به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود راوری متخصص کودکان و عضو کمیته کشوری شیر مادر با برنامه «صبح و گفتگو» به مناسبت هفته تغذیه با شیر مادر مصاحبه تلفنی کرد.
وی ضمن اشاره به علائم سرماخوردگی در کودکان در پی کرونا داشتن پدر و مادر گفت: بچهها سریعاً به کرونا مبتلا میشوند و شیر مادر برای کودکان شیرخوار در حد درمان است و آنتی بادی که در بدن مادر بر علیه کرونا شکل میگیرد، سریعاً از راه شیر به بدن بچه منتقل شده و او را نجات میدهد.
این متخصص کودکان ضمن اشاره به ضعیف بودن نوزادان خاطرنشان کرد: شیر مادر موجب تقویت سیستم ایمنی نوزاد میشود و از همان ساعات اولیه زندگی با تماس پوستی مادر و نوزاد و سپس تغدیه با شیر مادر، نوزاد را در مقابل بسیاری از بیماریهای عفونی محافظت میکند و لذا توصیه به دادن شیر مادر به نوزادان است.
دکتر راوری ضمن اشاره به علائم نوزادان شامل بیقراری، تب و سرفه تصریح کرد: در خانواده وقتی پدر و مادر به کرونا مبتلا شوند، کودک نیز مبتلا میشود و نباید علائم او را به حساب سرماخوردگی گذاشت.
وی افزود: به مادران شیرده اطمینان میدهیم که نگران بیماری شیرخوار خود نباشند چرا که مواد حفاظتی شیر موجب سلامتی نوزاد میشود و بیماری از طریق شیر به نوزاد منتقل نمیشود و براساس مطالعات شیر مادر، این ویروس را از بین برده است.
راوری شیر مادر را نجات بخش شیرخواران دانست و تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت در شرایط بیماری کووید به مادران توصیه کرده بچههای خود را دیرتر از شیر بگیرند و حتی بیشتر از ۲ سال به او شیر دهند چرا که در صورت ابتلای کودکان، روند بهبودشان تسریع مییابد.
عضو کمیته کشوری شیر مادر در رادیو گفتگو ضمن ابراز خوشبختی از نبود مریض بد حال در بین کودکان بیان کرد: بعد از دو سه روز بچهها بهبود مییابند و برای شیرخواران توصیه به ادامه با شیر مادر است.
وی گفت: اگر مادر مشکوک به بیماری و یا مبتلا به بیماری باشد، از لحاظ شیردهی تفاوتی ندارد و کافیست در روزهای اول بیماری، مادر در هنگام شیردهی ماسک داشته باشد، اما اگر مادر بیماری خود را تمام کرد میتواند مثل قبل بچه را شیر دهد.
دکتر راوری اذعان کرد: سازمان جهانی بهداشت مطرح کرده، مادران شیرده میتوانند هر نوع واکسنی را بزنند و به شیر دادن خود ادامه دهند.