیان و خدمات مبتنی بر دانش و فناوری داخلی، این تلاشها را در کشور کاربردیتر کند.
اقداماتی که به تجاریسازی ایدهها و به کارگیری آنها در حل معضل خشکسالی و کمبود آب در کشور کمک میکند و راهی اساسی و مرهمی ماندگار بر زخمی است که میتواند نسل آینده کشور را با مخاطرات جدی روبرو کند.
این کار در کنار کاربردی کردن و تجاریسازی نتایج حاصل از پژوهشهای مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی قرار میگیرد تا پیوندی عمیق میان صنعت، دانشگاه و فناوران شکل گیرد و کشور از عوائد آن بهرهمند شود.