آخرین اخبار:
کد خبر:۹۵۸۶۸۶
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

رئیس جمهور بارها اعلام کرد که به دنبال احیای برجام است/ آمریکا به دنبال بهانه برای اجماع علیه ایران

یک کارشناس مسائل بین الملل گفت:اظهارات نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران مبنی بر اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه ایران بهانه جویی به منظور کسب اجماع علیه کشورمان است.

مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اظهارات اخیر رابرت مالی نماینده ویژه دولت بایدن در امور ایران مبنی بر اینکه در صورتی که احیای توافق هسته‌ای با ایران به نتیجه نرسد گزینه‌های دیگری از جمله مذاکره برای توافق جدید یا اتخاذ اقدامات تنبیهی را در دستور کار خود خواهیم داشت، گفت: آمریکایی‌ها در قبال فضای تعلیقی که برای آغاز دور هفتم مذاکرات در وین سناریو‌های مختلفی آماده کرده اند و تلاش می‌کنند از همه ابزار برای رسیدن به اهداف خود استفاده کنند.

وی افزود: آمریکا نگران برنامه‌های هسته‌ای ایران است و نمی‌خواهد جمهوری اسلامی در عرصه هسته‌ای به نقطه‌ای که از نظر آن‌ها غیر قابل بازگشت است دست یابد.

مکی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها عنوان می‌کنند اولویت آن‌ها احیای برجام است گفت: از سوی دیگر آن‌ها دلخوش به برخی از گمانه زنی‌هایی هستند که از ایران شنیده اند مبنی بر اینکه دولت سیزدهم شاید بخواهد توافق را از صفر شروع کند و آمریکا به امید آن است که بتواند در این توافق احتمالی موضوعات موشکی و نفوذ ایران در منطقه را نیز بگنجاند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: این روند درحالی است که رئیس جمهور منتخب و وزیر خارجه احتمالی او صراحتا اشاره کردند که به دنبال احیای برجام هستند، چون قطعا مصالحه بر سر برجام دستاورد‌های بیشتری برای ایران خواهد داشت تا مذاکره جدید و خنثی سازی تحریم‌ها را در صورت توافق احتمالی زودتر محقق خواهد کرد تا اینکه بخواهند مذاکرات را از صفر شروع کنند. ایده اول یعنی احیای برجام قطعا قوی‌تر و در چارچوب سیاست‌های امنیتی و منافع جمهوری اسلامی است.

وی در خصوص بخش دوم سخنان مالی مبنی بر اینکه آمریکایی‌ها می‌توانند از اتخاذ اقدامات تنبیهی علیه ایران استفاده کنند، گفت: احتمالا نظر رابرت مالی این بوده است که اگر ایران به توافق فعلی برجام پایبند نباشد اقدامات تنبیهی اتخاذ خواهد شد و قطعا آمریکا به سمت اجماع سازی علیه ایران پیش می‌رود.

مکی ادامه داد: در زمان ترامپ نیز وی بار‌ها برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران به دنبال اجماع سازی بود که به نتیجه نرسید، اما شرایط بایدن با ترامپ قدری متفاوت است و قطعا بایدن حمایت کشور‌های اروپایی را نیز خواهد داشت.

این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد آمریکا به عنوان یک اهرم فشار از ابزار اجماع علیه ایران استفاده خواهد کرد به این معنی که اگر برجام اجرا نشود گزینه جایگزین شرایط متفاوتی علیه ایران را ایجاد خواهد کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار